מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאכלי עדות

אלפחורס עוגיות מארגנטינה

אלפחורס עוגיות מארגנטינה

מצרכים

מיני אלפחורס / רוני ונציה
האלפחורס, עוגיות סנדוויץ’ רכות וממולאות בריבת חלב, פופולריות בארגנטינה ובארצות דרום-אמריקה. אופים ומוכרים אותן די גדולות, אבל בגרסה שלפניכם, בגודל ביס, הן מעודנות וחמודות יותר, ובעיקר נהדרות כחטיף לאירועים ומסיבות. במתכון זה רצוי לשקול את החומרים.

חומרים (10 מנות)

1/2 2 - 1/4 2 כוסות (300 גרם) קורנפלור
1 1/3 כוסות (200 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם מרגרינה רכה
1 1/4 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר מנופה
3 חלמונים
2 1/2 כפות קוניאק או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפה מגוררת מלימון
300-350 גרם ריבת חלב
100 גרם שבבי קוקוס טחון, לקישוט
כלים:
4 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה

1. מנפים יחד לקערה בינונית את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה.

2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וגרידת הלימון. מוסיפים את תערובת הקורנפלור במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת והבצק מתאחה (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). עוטפים ביריעת ניילון, ומניחים במקרר ל-60-30 דקות.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

5. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי אחיד של 1/3 ס"מ. מקמחים חותכן עגול בקוטר כ-1/2 3 ס"מ, וקורצים עיגולים בבצק.

6. מניחים את העוגיות על התבניות עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן. אופים כ-5 דקות עד שהן יציבות ובצבע בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות. בעזרת מרית מתכת מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.

אופן ההרכבה:

7. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב על מחצית מהעיגולים (לעיצוב שוליים מושלמים רצוי להשתמש בשקית זילוף, ולזלף תלולית קטנה של ריבת חלב במרכז העוגייה, ואז להדק את העוגייה השנייה בעדינות מעל). מצמידים לריבה עוגייה נוספת ליצירת עוגיות סנדוויץ’. שמים את הקוקוס בקערה בינונית ומגלגלים כמו גלגל את השוליים הדביקים עם ריבת החלב בתוך שבבי הקוקוס
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - אלפחורס עוגיות מארגנטינה

כיצד אתה מדרג את המתכון - אלפחורס עוגיות מארגנטינה?
דרג:

הצביעו: 284 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מאוד אהבתי

אלפחורס מנצחים .מתכון מדויק ומוצלח
הבצק פריך מאוד,הכי חשוב במתכון זה לא להתעסק בבצק יותר מידי.
את היבשים הוספתי בעזרת מרית בעדינות,בגלל זה העוגיה יצאה במרקם שאופייני לאלפחורס-עדין ומאוד פירורי ואורירי
אלפורס קנוי אפשר לאכול 1 וזהו ,האלפחורס מהמתכון הזה בכייף אפשר לאכול יותר מ1 זה בטוח.מתכון מעולה תודהה לרוני ונציה
אהבתי מאוד, 24/12/2013 21:16:59

Cohen

יצא לי מושלם!!! מכל המתכונים שעשיתי המתכון הזה מנצח! Oshrat, 04/10/2013 09:59:31

אלפחורס

יצא ממש רך ולא טעים נטלי, 02/07/2013 12:36:10

יצא מזעזע..

י תהילה, 12/02/2013 23:01:05

בצק פירורי מידי

גם לכם הוא יצא פירורי מידי והייתם צריכים להוסיף חלמונים?? יעקב, 17/01/2013 19:24:08

ואוווו עוגיות מדהיימות

אני בדרך כלל. לא מגיבה אבל העוגיות מדהימות קרין, 23/01/2012 02:10:45

טעים מאוד

אני בתור הגבר שמבשל בבית , יצאו עוגיות פצצה תודה רבה מחמוד, 02/12/2011 01:40:56

עוגיות אלפחורס

פשוט טעים חבל הזמן מתכון מצויין וקל מיטל, 28/02/2011 15:33:31

עוגיות מדהימות

הכנתי את העוגיות לפי מתכון זה ויצא מעולה !
כל מי שטעם אמר שזה פשוט מעולה!!
תודה רבה על המתכון המדהים הזה !
לירז, 22/12/2010 13:54:30

איך עושים את הצורות???

שיר, 15/11/2010 15:00:39

העוגיות של ארגנטינה אלפחרוס

העוגיות האלה קשות מאד להכנה ומסובכות בשבילי קשה אם אפשר מתכון פחות מסובך ןקל להכנה אני חושבת שהעוגיות האלה טעימות אבל ברמה מקצועית ושיהיה בתאבון מרגריטה מרגריטה , 19/08/2010 20:47:09

תגובתי

פשוט חבל"ז סיגל, 12/08/2010 01:50:25

עוגיות אלפחורס

תשובה לאלכסדרה

אני מגלגלת מהבצק נקניקים מכניסה
לפריזר לכמה שעות
לחתוך עם סכין ולתנור
לא רוצה לתת שם, 18/03/2010 21:49:42

כנסווו

העוגיות דווקא יצאו ממש מעולות אבל הרגישו את הקרונפלור אז אני מציעה לפי הטעם לי להוסיף דווקא רק 1.5 כוסות קרונפולור ובאמת יצא לכם טעים ומשגע....וגם ממש מעודן באמת מאוד טעים אז תנסוו! בלה בלה בלה, 28/01/2010 15:52:19

בישול

אני שונאת סודה מרסל, 27/01/2010 17:01:34

אלפחורס

אני עשיתי את זה עם סבתא שלי לאמא שלי ליום הולדת ויצא מדהים!!!!!!!!!! rashi1, 16/12/2009 22:31:07

אלפחורס

העוגיות יוצאת טעימות, אבל הבצק אינו רך, הוא מתפורר. אלין, 25/11/2009 15:17:30

המון קרונפלור , את נורמלית?!

