מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
סלטים

חומוס כהלכתו של גיל חובב

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים
חומוס כהלכתו  של גיל חובב

מצרכים

כן כן, כולנו יודעים שחומוס אמיתי מכינים עם מכתש ועלי או עם קערה ומקל בתהליך ידני ועמלני שאורך כשעה. נו טוב, מה לעשות שהתהליך הזה די עבר מן העולם. נכון, יש חומוסיות שבהן עדיין מסתובב אפנדי רב הוד בין השולחנות בעודו מקציף חומוס ביד. יופי. יש גם מסעדות שמקלפות פלחי קלמנטינות לקינוח או חונקות ידנית ברווזים לברווז נוסח פקין או ממלאות פרחי קישואים בני יומם בקציפת פטריות כמהין. אז מה? זה אומר שגם אנחנו? מה פתאום. הנה גירסת מעבד המזון לחומוס, וכל עוד מקפידים לא לקרר את החומוס ולאכול אותו תוך 12 שעות, היא עובדת מצוין.

החומרים הדרושים:
1 ק"ג גרגרי חומוס
10 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף טרי
2 וחצי כוסות טחינה גולמית
מים

לתיבול וקישוט:
מלח
מיץ מלימון טרי אחד
כמון
פפריקה מתוקה
שמן זית
גרגרי חומוס מבושלים
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.משרים את גרגרי החומוס בקערה עם הרבה מים ללילה שלם. למחרת מסננים ושוטפים.

2. מבשלים את גרגרי החומוס בהרבה מים רותחים מומלחים קלות עד שהגרגרים רכים דיים כדי שאפשר יהיה למעוך אותם בין שתי אצבעות (אבל לא עד שהם מתפוררים!). מסירים מהאש, שומרים שתי כוסות ממי הבישול וכוס אחת של גרגרי חומוס מבושלים. מסננים מיתר המים ושוטפים.

3. שמים את שיני השום והפלפל החריף (ללא העוקץ) במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים למחית אחידה. מוסיפים את גרגרי החומוס והטחינה ומעבדים. מוסיפים בהדרגה ממי הבישול עד שמתקבל חומוס שהוא טיפונת נוזלי יותר מהמרקם הרצוי (כי ככל שחומוס עומד הוא מתקשה).

4. טועמים, ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מערבבים וטועמים שוב. אם צריך לתבל עוד – לא לחסוך.

5. שומרים בטמפרטורת החדר. להגשה מורחים על צלחות אישיות או על קערה מרכזית גדולה כך שבמרכז יש מעט חומוס ובשוליים הרבה. מפזרים במרכז גרגרי חומוס מבושלים. זורים מעל מעט כמון ומעט פפריקה. יוצקים שמן זית בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.


שדרוג: תוספת תיבול טעימה במיוחד היא רוטב שמכינים מחצי כוס מי בישול של החומוס, 3 שיני שום מעוכות, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל ירוק חריף קצות דק-דק. יוצקים כמה כפות מהרוטב הזה על כל מנת חומוס לפני ההגשה, והטעמים קופצים לשמיים.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - חומוס כהלכתו של גיל חובב

כיצד אתה מדרג את המתכון - חומוס כהלכתו של גיל חובב?
דרג:

הצביעו: 49 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

חומוס

נשמע לי מאוד טעים
תמיד שיני שום משפרים את הטעם
מתן, 06/01/2014 17:27:28

למניעת הפלוצים

מומלץ להשרות בסודה למשך כ24 שעות א מחיפה, 18/06/2012 19:51:11

עצות נוספות

יש להשרות את גרגרי החומוס במים בכמות של 4 ל-1. הגרגרים צריכים להכפיל את נפחם.
תוספת של סודה לשתיה בהשריה ובבישול תסייע בריכוך הגרגרים.
1 ק"ג גרגרים יניב הרבה מאוד חומוס. המלצה שלי אם לא מנוסים - לעשות רבע מהכמות כדי לתפוס את המיומנות.
אני חוזר על העניין של לעשות את החומוס נוזלי יפה מעבר לרמה הרצויה. זה קריטי. אחרת מקבלים בטון, וחבל.
בכל מקרה - מילת המפתח היא שהגרגרים יהיו רכים. אחרת המאמץ יורד לטימיון.
אסף מירושלים, 29/04/2007 05:56:45