מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאכלי עדות

אלפחורס עוגיות מארגנטינה

אלפחורס עוגיות מארגנטינה

מצרכים

מיני אלפחורס / רוני ונציה
האלפחורס, עוגיות סנדוויץ’ רכות וממולאות בריבת חלב, פופולריות בארגנטינה ובארצות דרום-אמריקה. אופים ומוכרים אותן די גדולות, אבל בגרסה שלפניכם, בגודל ביס, הן מעודנות וחמודות יותר, ובעיקר נהדרות כחטיף לאירועים ומסיבות. במתכון זה רצוי לשקול את החומרים.

חומרים (10 מנות)

1/2 2 - 1/4 2 כוסות (300 גרם) קורנפלור
1 1/3 כוסות (200 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם מרגרינה רכה
1 1/4 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר מנופה
3 חלמונים
2 1/2 כפות קוניאק או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפה מגוררת מלימון
300-350 גרם ריבת חלב
100 גרם שבבי קוקוס טחון, לקישוט
כלים:
4 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה

1. מנפים יחד לקערה בינונית את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה.

2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וגרידת הלימון. מוסיפים את תערובת הקורנפלור במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת והבצק מתאחה (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). עוטפים ביריעת ניילון, ומניחים במקרר ל-60-30 דקות.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

5. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי אחיד של 1/3 ס"מ. מקמחים חותכן עגול בקוטר כ-1/2 3 ס"מ, וקורצים עיגולים בבצק.

6. מניחים את העוגיות על התבניות עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן. אופים כ-5 דקות עד שהן יציבות ובצבע בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות. בעזרת מרית מתכת מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.

אופן ההרכבה:

7. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב על מחצית מהעיגולים (לעיצוב שוליים מושלמים רצוי להשתמש בשקית זילוף, ולזלף תלולית קטנה של ריבת חלב במרכז העוגייה, ואז להדק את העוגייה השנייה בעדינות מעל). מצמידים לריבה עוגייה נוספת ליצירת עוגיות סנדוויץ’. שמים את הקוקוס בקערה בינונית ומגלגלים כמו גלגל את השוליים הדביקים עם ריבת החלב בתוך שבבי הקוקוס
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - אלפחורס עוגיות מארגנטינה

כיצד אתה מדרג את המתכון - אלפחורס עוגיות מארגנטינה?
דרג:

הצביעו: 310 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

יאמי

זה פשוט מדהים!!!!! זה הדבר הכי טעים בעולם!!!!! תפארת, 12/13/2014 7:52:58 PM

מאוד אהבתי

אלפחורס מנצחים .מתכון מדויק ומוצלח
הבצק פריך מאוד,הכי חשוב במתכון זה לא להתעסק בבצק יותר מידי.
את היבשים הוספתי בעזרת מרית בעדינות,בגלל זה העוגיה יצאה במרקם שאופייני לאלפחורס-עדין ומאוד פירורי ואורירי
אלפורס קנוי אפשר לאכול 1 וזהו ,האלפחורס מהמתכון הזה בכייף אפשר לאכול יותר מ1 זה בטוח.מתכון מעולה תודהה לרוני ונציה
אהבתי מאוד, 12/24/2013 9:16:59 PM

Cohen

יצא לי מושלם!!! מכל המתכונים שעשיתי המתכון הזה מנצח! Oshrat, 10/4/2013 9:59:31 AM

אלפחורס

יצא ממש רך ולא טעים נטלי, 7/2/2013 12:36:10 PM

יצא מזעזע..

י תהילה, 2/12/2013 11:01:05 PM

בצק פירורי מידי

גם לכם הוא יצא פירורי מידי והייתם צריכים להוסיף חלמונים?? יעקב, 1/17/2013 7:24:08 PM

ואוווו עוגיות מדהיימות

אני בדרך כלל. לא מגיבה אבל העוגיות מדהימות קרין, 1/23/2012 2:10:45 AM

טעים מאוד

אני בתור הגבר שמבשל בבית , יצאו עוגיות פצצה תודה רבה מחמוד, 12/2/2011 1:40:56 AM

עוגיות אלפחורס

פשוט טעים חבל הזמן מתכון מצויין וקל מיטל, 2/28/2011 3:33:31 PM

עוגיות מדהימות

הכנתי את העוגיות לפי מתכון זה ויצא מעולה !
כל מי שטעם אמר שזה פשוט מעולה!!
תודה רבה על המתכון המדהים הזה !
לירז, 12/22/2010 1:54:30 PM

איך עושים את הצורות???

שיר, 11/15/2010 3:00:39 PM

העוגיות של ארגנטינה אלפחרוס

העוגיות האלה קשות מאד להכנה ומסובכות בשבילי קשה אם אפשר מתכון פחות מסובך ןקל להכנה אני חושבת שהעוגיות האלה טעימות אבל ברמה מקצועית ושיהיה בתאבון מרגריטה מרגריטה , 8/19/2010 8:47:09 PM

תגובתי

פשוט חבל"ז סיגל, 8/12/2010 1:50:25 AM

עוגיות אלפחורס

תשובה לאלכסדרה

אני מגלגלת מהבצק נקניקים מכניסה
לפריזר לכמה שעות
לחתוך עם סכין ולתנור
לא רוצה לתת שם, 3/18/2010 9:49:42 PM

כנסווו

העוגיות דווקא יצאו ממש מעולות אבל הרגישו את הקרונפלור אז אני מציעה לפי הטעם לי להוסיף דווקא רק 1.5 כוסות קרונפולור ובאמת יצא לכם טעים ומשגע....וגם ממש מעודן באמת מאוד טעים אז תנסוו! בלה בלה בלה, 1/28/2010 3:52:19 PM

בישול

אני שונאת סודה מרסל, 1/27/2010 5:01:34 PM

אלפחורס

אני עשיתי את זה עם סבתא שלי לאמא שלי ליום הולדת ויצא מדהים!!!!!!!!!! rashi1, 12/16/2009 10:31:07 PM

אלפחורס

העוגיות יוצאת טעימות, אבל הבצק אינו רך, הוא מתפורר. אלין, 11/25/2009 3:17:30 PM

המון קרונפלור , את נורמלית?!