2.5 כוסות קרונפלור תגידי מה את הוזה ?< היתכן ?!
אני מוסיף בקושי 3 כפות למיצוק עוגת גבינה שהבלילה שלה נוזלית יחסית ועוד כאן מדובר על עוגיות עשויות מבצק אחיד ומוצק , מוזר .. !
אמיר, 07/08/2009 00:56:34

כך באמת מכינים ריבת חלב מקצועית

ממיסים כשלוש מאות גרם סוכר במחבת.
מוסיפים שמנת מתוקה[250 מ"ל]
ומקציפים במהירות עם לקבלת ריבת חלב חלקה.
פשוט ומעולה.
שף יהונתן, 10/06/2009 09:48:14

עוגיות אלפחורס

עוגיות מעולות... אי׳Ÿ מילים... רוית, 06/01/2009 20:56:01

אבל זה רק ל-10 עוגיות ??או לכמה ??

הדר, 17/10/2008 14:49:14

לאלכסנדרה

את חותכן העוגיות שבו את משתמשת את צריכה לטבול בקמח מנופה. יוצא פשוט מעולה! את יכולה להשתמש לזה בכל סוגי עוגיות שתכיני. מייעץ, 25/07/2008 02:19:24

לילדה בת 11

כל הכבוד חמודה...!!
ממש נחמד לדעתי שאפית לאמא שלך =]
כל הכבוד!!
שיר, 06/05/2008 10:28:44

הכנת ריבת חלב

אפשר להכין ריבצ חלב לבד
המצרכים:
1 וחצי כוסות סוכר
1 סוכר וניל
5 כפות קמח
1 וחצי כוסות חלב
25 גרם חמאה

אופן ההכנה :
מבשלים בסיר את הסוכר עד שהופך לקרמל (להשתמש בכף עץ)
בקערה נפרדת שמים את החומרים היבשי , לאחר שהקרמל מוכן בוזגים לסיר ומערבבים כל הזמן לא =חר שזה מוכן מורידים מהאש ושמים את החמאה
והנה לכם ריבת חלב.
לולי, 08/11/2007 09:03:15

כנסו

אני ילדה בת 11 ועשיתי לאמא שלי הפתעה ויצא מעולה היא חושבת שאני עבדתי עליה יצא מעולה! האופה המושלמת, 01/10/2007 15:05:10

עוגיות ארגנטנאיות

עשיתי את העוגיות ויצא מעולה
שמתי ביצה אחד ללא חלמונים (שהבצק לא יהיה רך מדי) ושמתי במקרר לשעה
יצא פשוט שגעון מקסימות במראה וטעימות מאוד.
החסרון הרבה עבודה.

יעל
יעל, 06/11/2006 09:18:32

עוגיות ארגנטינאיות

מעדן ,ממש טעים , דומה למקור
,כדאי לנסות
גנט ימין, 17/10/2006 13:47:32

עוגיות ארגנטינאיות

עוגיות מעולות ואימצתי לתמיד
אורה שם טוב ממפעל ספן , 20/09/2006 07:09:08

עוגיות מעולות, ילדי מאוד אוהבים אותם

יפה, 13/09/2006 15:46:43

פשוט נפלא...

מתכון באמת נפלא העוגיות יוצאות ממש טעימות.....

נ.ב
למרות שהבצק יצא קצת רך מדי, והיה קשה לעשות את הצורה של העוגיות כי הוא כל הזמן נקרא....יש למישהו רעיון מה לא עשיתי נכון?
אלכסנדרה, 02/09/2006 17:15:16

עוגיות מעולות

עשית ויצאו טעימות מאוד ויפות למראה. כולם חשבו שקניתי. הלה, 29/08/2006 22:47:34

כמות ?????

מה ז"א 10 מנות ?
10 עוגיות קטנות ????
סיון, 29/08/2006 12:39:42

ריבת חלב - לאלכסנדרה

אפשר להשיג בכל סופרמרקט / מכולת.
בדרך כלל על המדף של הממרחים, ליד הריבות והשוקולד-למריחה.
ענבל, 30/07/2006 12:07:15

שאלה

איפה אפשר להשיג ריבת חלב? תעני לי דחוף!!! אלכסנדרה, 28/07/2006 17:22:29

מתכון מדהים

עם יד על הלב,אני מכריזה על מתכון זה כמתכון מנצח!
זהו מתכון מעולה , העוגיות יוצאות לא רק מדהימות בטעמן, אלא גם ביופיין. כל פעם שאני מכינה מתכון זה,כולם חושבים שקניתי את העוגיות מקונדיטוריה!אבל מה-זה הרבה עבודה!
האופה היפה, 20/07/2006 15:02:15