מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
דגים

דג ברוטב אדום חריף חריימה באדיבות

דג ברוטב אדום חריף חריימה באדיבות

מצרכים

דג ברוטב אדום חריף (חריימה)



כמות: 4 מנות, זמן הכנה: חצי שעה

המצרכים:
1 קילו דג ים לפי בחירה, פרוס לנתחים
מלח
1 ראש שום (כ‭12-‬ שיני שום)
‭3/4‬ כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ’ומה (מחית שום ופפריקה, להשיג בכל סופר)
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון (כרוויה)
1 כפית כמון
מיץ מ‭1/2-‬ לימון

ההכנה:
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח‭.(‬ מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ’ומה ואת רסק העגבניות.

בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות כדי לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

מוסיפים מים עד לסמיכות של רוטב. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מהדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד שבע דקות על אש גבוהה.

סוחטים מעל מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.





אופן ההכנה

דג ברוטב אדום חריף (חריימה)



כמות: 4 מנות, זמן הכנה: חצי שעה

המצרכים:
1 קילו דג ים לפי בחירה, פרוס לנתחים
מלח
1 ראש שום (כ‭12-‬ שיני שום)
‭3/4‬ כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ’ומה (מחית שום ופפריקה, להשיג בכל סופר)
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון (כרוויה)
1 כפית כמון
מיץ מ‭1/2-‬ לימון

ההכנה:
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח‭.(‬ מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ’ומה ואת רסק העגבניות.

בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות כדי לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

מוסיפים מים עד לסמיכות של רוטב. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מהדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד שבע דקות על אש גבוהה.

סוחטים מעל מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.





אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - דג ברוטב אדום חריף חריימה באדיבות

כיצד אתה מדרג את המתכון - דג ברוטב אדום חריף חריימה באדיבות ?
דרג:

הצביעו: 152 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

דג חריימה

אפשר ורצוי להוסיף פלפל אדום ועגבניות.יוצא פצצה לאה, 20/09/2013 22:29:34

חריימה

מומלץ להוסיף גרגרי חומוס משימורים.
ב5 דקות האחרונות של הבישול מומלץ להוסיף קוסברה או פטרוזילה .
בתיאבון ושנה נפלאה
מלכה נחמיאס-ליברמן, 02/09/2013 03:59:35

דגי חיימה

היי מתכון מצויין , מה עושים עם הראש,
בבקשב נא תשובתכם.
תודה גרשטיין דור
י.
דורי גרשטיין, 13/02/2013 17:39:33

דג

מה זה טעים חבל׳ז שימי, 02/11/2012 12:42:43

מצויין!!

לא שמתי קימל ולא פלפל צ''ומה. במקום הוספתי כמה פלחים של פלפל ירוק חריף. יצא סוף הדרך!!!! דניאלה, 13/07/2012 11:48:35

איזה דג עדיף?

אפשר עם סלומון? יוסף, 29/05/2012 07:51:37

מעולה..!

מתכון חריימה פשוט וקל להכנה ..
מעולה ממולץ בחום..!
דנה לרנר, 01/09/2009 17:31:08

אחלה מתכון

יצא טעים (ואני לא בשלנית טובה)
מהיר
משהו משהו
ימית, 09/11/2008 16:56:25

דג חריימה

אחלה מתכון .בול פגיעה דולסה האלופה, 19/11/2007 18:47:50

עצה מטריפולטאית

המתכון נהדר,אך אני ממליצנ להוסיף את הלימון יחד עם התערובת של הפלפל צ'ומה.
פלפל צומה,אגב, אפשר להכין בבית לבד:
קולפים 2 ראשי שום,ומרסקים בבלנדר עד דק.
תוך כדי מוסיפים פפריקה (בהדרגה-כף אחרי כף).חריפה/מתוקה/מעורבבת -לפי הטעם.
עד שזה נהיה סמיך.

התערובת נהדרת להסמכה של תבשילים מזרחיים,ולא רק לחריימה.
טלי, 14/11/2007 20:31:40

דג ברוטב אדום חריף (חריימה)

100 lll, 12/04/2006 00:03:00