מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-

גיל חובב איתך במטבח

לזניה אקספרס

החתול גארפילד צודק: לזניה (או כפי שהוא אומר זאת "לזאניה!!!") היא אחת הסיבות המוצדקות ביותר לחיות. המעין-פשטידה האיטלקית הזו, העשויה שכבות-שכבות של עלי פסטה, גבינה ורוטב יכולה לחמם כל לב דואב ולמרות שהפלצנים תיכף יחטפו שבץ, הריני מעיד בהן צדק שהלזניה מניבה שאריות נהדרות שטעימות בהחלט גם בחימום חוזר, אחרי שהות של לילה במקרר.
הבעיה עם לזניה הייתה הבישול הכפול שהיא מצריכה: קודם לבשל את העלים ואחר כך לבנות את פשטידת הקומות מעלי פסטה חלקלקים. זה מעצבן, קצת מסובך וגם מלכלך הרבה כלים. והנה, לאחרונה מנצים על מדפי המרכולים עוד ועוד סוגי עלי לזניה שאינם מצריכים בישול מוקדם. כן, בונים את הקומות עם עלים יבשים והם כבר מתבשלים במהלך האפייה. גאוני, נוח ונקי.
בזכות הקלות הנסבלת מאוד שהחידוש הזה מביא איתו, הנה שני מתכוני לזניה: האחד פשוט, שווה לכל נפש ואהוב במיוחד על ילדים. זו אינה בדיוק לזניה איטלקית אלא יותר ישראלית (האיטלקים לא כל כך מאמינים בקוטג’), אבל למי איכפת. העיקר שזה קל וטעים. המתכון השני מתוחכם יותר וכולל בתוכו מתכון לרוטב בשמל, שבינינו, הוא סוד ההצלחה של לזניה אמיתית.


לזניה אקספרס


הנה הפרטים חסרי הבושה: למדתי להכין את המתכון הזה מבת דודה שלי לפני למעלה מעשרים שנה, כשהייתי סטודנט עני ורש וציוד הבישול שלי הורכב מסיר עקום, כיריים שלא עבדו (בעיקר כי לא הזמנתי גז, מפאת דלפונותי), תבנית נירוסטה אחת וטוסטר אובן שמצאתי ברחוב. זה היה מתכון הגורמה שלי, זה שבעזרתו ניצחתי מלחמות והשגתי סיכומי קורסים. הוא פשוט, שרירי, בסיסי עד מבוכה ותמיד-תמיד עובד.
היכנסו למתכון


לזניה פטריות עם רוטב בשמל
המתכון הזה עדין ומתוחכם ועושה שימוש נדיב ברוטב בשמל שהוא, בעצם, הסוד של הלזניה. הרוטב הזה (שאינו מסובך להכנה למרות שמו הצרפתי המאיים) נותן ללזניה את התחושה השמנמנה והדשנה הזכורה לך מהטיול ההוא לאיטליה, ועל הדרך, מה לעשות, מעמיס עליה עוד אי אלו מאות קלוריות.
היכנסו למתכון
תגובות הוסף תגובה