מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
חגים ומועדים

זלביה מצרית

מאת: פזית סבג
דירוג הגולשים

מצרכים

3.5 כוסות קמח
1.5 כפות שמרים יבשים או חצי חבילה
1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
מעט מלח
1 1/4 כוסות מים פושרים

סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה

לעבד את כל החומרים יחד כשאת המלח מוסיפים בסוף על מנת שלא יגע בשמרים.עד שהבצק מתאחד,הבצק דליל וזה בסדר. מתפיחים שעה ואח”כ מחממים שמן בסיר עמוק ומעבירים בעזרת 2 כפיות את הבצק ככדור קטן אל תוך השמן. יש להקפיד שהשמן יהיה חם ולהנמיך את הגז על מנת שיתבשל מבפנים.
אחרי שמסימים לטגן להכניס את הזלביה לסירופ ולבריאות.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - זלביה מצרית

כיצד אתה מדרג את המתכון - זלביה מצרית?
דרג:

הצביעו: 11 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

זלביה מצרית אמיתית

סבתי המצריה, מעולם לא שמה ביצים שמן מאו וניל בזלביה.
זלביה מכילה קמח שמרים מים וגרידת תפוז, אני מחליפה מעט מהמים במיץ תפוזים.
אניח לא מוסיפה סוכר לבצק, מכיוון שמספיגים אותו בהרבה סירופ סוכר.
מצריה, 17/11/2013 11:57:43

perfect

Perfect! leiroze, 16/12/2012 07:10:04