מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
בשר

אסדו

מאת: ו.ענת
דירוג הגולשים

מצרכים

בשר אסדו (קונים אצל הקצב)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שום כתוש


רוטב צ’ימיצ’ורי:
צרור כוסברה
צרור פיטרוזיליה
ראש שום כתוש
צ’ילי גרוס
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית
חומץ לבן

אופן ההכנה

הערה: זמן הבישול ארוך.

מרפדים תבנית בנייר כסף
מפזרים בתחתית מלח גס
בקערה מכניסים את השום הכתוש + מלח שחור גרוס + שמן זית מערבבים הכל יחד ואז מצפים את בשר האסדו ועושים לו עיסוי עד שכל התערובת תחדור פנימה.
מניחים את האסדו על המלח גס בתבנית כך שהחלק השומני או העצם יהיו כלפי מטה.
מכניסים לתנור לחום הכי גבוה כחצי שעה. ואז מנמיכים את עוצמת התנור ל-100 מעלות ועוטפים את האסדו עם הנייר כסף שבתבנית.
משאירים בתנור ל- 5 עד 6 שעות.
אני מכינה את האסדו יום שישי ב-שתיים בצהריים בערך ובארוחת ערב אני מגישה אותו ישר מהתנור לשולחן.
פורסים אותו דק ואוכלים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.

אופן הכנה של הצ’ימיצ’ורי:
קוצצים צרור כוסברה+ צרור פטרוזיליה + ראש שום
מוסיפים צ’ילי גרוס, מלח, ופלפל שחור גרוס, שמן זית לפי הטעם וחומ מעט(3 כפות בערך). מערבבים הכל ביחד יוצא מדהים.
אפשר להשאיר כמה ימים במקרר.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - אסדו

כיצד אתה מדרג את המתכון - אסדו?
דרג:

הצביעו: 77 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

עוטפים עם המלח ??

עוטפים את האסאדו עם הנייר כסף ועם המלח גס ? כמה מלח גס מפזרים ? מפרידים את האסאדו או כחלק אחד ?? רחלי, 25/09/2013 10:40:28

אסדו

טעים רן, 20/12/2012 19:17:10

פשוט מעדן אין מילים אחרות לתאראת המתכון

לילי, 11/12/2011 08:46:19

אין דברים כאלה!!!

נראה לי זה פעם ראשונה שמצאתי מתכון כזה מוצלח באינטרנט!!!
אין מילים!!!!!
שפית, 12/07/2011 11:02:52

מומלץץץץ!!!

שמרית, 06/10/2010 14:01:07

ארוחה טובה וקלה!

יש להיערך לארוחה כזו כמה שעות לפני, אבל שווה כל ביס מהאסדו!
מי שאוהב אסדו חובה להכין!!!!
מומלץ מומלץ מומלץ
מירי, 01/09/2010 14:06:39

זה המתכו׳Ÿ המקורי

אני מאוד אוהבת אסדו במסעדות בשריות.
ניסיתי להכי׳Ÿ ויצא ממש אבל ממש טוב!
מומלץ ביותר בתוספת צ'ימיצ'ורי
בהצלחה!
לוי גלית, 15/12/2008 10:45:41

מתכון מדהים

מתכון מאוד מוצלח!
ניסיתי ויצא מדהים מומלץ
שולה, 10/11/2008 10:39:17

מתכון קל ומשגע

הכנתי אסדו אתמול לפי המתכון הזה
ויצא לי חבל על הזמן מהמם!
קרן, 18/09/2008 11:46:22