מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

בורקיטוס

דירוג הגולשים

מצרכים

לבצק:
125 גרם שמנת חמוצה
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
למלית חצילים:
חציל בינוני
75 גרם גבינה בולגרית
50 גרם קשקבל מגוררת
1 חלמון
פלפל
1 שן שום קצוצה
למלית תרד וגבינות:
2 כף שמן זית
250 גרם תרד
125 גרם פטה
50 גרם פרמזן
25 גרם פרומעז
פלפל שחור
אגוז מוסקט
1 שן שום קצוצה
לציפוי הבוריקיטוס:ביצה טרופה,שומשום,מלח גס

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, חמאה ומלח עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד קבלת בצק. יוצרים מלבן ועוטפים בניילון ומכניסים למקרר למנוחה.
מלית חצילים: קולים את החציל בתנור או על האש ומרוקנים את התוכן, קוצצים ומקררים.
מפוררים את הגבינה הבולגרית ומערבבים יחד עם החציל ,הקשקבל, החלמון והתבלינים.
מלית תרד: מאדים את התרד בכף שמן זית עד שהתרד מאבד את הנפח, מקררים, וסוחטים.
מפוררים את הפטה, מערבבים עם שאר הגבינות והתרד וכף שמן הזית ומתבלים.
הרכבת הבוריקיטוס: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
את עיגולי הבצק ממלאים במרכז במלית החצילים מורחים ביצה מסביב וסוגרים לחצי כדור. מהדקים עם מזלג את הקצוות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ומלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ’ של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.



אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - בורקיטוס

כיצד אתה מדרג את המתכון - בורקיטוס?
דרג:

הצביעו: 1 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן