מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
פסטה

לזניה

דירוג הגולשים

מצרכים

מתוך "בישול זה קול"

ל- 8 מנות:
1 צנצנת רוטב פסטה פרפקטו עשבי תיבול אסם
1 כפית אורגנו
1 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות קמח תופח אסם
2 ביצים
2 גביעי קוטג’
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל
18 עלי לזניה אסם פרפקטו
100 גרם גבינה צהובה מגוררת

ציוד:
2 קערות בינוניות
כף
כפית
כוס מדידה
תבנית אפיה מרובעת (35X25)

אופן ההכנה

1. שופכים לקערה את רוטב העגבניות, האורגנו, רבע כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת רוטב ורוד.

2. שמים בקערה השניה את הקמח וחצי כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים עד אשר אין גושים. אם נוצרים גושים מועכים אותם על דפנות הקערה.

3. מוסיפים את הביצים, הקוטג’, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. בעזרת מבוגר, מחממים תנור לחום בינוני של 180.

5. מפזרים בצורה אחידה על תבנית האפיה 4 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על הרוטב 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שיכסו את כל התבנית.

6. שופכים את תערובת הגבינה על עלי הלזניה ומורחים אותה בעזרת גב הכף בצורה אחידה. מסדרים 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שלא רואים את שכבת הגבינה.

7. שופכים על עלי הלזניה את רוטב העגבניות ומפזרים בצורה אחידה. מסדרים 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שלא רואים את הרוטב.

8. שופכים על עלי הלזניה את השמנת שנותרה במיכל. דואגים שהשמנת תרטיב את כל עלי הלזניה. מפזרים את הגבינה הצהובה על העלים.

9. בעזרת מבוגר, מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הלזניה כחצי שעה או עד אשר הגבינה נמסה וצבעה הופך לזהוב.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - לזניה

כיצד אתה מדרג את המתכון - לזניה?
דרג:

הצביעו: 388 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

הלזניה

הלזניה היתה מאוד מאוד תעימה פז פריזה, 27/12/2013 14:03:05

לזניה מעולה - הכי טובה לטעמי

סבתא נזימה, 20/02/2013 13:53:18

שדרוגים

מתכון פשוט וקל להכנה, החלפתי את אחת מקופסאות הקוטג'' בפטה עיזים (בערך 150 גרם). אפשר להוסיף ררוסות דקות של בטטה או חצילים... יצא מעולה
איתמר, 31/08/2012 14:11:32

הכנתי יצאה טעים...גם המפונקים אכלו ואפילו ביקשו ע

שיר, 24/11/2011 19:03:07

לזניה מעולה

אני תמיד קוצרת מחמאות כשאני מכינה את הלזניה הזו. שרית, 19/07/2011 18:45:47

את הלזניה עוד לא ניסיתי, אנסה בע"ה

בס"ד
רק רציתי להגיד לכם, אסם, שהמתכונים שלכם מצוינים! תודה רבה!
רעות, 05/06/2011 23:22:03

בישול מוקדם של עלי לזניה

מניסיון שלי גם אם כתוב על האריזה שאין צורך בבישול מוקדם כדי לעשות את הדבר הבא: לקחת תבנית נוספת, רצוי באותו הגודל בה תכינו את הלזניה ולשים שכבת עלים של לזניה, עליה נייר אפיה ועוד שכבה (וכך כמה שכבות שיש, אני מכינה מ4 שכבות).
על זה שופכים מים רותחים שיכסו את הכל ונותנים לעמוד עד שמכינים את שאת המצרכים (כ10 דקות).
כשמרכיבים את הלזניה לוקחים עם מלקחיים (זהירות-חם!) את העלים שהתרכחו ומניחים בעדינות בתבנית(אם הייתה חפיפה בין שני עלים צמודים הם יכולים להדבק אבל זה ממש לא נורא, פשוט תניחו את ה"זוג" י
לינה, 01/02/2010 13:41:07

בסדר

פשוט וטעים
שווה לנסות
חסחסחסויההההה, 13/01/2010 17:46:36

לזניה מ-ד-ה-י-מ-ה!

רחלי, 30/07/2009 13:47:23

המתכון הקלאסי ללזניה מעולה!

אם תשקיעו ותעשו את כל הדברים כפי שרשום, והמלצה שלי תכינו את הרוטב בעצמכם - תצא לכם לזניה פשוט מעולה. גולינה, 10/05/2009 19:37:12

תוספת טעימה

הלזניה יצאה מעולה אבל כדי לשים במקום גבינה צהובה גבינת מוצרלה יוצא הרבה יותר טעים יובל, 27/11/2008 10:45:31

בישול עלי לשניה וקוטג'

בנוגע לבישול עלי לזניה - תלוי בחברה - שימו לב למה שכתוב על הקופסא. על אלה שאין צורך לבשל יהיה כתוב שאין צורך.

