מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מרקים

בצקניות כתוספת למרק

מאת: לא ידוע
דירוג הגולשים

מצרכים

2 כוסות קמח
2 ביצים
15 כפות מים
מעט מלח
6 כוסות מים רותחים.

אופן ההכנה

1. לנפות את הקמח בקערה וליצור גומה במרכזו. לשים בגומה את הביצים, המים והמלח. לערבב לאט את הקמח והנוזלים בכף עץ עד שיתקבל בצק ספוגי נוזלי למחצה.
2. להרתיח 6 כוסות מים בסיר גדול ולתבל במלח. לטבול כף מתכת במים רותחים, לקחת מעט מן הבצק ולהחליק לסיר המים. הבצק אינו מחליק מן הכף בקלות ויש לחבוט את הכף בקצה הסיר כדי שיגלוש פנימה. להמשיך כך עד סוף הבצק.
3. אחרי שהמים ירתחו שוב, להקטין את האש ולבשל את הבצקניות בסיר כ-10 דקות. על הבצקניות להיות מבושלות היטב מבפנים. יש להקפיד לא לבשל בסיר קטן מדי או לא למלא את הסיר יתר על המידה, כדי שהבצקניות לא תדבקנה זו לזו.
4. להוציא את הבצקניות מהמים ולהניח על מסננת. להגיש במרק חם.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - בצקניות כתוספת למרק

כיצד אתה מדרג את המתכון - בצקניות כתוספת למרק?
דרג:

הצביעו: 46 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

לבשלנית מס' 1

זה אמור לצאת בצורות משונות, ועם זה יצא לך כ"כ נוזלי אז תוסיפי עוד כף קמח .. מאממא מיה .., 10/12/2010 23:31:16

נוקאלאך- בצקניות

באידיש לבצקניות קוראים נוקאלאך.
המרשם שלי פשוט יותר :
1 ביצה
בערך 3-4 כפות קמח לערבב ולראות שלא יוצא סמיך מידי ולא נוזלי מידי
להניח מסננת מעל סיר המרק ולתת לעיסה לטפטף פנימה ---
יוצא מעדן!!!!
הילדים נהנים מאוד מהצורות המגוונות שצפות להם בצלחת.
יעל, 03/01/2010 23:19:48

אאא

זה בכלל ממתכון קווקזי......וזה בא עם שום ועגבניות... אאא, 16/12/2009 15:15:11

בעיה

ניסיתי וזה טעים, אבל זה יצא לי ממש נוזלי ושמתי בסיר יצא בצורות מוזרות... טבחית מספר1!, 20/03/2009 14:37:09

בצקניות

נישמע טוב צריך לנסות טבריה, 27/11/2007 11:50:25