מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-

גיל חובב איתך במטבח

הגידו כן לקינואה

במקור, הכוונה הייתה לתת מתכון לקינואה. הדגן הקטן והעגלגל הזה, שנכנס לאחרונה מהפינה לשיפוטכם היישר לצמרת המצעד, ראוי לכמה וכמה מתכונים. אבל אחר כך אמרתי לעצמי, "אבא שלך צדק במה שהוא אמר עליך", וכך, נזוף ורוטן, החלטתי שהמתכון יהיה בכלל מתכון לעוף תאילנדי.

מה שאבא שלי אמר עלי הוא ש"אם גילי ילך ברחוב וימצא כפתור, הוא ישר ירוץ לקנות חליפה שתתאים לכפתור". והוא צדק. כשפרט קטן כובש אותי, הוא נראה לי חשוב יותר מהמציאות השלמה שסביבו. אני יכול לעסוק בו בכפייתיות שובת לב עד שכל הסובבים אותי יוצאים מדעתם ומה לעשות, הקינואה – זערורית, בריאה, טעימה ואפילו דלת קלוריות יחסית – לטעמי היא פלא שצריך להתייחס אליו.

אבל זה טעמי האישי ואנחנו לא כאן כדי לכפות את עצמנו. אז הנה הפשרה: יהיה מתכון לקינואה, אבל רק כתוספת למנה חצופה, בועטת וקיצית של עוף תאילנדי מוקפץ. הולך? מובן שבתאילנד מגישים את זה עם אורז לבן ולא עם קינואה (שמקורה בכלל בדרום אמריקה), אבל אנחנו יכולים לעשות אילו שילובים שבא לנו וחוץ מזה, לא חייבים לבשל את שני המתכונים ביחד, זה לכבוד זה. הם בהחלט טעימים כל אחד לחוד.

עוף תאילנדי מוקפץ
זה לגמרי לא סיני, כי הטעמים אחרים. יש פה בזיליקום וג’ינג’ר ופלפל חריף כדי להבעיר את הפה, אבל גם סוכר כדי לכבות את השריפה. זה עובד מצוין עם חזה עוף וגם עם נתחים "אדומים" של עוף. אם משתמשים בנתחים שאינם חזה צריך להאריך מעט את משך הבישול. כיוון שסגנון הבישול הוא הקפצה על אש גדולה בווק או בסיר, כדאי להכין את כל חומרי הגלם שטופים וקצוצים מראש, במסדר נחמד כמו בתכניות בישול בטלוויזיה. זה נשמע מעט פלצני אבל חוסך פאניקה בעת הבישול. וטיפ אחרון: המנה צריכה להיות צבעונית. לכן מושם דגש על גיוון בצבעי הבצל והפלפלים. אם אין סבלנות או כוח לגוון, בצלים צהובים רגילים יניבו מנה טעימה לא פחות, אם כי לא כל כך ססגונית.
היכנסו למתכון


קינואה מתובלת


את גרגרי הקינואה קונים במרכולים, בשווקים וכמובן בחנויות למוצרי טבע. הבישול פשוט מאוד – בדיוק כמו אורז: קצת טיגון בהתחלה, אחר כך פי אחת וחצי מים מקינואה, הרתחה, כיסוי ובישול של עשרים דקות על אש קטנטנה. זה המתכון הבסיסי והנייטראלי, שמתאים מאוד כתוספת לעוף התאילנדי. המתכון שיובא להלן כבר מתובל ומשודרג ויכול לשמש כמנה עיקרית עצמאית בארוחה צמחונית קלה או כתוספת מושלמת לחזה עוף או פילה דג בגריל.
היכנסו למתכון
תגובות הוסף תגובה