מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

ברוסקטה

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

הנה מקרה קלאסי של "השלם גדול מסך חלקיו": כשמתארים מהי ברוסקטה – פרוסות לחם קלויות עם שום, שמן זית, עגבניות ומלח, זה נשמע כמו כלום. אולי חטיף זריז ותו לא. אבל המנה האיטלקית המופלאה הזאת היא כל כך טעימה (ופשוטה להכנה) שמתמכרים לה – באחריות. חוץ מזה, רק לידיעתכם, היא מוגשת כמנה ראשונה לגיטימית במיטב מסעדות איטליה. אז קצת כבוד, בבקשה.

החומרים הדרושים:
6 פרוסות לחם כפרי עבות גדולות
2 שיני שום
4 עגבניות גדולות ובשלות
10 עלי בזיליקום
שמן זית
מלח גס (לא מלח דק!)

אופן ההכנה

1. קולים את פרוסות הלחם עד שהן מזהיבות מבחוץ אבל נשארות רכות מבפנים (לכן חשוב שהן תהיינה עבות). אפשר לעשות את זה בטוסטר ואפשר על מחבת פסים.

2. משפשפים את צדן העליון של הפרוסות בשן שום (כל שן תספיק לשלוש פרוסות.

3. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות (עם הקליפה). קוצצים גם את הבזיליקום, שמים בקערה, זורים מלח גס בנדיבות ומתבלים בהרבה שמן זית. מערבבים.

4. מניחים כמה כפות גדושות של סלט העגבניות על כל פרוסה. מגישים עם סכין ומזלג (למרות שלגיטימי לאכול ברוסקטה גם בידיים).
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - ברוסקטה

כיצד אתה מדרג את המתכון - ברוסקטה?
דרג:

הצביעו: 24 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

ממש ממש טעים

אבל זהירות-רק פותח את התאבון לורה, 18/02/2010 12:46:55

אכן באיטליה אכלנו זאת כל הזמן

זה היה חובה בכל מסעדה

טעים
ליאת, 21/05/2007 22:51:04