מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

לחם בירה אקספרס

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים
לחם בירה אקספרס

מצרכים

בהנחה שיש לך בקבוק בירה לבנה במקרר או בארון, הלחם המהיר זה הוא מאפה שניתן להכין בכל רגע ממה שיש בבית. הוא טעים, הוא ממלא את המטבח בניחוח של אפייה ומספיק סלט ירוק לצידו, אולי איזה חריץ גבינה וזהו – יש ארוחונת.

החומרים הדרושים:
1 חבילה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
1 בקבוק (330 מ"ל) בירה לבנה
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מתיכים חצי מהחמאה במחבת ומזהיבים בה היטב את הבצל. מסירים מהאש ומצננים.

2. מערבבים היטב את הקמח, הבירה ותוכן המחבת. ממליחים ומפלפלים ולשיחם עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים לחצי שעה לתפוח.

3. מרפדים תבנית אפייה מאורכת ("אינגליש קייק") גדולה או שתיים קטנות בנייר אפייה. מניחים את הבצק בפנים, מתיכים את שארית החמאה ומברישים בה את הבצק.

4. אופים בחום בינוני כארבעים דקות עד שהלחם מזהיב היטב.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - לחם בירה אקספרס

כיצד אתה מדרג את המתכון - לחם בירה אקספרס?
דרג:

הצביעו: 73 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

כמה

אין לי קמח תופח כמה אברת אפיה לשים על כמות כזאת של כמות ? קטי, 12/08/2013 11:33:52

ענק!

יצא ממש טעים עשיתי את שלי בדיוק כמו במתכו׳Ÿ רק לא היה לי קמח תופח אז השתמשתי בקמח רגיל ואבקת אפיה ויצא נהדר, מאוד אוורירי, זמ׳Ÿ האפיה היא באמת קצת יותר מ40 דקות וצריך טיפה יותר קמח ממה שכתוב. רועי, 07/12/2008 14:31:17

חום בינוני?

כמה זה חום בינוני? דן, 20/10/2008 00:01:55

לעצלנים

אפשר להוסיף בצל ושום יבש.
או עגבניות מיובשות, או גבינות קשות.
אני הכי אוהבת עם זייתים (לא בחומץ כי התפיחה נהרסת).
אבל הכי כיף זה סתם לשתות את הבירה תוך כדי....
sminty, 19/06/2008 17:26:21

יצא מצויין. הוספתי גם רוזמרין

לא היה לי קמח תופח, אז עשיתי עם קמח רגיל ואבקת אפייה.
יצא טעים מאוד. תודה
לילי, 23/04/2008 20:15:56

לחם בירה אקספרס

הכנתי היום -יוצא מן הכלל,,,,כמעט חוסל....רק הכנתי עם קמח מלא! yael6, 02/04/2008 13:03:19

יאמי

יצא מעולה, לא יאמן כמה פשוט... בתוך אחת שיודעת לשבל ולא אוהבת להתעסק עם דברים כמו לחם שדורשים הרבה סבלנות וניסיונות אין ספור...
הלחם הזה פשוט ומצויין! שימו לב ש2.5 כוסות הן לא תמיד חבילת קמח...ולעיתים צריך להוסיף טיפה יותר. אני הוספתי גם זיתים שחורים. הריח מטריף, והטעם גם!
יודעת דברים, 20/03/2008 17:57:19

לחם בירה

כאחת שלא עשתה לחם מעולם וגם לא אופה בכלל ניסיתי את המתכון ויצא חבל על הזמן מומלץ לכל אוהבי הלחם סבין, 14/02/2008 12:29:46

אחלה מתכון-כמה הערות

צריך להוסיף עוד כמה שלוקים של בירה כי בקבוק אחד לא מספיק. וזמן האפיה בערך כפול יאיר, 24/04/2007 18:03:39

לחם

מענין מאוד ומיוחד נאוה חובב, 15/04/2007 21:08:46

לחם

ממש נהדר גליה, 14/04/2007 12:19:03

לחם בירה

האם ללחם יש באמת טעם של בירה או שזה מתאים גם לילדים?
תודה
אני, 12/04/2007 18:57:19