קוטג'??? בלזניה?
טוב זו באמת גרסא ישראלית לתבשיל איטלקי. עדיף להכין אם כבר עם רוטב באשאמל, גבינה צהובה, מוצרלה ופרמז'ן.
כמובן שעלי בזיליקום טריים בין השכבות יוסיפו המון (:
איטלקי, 13/10/2008 01:07:32

טעים

מתכון מעולה! שרי , 24/06/2008 15:15:17

בקשר לבישול מוקדם של עלי הפסטה

צריך ועוד איך צריך בישול מוקדם...פעם שעברה הכנתי והעלי לזניה יצאו לי קשים ויבשים למרות שהיה עליהם רוטב. מור, 06/06/2008 02:34:48

המלצה חמה

לזניה קלילה להכנה ומעולה! הילדים התלהבו, מומלצת בחום! פנינה, 30/11/2007 08:12:52

עשיתי יצא מצוין תודה

מירב, 21/11/2007 10:57:17

מה פתאום !! , מתכון מטורף כנסו

אם אתם רוצים להיות איטלקיים ?!
אל תשימו קוטג' !
זו המצאה ישראלית . (:
גבינה רגילה אבל .........
קוטג' ? מה זאת אומרת ?
ברור שלא !!!!!!!!!!!!!!!!
ביי .. XD
חסויה ברשת ? גולשת :), 15/11/2007 19:30:09

להחליף רוטב עשבי תיבול בבלונז

המתכון מעולה
אך אופן ניסוחו בעייתי במקצת. חלוקת השמנת אינה ברורה. לשמחתי כאשר הגעתי לחלק האחרון של המתכון .לאחר שפיזרתי את השמנת בין הקמח והרוטב, לא נשאר לי שמנת לשים בסוף. אז פתחתי שמנת נוספת ופיזרתי את כולה למעלה. במקום רוטב עשבי תיבול היה לי רוטב פרפקטו בלונז. התוצאה היתה מדהימה וטעימה ביותר. לאחר שבוע פניתי אל המתכון המקורי (כולל עשבי תיבול) והתוצאה היתה פחות טעימה. בתאבון
אורלי, 30/08/2007 20:06:27

לעינב - לא צריך לבשל את עלי הלזניה

שימי לב - על אריזת הלזניה כתוב "ללא צורך בבישול מוקדם". ענבל, 20/05/2007 13:22:14

צריך לבשל את דפי הלזניה?

לפני שמכינים את כל השכבות עינב, 17/05/2007 19:00:37

גירסה לעצלנים

...אבל באמת לעצלנים:
החומרים:
1 חב' עלי לזניה ללא צורך בבישול
2 צנצנות רוטב עגבניות עם עשבי תיבול
2 חב' קוטג'
200 גר' גבנ"צ
מלח,פלפל

ההכנה:
מערבבים גבנ"צ+קוטג'+תבלינים
בתבנית בינונית מורחים שכבה רוטב,
עליו עלי לזניה,עוד רוטב ושכבת תערובת גבינות.מעל עוד שכבה עלים
וממשיכים עד למילוי כנ"ל.
על שכבת העלים העליונהמעט רוטב
עם גבנ"צ מגוררת או פרמזן.
אופים כרגיל.
ל"כופרים" - אפשר לשלב שכבה אחת
של בשר טחון כחצי ק"ג,מטוגן עם בצל,שום ותבלינים,ואז מפחיתים את כמות הגבינות לכחצי.
בתאבון
נורית, 17/05/2007 14:17:56

חבל על הקלוריות

אין צורך לא בקמח ולא בשמנת המתוקה, אני מכינה תמיד בלי וזה יוצא מעולה שירלי, 14/05/2007 21:08:32

לזניה

חבר'ה, נשמע מסובך אבל ממש לא.
קל ופשוט - טעים חבל"ז!
ממליץ, 24/03/2007 03:12:31

תודה ירון!

עכשיו הבנתי למה הילדה מנדנדת לי שהיא רוצה לזאניה ...
מאז שהיא חזרה ממסיבה שבה הראו להם את גארפילד 2
יעל, 28/02/2007 11:25:54

שווה!

כשרוצים להשקיע קצת..
תודה!
נומושי, 03/02/2007 11:09:41

הכנתי את הלזניה אבל...

הכנתי את הלזניה, בהתחלה העלים נשארו קשים יחסית, צריך לשים את הלזניה בתנור פי 2 מהזמן שכתוב לפחות. בין 50 דקות לשעה. שבי, 30/01/2007 16:14:19

ללירון - לא צריך לבשל את העלים מראש.

ענבל, 11/06/2006 07:49:00

צריך לבשל קודם את העלים????????

צריך לבשל את העלים לפני שמכינים את כל מה שכתוב? או שזה מתבשל כבר באפייה עצמה? לירון, 10/06/2006 18:03:06

לזניה מעולה אין חייבים לנסות

בהתחלה אמרתי מה מסובך לא נעשה לכל מי שקורא את זה תנסו אחלה של לזניה לא מסובכת בכלל

בתיאבון!!!!
שפית , 31/05/2006 16:21:00

גארפילד

זה דומה ללזניה בגארפילד? ירון, 28/05/2006 13:22:35

לזניה

מעולה, הכמיות מדויקות דורית, 27/05/2006 13:31:15

אם אפשר פשוט לערבב כל תערובת גבינות ורוטב עגבנית?

לי, 24/05/2006 15:21:34

חבל"זי

די! אני לא יכולה כבר איזה אוכל טעים יש לכם ציקלה, 20/04/2006 18:05:37

לזניה וגבינת קוטג'

בלזניה המקורית האיטלקית אין גבינת קוטג, זוהי גבינה ישראלית ובאיטליה לא משתמשים בה כמובן.
שם משתמשים בגבינה צהובה בלבד (כמובן שאפשר גם עם בשר) או בגבינה צהובה עם רוטב בשמל (שאני אישית לא אוהב).
ג'אקומו, 28/02/2006 13:36:07