מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
בשר

אושפלו

מאת: אהרוני
דירוג הגולשים

מצרכים

אושפולו של ישראל אהרוני

750 גר`גזר קלוף
4 כוסות אורז פרסי
1/2 כוס שמן
3 בצלים פרוסים דק
750 גר`בשר כבש חתוך לקוביות
6 שוקי עוף קטנים
150 גר`צימוקים משובחים
מלח פלפלשחור טרי
4 כוסות מים





אופן ההכנה

חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות .
לשטוף היטב את האורז , תחת מים זורמים.
לטגן בסיר את הבצל עד אשר נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר כבש והעוף ומשחימים 5-6דקות. ולרוקן לקערה.
לרפד במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר ולהחזיר לסיר את הבשר והעוף, מפזרים מעל פלפל שחור טרי ומעט מלח. ואת הצימוקים לכסות בשארית הגזר מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים ומבשלים 5-4 דקות. מסירים מן האש.
לערבב את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר.
להוסיף את שארית המים .מביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז . כך ששאר השכבות לא יפגעו
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר . עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט
לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אלומיניום ומעל את המכסה) מבשלים עוד
כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.
הרגע הגדול הגיע . לקחת קערה ענקית או מגש גדול ועם כף גדולה לפזר את האורז . ועל האורז את שכבת הגזר
בתאבון




אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - אושפלו

כיצד אתה מדרג את המתכון - אושפלו?
דרג:

הצביעו: 40 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן