מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
שונות

חלה מתוקה לשבת

מצרכים


אזהרה! אחרי שתכינו את החלה הזו פעם אחת, המשפחה כבר לא תסתפק בחלה התעשייתית מהסופר, וכנראה שתיאלצו לאפות אותה פעם בשבוע לפחות.


1/2 קילו קמח
1 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
בערך 1 כוס מים
1/4כוס שמן
1/2 כף מלח

ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ופרג (לא טחון) לקישוט

אופן ההכנה

+ שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה (ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות המים, מוסיפים אותם בהדרגה). משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

+ מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.

+ מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - חלה מתוקה לשבת

כיצד אתה מדרג את המתכון - חלה מתוקה לשבת ?
דרג:

הצביעו: 83 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

חלת שבת

הכנתי את החלות לכבוד שבת קודש התוצאה היתה מעולה תודה קרין על המתכון הנהדר. נינה, 20/01/2014 15:41:45

טעים

יצא נורא נורא טעים, אני מעריצה גדולה של קרין גורן האוכל שהיא עושה טעים מאוד,
אני כמעט כל יום מכינה מתכונים שלה!
ספיר, 28/10/2013 16:55:01

חלה מתוקה לשבת

שמי יהל
הייתי רוצה לדעת איך להכין את הלחמניות שלא יצאו לי קשות
למטה, כי למעלה הלחמניה הייתה רכה וטובה.
יהל, 18/10/2013 10:18:49

וואוווו

יצא לי פשוט מעולה ברוך ה''.. תודה רבה,יבורכו ידייך. מור, 13/10/2013 21:34:44

שאלה

בלי הטפחה?! מוטי, 08/10/2013 00:12:05

קמח שמרים

אפשר להתשמש עם קמח שמרים? וכמה קמח אני צריכה להשתמש? אופה, 29/08/2013 16:32:39

חלה מתוקה

החלה יפה וטעימה דייזי, 16/06/2013 23:29:42

חלב מתוקה מעולה

מתכון פשוט קל להכנה והתוצאות מעולות !! חלות טעימות ויפות , דבורה, 01/03/2013 13:08:18

חצי קילו

חצי קילו זה בערך 1/2 2 כוסות קמח יפה ואופה, 10/02/2013 12:52:53

כמה כוסות זה חצי קילו קמח

לא עדיף לכתוב? בלום, 31/01/2013 23:01:40

חלה

אני יכולה להשתמש בשמרים יבשים? למרות שבהוראות הכנה כתוב שמרית
מלי, 14/12/2012 17:06:01

תודה :)

יצא מעולה אפילו אלתרתי והוספתי צימוקים , ועוד - יצא טעים :)

goo.gl/smnhT
יוני כץ, 11/12/2012 17:20:21

צליל-- תודה רבה ושנה טובה :-)

:-) נינה, 11/09/2012 12:21:37

לנינה

אני משתמשת רק בשמריית מעט יותר כמות אבלאותו טעם אני מכינה את זה כבר כל שבת צליל, 22/06/2012 17:44:51

ניתן להשתמש בשמרית?? ואם כן, כמה?

תודה רבה! נינה, 09/06/2012 07:47:54

וואוווווו

ממש טעים פעם ראשונה שהכנתי וכולם התלהבו צליל, 01/06/2012 17:35:15

יצא מעולה

יצא ממש טוב - גם יום למחרת.
טיפים: הבצק יוצא כבד מדי. כדאי לשים יותר שמרים מהכמות המוצעת במתכון, לשים מים חמים, ולשים פחות שמן. בנוסף - לערבב את השמן, סוכר ומלח בנפרד ולשים יחד עם ביצה בתוך גומה בקמח. - הבצק יוצא מעולה!
לירון, 12/05/2012 19:48:58

טיפ

מים פושרים עד חמים ורק חצי כוס תנסו ותהנו אמיר, 25/11/2011 11:34:09

ממליצה בחום

תודה רבה-רבה לקרין על המתכון - מאוד מוצלח. ממליצה מכל הלב. יותר לא אקנה חלות תעשייתיות
טיפ קטן - בצק תפח שעה, ובצורת חלות לפני אפיה עוד נתתי לתפוח חצי שעה.
לאה, 30/07/2011 21:19:46

טיפים

מים פושרים

את הסוכר מלח שמן והמים בקערה נפרדת
מירב, 13/05/2011 19:08:04

שאלה....תענו לי

החלה מצויינת ואני עושה כל שישי באופו קבוע מתכון באמת באמת ממולץ. השאלה שלי למה החלה יום למחרת מתפרקת ממש לפירורים ואי אפשר לאכול...יש מישהו שיודע את הסיבה?? שאלה ....תענו לי, 15/06/2009 19:54:00

חלה מהממת אבל יש לי טיפ קטן

אני עושה אותה באופן קבוע כל שישי לא מוותרים עליה היא יוצאת מדהימהה
על חצי קילו אני שמה חצי שקית של שמרים. ניסיתי כמו שכתוב במתכון אבל עם חצי שקית החלה יוצאת גדולה ואוורירית וטעימה הרבה יותר....תנסו ותראו.
לי, 21/02/2009 22:13:22

נהדר

סוף סוף מתכון לחלה אחת ולא לשתיים.
תודה
נירית, 28/11/2008 07:47:56

באמת חלה מצויינת.

אורית, 22/05/2008 14:28:30