מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

לחם בירה מלא

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים
לחם בירה מלא

מצרכים

הוא טעים, הוא שחום והוא מלא בריאות. הלחם הזה מציף את הבית בריחות אפייה והוא טעים מאוד גם כשהוא כבר לא טרי – בתור טוסט דקיק עם ריבה או גבינה.

החומרים הדרושים:
1 כוס קמח לבן תופח
1 כוס קמח מלא תופח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס זרעי פישתן (או שומשום אם אין)
2 כוסות בירה לבנה
1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל החומרים עד שמתקבל בצק רטוב מאוד.

2. מרפדים תבנית מאורכת ("אינגליש קייק") באורך כ-30 ס"מ בנייר אפייה ויוצקים פנימה את התערובת.

3. אם רוצים לחם עם קרום רך, יוצקים מעל כיכר הלחם מעט שמן זית ומורחים. אם רוצים לחם עם קרום קשה ופריך, מחליפים את השמן במים (וחוזרים על ההברשה במים באמצע האפייה).

4. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהלחם משחים.

5. מוציאים מהתנור וממתינים לפחות רבע שעה לפני שפורסים (אחרת הלחם יתפורר בעת הפריסה).
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - לחם בירה מלא

כיצד אתה מדרג את המתכון - לחם בירה מלא?
דרג:

הצביעו: 11 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

יאמי

אחלה לחם!
גם טעים גם בריא..
וגם פשוט מאוד מאוד להכנה.. צ'יק צ'אק!! :)
מומלץ
תמר, 09/03/2009 19:40:11