מתכונים נפלאים לשנה החדשה
מתכונים מתוקים לקינוח גלידה קלים להכנה
הסוד החדש במטבח

מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
כריכים

כעכים מאת זמנים מודרנים

מצרכים

כמות ל-20 כעכים:
3 וחצי כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 וחצי כוסות מיים פושרים
חצי כפית מלח
1 ביצה טרופה להברשה
מלח גס או שומשום לציפוי.

למטבל:
שליש כוס חרדל
שליש כוס דבש
2 כפות מיונז

אופן ההכנה

מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
מוסיפים שמן וכוס אחת של מיים.
לשים עד שנוצר בצק אחיד.אם יבש מוסיפים עוד מיים.מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שהבצק גמיש וקצת דביק.מניחים להתפחה למשך שעה-שעתיים , עדיף כל הלילה במקרר.
בוצעים מהבצק כדורים קטנים בגודל פינג פונג -מניחים על נייר אפייה משומן ומתפיחים עוד 20 דקות.
ממלאים סיר רחב במיים ומביאים לרתיחה .מבשלים את הכעכיים בקבוצות של 5 בכל פעם משך 30-60 שניות עד שהם מתנפחים מעט.
מוציאים ומחזירים לנייר משומן.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים בביצה ומצפים במלח גס או שומשום.
אופים במשך 10-12 דקות עד שמזהיבים- הופכים ואופים עוד 3 דקות.
אפשר לאכול כשהם חמים עם המטבל.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - כעכים

כיצד אתה מדרג את המתכון - כעכים?
דרג:

הצביעו: 4 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן