מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
חגים ומועדים

חלות דבש ותפוחים

דירוג הגולשים

מצרכים

המרכיבים (ל-2 חלות גדולות או 6 חלות בינוניות):

לבצק:

500 גרם קמח לבן

25 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס חלב

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כוס צימוקים



לתפוחים:
תפוח אחד מסוג גרני סמית, חתוך לקוביות קטנות

1 כף חמאה

2 כפות דבש



לציפוי:

תערובת של 2 כפות דבש וכפית מים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והמלח.
בסיר קטן מחממים את החלב עם החמאה והדבש, ברגע שהחלב חם, אך לא רותח, מסירים מהאש ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי, ומצננים מעט.
מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים, אחת-אחת. לאחר ערבול קצר, עם וו לישה, מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב והדבש, ולבסוף את הצימוקים.
ממשיכים לערבל למשך 5 דקות. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים מעט קמח.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להתפחה. אפשר להתפיח בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו, בערך שעה או להניח ללילה במקרר.
מכינים את התפוחים: ממסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד להתרככות. מורידים מהאש ומוסיפים את הדבש. מערבבים ומניחים בצד.
לאחר ההתפחה מוציאים מן הבצק את האוויר ולשים אותו למשך 2 דקות. יוצרים צמות בהתאם לגדול הרצוי.
לאחר עיצוב החלה מכניסים את קוביות התפוחים בין קפלי הבצק כך שהם לא יפלו במהלך ההתפחה הנוספת. מתפיחים למשך 20 דקות.
מורחים את הבצק בביצה טרופה עם מעט מים.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ’ של 180 מעלות למשך 20- 30 דקות, תלוי בגודל החלה, עד שהחלות זהובות.
נותנים להן להתקרר למשך 2 דקות ומברישים אותן בתערובת של הדבש והמים.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - חלות דבש ותפוחים

כיצד אתה מדרג את המתכון - חלות דבש ותפוחים?
דרג:

הצביעו: 1 גולשים     הדירוג:1
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן