מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

לחם מרוקאי ממולא של פעם

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

לפי מתכון של אמא של קובי שטרית ממאפיית ’משי’ באשקלון. אני מודה ששיניתי מעט כמויות ומרכיבים במטבח הפרטי שלי, אבל הרעיון של לחם ממולא בביצים קשות, בצל מטוגן ותבלינים נשמר.

לבצק:
חצי ק"ג קמח לבן
חצי ק"ג קמח מלא
חצי שמרית
1 כפית סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים

למילוי:
2 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה
4 כפות שמן
2 ביצים קשות חתוכות לשישיות
1 כף כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף פלפל לבן (או שחור)
1 כפית מלח
50 גרם שומן כבש קצוץ, או מרגרינה או חמאה

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ומעבדים לבצק נוקשה. אם חסרים מים מוסיפים בהדרגה רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.
2. מוציאים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות. מגלגלים במעט שמן ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (זה ייקח כשעה).
3. לשים שוב, מחלקים לשני כדורים ומתפיחים שוב חצי שעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצלים בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב.
5. מרדדים את הבצק לשני עיגולים. מניחים עיגול אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומורחים במילוי למעט סנטימטר בשוליים. מפזרים מעל את פלחי הביצים הקשות ואת השומן (שומן כבש קצות או קוביות קטנות של מרגרינה או חמאה).
6. מניחים את עיגול הבצק השני מעל ומהדקים את השוליים היטב בצביטות.
7. מורחים במים (לקבלת לחם שחום ופריך) או בביצה או שמן (לקבלת לחם זהוב ורך) ואופים בחום של 220 מעלות כ-25 דקות, עד שהלחם עשוי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - לחם מרוקאי ממולא של פעם

כיצד אתה מדרג את המתכון - לחם מרוקאי ממולא של פעם?
דרג:

הצביעו: 28 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

הריח מוכר לי

אני חיה בארה"ב וכבר שנים שלא ראיתי את קובי שלמד איתי בבי"ס יסודי אני יכולה לומר לכם שתמיד הסנדויצים שהביא היו מריחים כל כך טוב שכבר שקראתי את המתכון חזר לזכרוני הריח המוכר והממכר אז תודה על המתכון יפית, 22/08/2009 18:46:51

לחם ממולא

המתכו׳Ÿ מעולה, מאחא שאני לא מחזיקה שומ׳Ÿ כבש( יש לי מספיק משלי)
אני לקחתי רצועות חזה עוף שהוספתי לחצי דקה לבצל וזה שימש לי תערובת למילוי. לא פחות טעים.
אי׳Ÿ ספק מזכיר את אמא ז"ל, מחזיר את הריח של הבית האמיתי והחם.
תודה
שושקה, 11/02/2009 22:59:02

טעים בטירוף

הכנתי ישר אחרי התשדיר והגשתי עם מרק אפונה. שניהם קלים להכנה.
מי שיבקש יקבל את מתכו׳Ÿ המרק.
מתי, 29/01/2009 20:19:53