2.5 כוסות קרונפלור תגידי מה את הוזה ?< היתכן ?!
אני מוסיף בקושי 3 כפות למיצוק עוגת גבינה שהבלילה שלה נוזלית יחסית ועוד כאן מדובר על עוגיות עשויות מבצק אחיד ומוצק , מוזר .. !
אמיר, 8/7/2009 12:56:34 AM

כך באמת מכינים ריבת חלב מקצועית

ממיסים כשלוש מאות גרם סוכר במחבת.
מוסיפים שמנת מתוקה[250 מ"ל]
ומקציפים במהירות עם לקבלת ריבת חלב חלקה.
פשוט ומעולה.
שף יהונתן, 6/10/2009 9:48:14 AM

עוגיות אלפחורס

עוגיות מעולות... אי׳Ÿ מילים... רוית, 1/6/2009 8:56:01 PM

אבל זה רק ל-10 עוגיות ??או לכמה ??

הדר, 10/17/2008 2:49:14 PM

לאלכסנדרה

את חותכן העוגיות שבו את משתמשת את צריכה לטבול בקמח מנופה. יוצא פשוט מעולה! את יכולה להשתמש לזה בכל סוגי עוגיות שתכיני. מייעץ, 7/25/2008 2:19:24 AM

לילדה בת 11

כל הכבוד חמודה...!!
ממש נחמד לדעתי שאפית לאמא שלך =]
כל הכבוד!!
שיר, 5/6/2008 10:28:44 AM

הכנת ריבת חלב

אפשר להכין ריבצ חלב לבד
המצרכים:
1 וחצי כוסות סוכר
1 סוכר וניל
5 כפות קמח
1 וחצי כוסות חלב
25 גרם חמאה

אופן ההכנה :
מבשלים בסיר את הסוכר עד שהופך לקרמל (להשתמש בכף עץ)
בקערה נפרדת שמים את החומרים היבשי , לאחר שהקרמל מוכן בוזגים לסיר ומערבבים כל הזמן לא =חר שזה מוכן מורידים מהאש ושמים את החמאה
והנה לכם ריבת חלב.
לולי, 11/8/2007 9:03:15 AM

כנסו

אני ילדה בת 11 ועשיתי לאמא שלי הפתעה ויצא מעולה היא חושבת שאני עבדתי עליה יצא מעולה! האופה המושלמת, 10/1/2007 3:05:10 PM

עוגיות ארגנטנאיות

עשיתי את העוגיות ויצא מעולה
שמתי ביצה אחד ללא חלמונים (שהבצק לא יהיה רך מדי) ושמתי במקרר לשעה
יצא פשוט שגעון מקסימות במראה וטעימות מאוד.
החסרון הרבה עבודה.

יעל
יעל, 11/6/2006 9:18:32 AM

עוגיות ארגנטינאיות

מעדן ,ממש טעים , דומה למקור
,כדאי לנסות
גנט ימין, 10/17/2006 1:47:32 PM

עוגיות ארגנטינאיות

עוגיות מעולות ואימצתי לתמיד
אורה שם טוב ממפעל ספן , 9/20/2006 7:09:08 AM

עוגיות מעולות, ילדי מאוד אוהבים אותם

יפה, 9/13/2006 3:46:43 PM

פשוט נפלא...

מתכון באמת נפלא העוגיות יוצאות ממש טעימות.....

נ.ב
למרות שהבצק יצא קצת רך מדי, והיה קשה לעשות את הצורה של העוגיות כי הוא כל הזמן נקרא....יש למישהו רעיון מה לא עשיתי נכון?
אלכסנדרה, 9/2/2006 5:15:16 PM

עוגיות מעולות

עשית ויצאו טעימות מאוד ויפות למראה. כולם חשבו שקניתי. הלה, 8/29/2006 10:47:34 PM

כמות ?????

מה ז"א 10 מנות ?
10 עוגיות קטנות ????
סיון, 8/29/2006 12:39:42 PM

ריבת חלב - לאלכסנדרה

אפשר להשיג בכל סופרמרקט / מכולת.
בדרך כלל על המדף של הממרחים, ליד הריבות והשוקולד-למריחה.
ענבל, 7/30/2006 12:07:15 PM

שאלה

איפה אפשר להשיג ריבת חלב? תעני לי דחוף!!! אלכסנדרה, 7/28/2006 5:22:29 PM

מתכון מדהים

עם יד על הלב,אני מכריזה על מתכון זה כמתכון מנצח!
זהו מתכון מעולה , העוגיות יוצאות לא רק מדהימות בטעמן, אלא גם ביופיין. כל פעם שאני מכינה מתכון זה,כולם חושבים שקניתי את העוגיות מקונדיטוריה!אבל מה-זה הרבה עבודה!
האופה היפה, 7/20/2006 3:02:15 PM