מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-

גיל חובב איתך במטבח

זאכר טורט אמיתי, כמעט

אילו רציתי לספק תיאור של השנים והדורות שארך הסכסוך המשפטי על הזכות להשתמש במונח "זאכר טורט", אני חושש שהמחשבים של רובנו היו נתקעים. לא ספרים נכתבו על כך כי אם ספריות, ומערכת המשפט האוסטרית על ערכאותיה השונות נדרשה שוב ושוב לסוגייה של מי הזכויות על מתכון טורט השוקולד המפורסם: של צאצאי השף שהמציא אותו, או של המלון שבו הוא הומצא? אכן, בעיה.
טוב, אלה צרות של גויים וזה לא מענייננו. בביקור בווינה הלכתי לטעום את הטורט המפורסם כפי שהוא מוגש במלון הולדתו וכפי שהוא מוגש בבית הקפה שקנה את הזכויות מצאצאי השף. לטעמי, דווקא זה של המלון טוב יותר, אבל זה לא ממש חשוב, כי הנה אני מבקש לכפור בעיקר:
הפטנט שבבסיס המתכון די פשוט, ואפשר להחיל אותו על תרי"ג עוגות שוקולד מסובכות פחות וטעימות יותר. הטריק הוא לשבור את המתיקות של עוגת השוקולד בחמצמצות ובמרירות. זה הכל. האוסטרים כמובן יטענו שזה עתה חיללתי את קודש קודשיהם. אז שיטענו.
אשר על כן, הריני מתכבד להביא השבוע מתכון לזאכר טורט בגירסה חורנית. בלי שמנת מתוקה, בלי קרם שוקולד מסובך המושתת על מרכיבים סודיים ובלי רוח וצלצולים – סתם עוגה כושית ישראלית שתמיד מצליחה (ולכן היא מומלצת מאוד ותהיה טעימה גם ללא התוספות הזאכריות) ומעליה ריבה מרירה וקרם שוקולד פשוט. על הדרך יובאו כמה סודות לציפוי עוגות וזהו, מי צריך יותר.
רק לפני שניגשים לביצוע, הסבר ואזהרה: חינו הגדול של הזאכר טורט הוא בכך שיש בו טעמים למבוגרים בלבד. אישית, אני לא כל כך סובל שדוחפים לי תה ארל גריי לשוקולד והל לעוגיות, אבל כאן, בזאכר טורט, הטעמים שפויים יותר: תפוזים מרים ושוקולד מריר עוד יותר. זה מה שהופך את העוגה למעניינת ולחריגה משגרת עוגות השוקולד הבחושות, אבל (והנה האזהרה) זה בדיוק מה שגורם לילדים לא לחבב את העוגה. ולכן, בפשטות: אם אתם מכינים עוגת שוקולד שהיא גם לילדים – המתכון לעוגה הבסיסית מצוין, אבל אולי כדאי לוותר על הציפוי. אם מדובר בעוגת שוקולד למבוגרים – לכו על זה בגדול.

זאכר טורט חורני


הגרסה הישראלית לעוגה האוסטרית המדופלמת:
היכנסו למתכון

תגובות הוסף תגובה