מתכונים נפלאים לשנה החדשה
מתכונים מתוקים לקינוח גלידה קלים להכנה
הסוד החדש במטבח

מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאפים מלוחים

לחמניות להמבורגר מאת סמדר זורע-ברמק, מתוך

לחמניות להמבורגר

מצרכים

מזון מהיר, פרי התרבות האמריקנית, אהוב במיוחד על הילדים, ובינינו, הוא פתרון לא רע כאשר אין חשק או זמן לטרוח. כשאנו מכינים את הלחמניות בעצמנו, בבית, המזון המהיר כבר הרבה פחות "מהיר", אך מצד שני, גם המצפון המחמיר עם עצמו יכול להישאר נקי יותר. אפילו המבורגר שנולד מהמקפיא לא יכול להיקרא "ג’אנק פוד" כשהוא נתון בתוך לחמנייה ביתית איכותית.

ל- 10-8 לחמניות

4 כוסות קמח לחם לבן
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2 וחצי כפיות שמרים יבשים
25 גרם מרגרינה, רכה
1 ביצה, טרופה
1 ורבע כוסות מים פושרים

לציפוי:
מים, להברשה
מעט שומשום




אופן ההכנה

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח.

מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומערבבים לבצק אחיד.

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שהוא רך וגמיש מאוד.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כשעה.

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חֵלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות עד קוטר 8 ס"מ בערך. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ-60-45 דקות.

מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו במעט מים וזורים עליהן מעט שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ’), כ-20-15 דקות או עד שהלחמניות השחימו קלות.

מוציאים את הלחמניות מהתנור, מניחים אותן על רשת, מכסים אותן מיד במגבת עבה ומניחים להן להצטנן כך.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - לחמניות להמבורגר

כיצד אתה מדרג את המתכון - לחמניות להמבורגר?
דרג:

הצביעו: 18 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

בעיה

אם משתמשים בקמח שמרים??? רותי, 2/25/2014 6:48:07 PM

לחמניות רכו

לעטוף במגבת לחה לאחר באפיה זה מרכך את הלחמניות
שלמה, 1/24/2014 11:34:54 AM

כמה קלוריות בכל לחמניה

שלום אני רוצה לאפות את הלחמניות כמה קלוריות או כמה גרם יש בכל לחמניה
שבת שלום רבקה
רבהק, 1/3/2014 12:11:39 PM

יוצא רך ומושלם, נעלמו בשניות

אהוד, 10/6/2013 2:49:20 PM

לחמניות

לדעתי חסר שמן במתכון ולהוריד את הביצה יש להוסיף רבע כוס שמן לבריאות זהבה, 9/21/2013 3:39:29 PM

לחמניות המבורגר

מעולות מדהימות העיקר שהילדים נהנים מגי עטיה, 8/20/2013 7:51:51 AM

לחמניות

יצאו קשות מאוד מה אפשר לעשות? בוני, 8/1/2013 2:51:04 PM

לחמניות

הם יצאו מזה קשות אבל טעימות בוני, 7/23/2013 10:31:49 PM

לחמניות רכות ומושלמות

... רוני, 6/26/2013 9:56:06 PM

לחמניות מעולות!!

יצאו פשוט מושלמות!!!!!!!! לי, 5/9/2013 3:38:40 PM

מתכון נפלא

הכנתי בדיוק לפי המתכון והלחמניות היו הצלחה גדולה מאוד - לא נשארו. דורית, 4/20/2013 7:52:53 AM

התפחה נוספת מיותרת

התפחה נוספת ארוכה מדי,יהיה להם טעם של שמרים מאיה, 12/1/2012 5:14:21 PM

2 וחצי כפיות שמרים

ענבל, 8/6/2006 10:57:26 AM

כמה שמרים יבשים?

21 כפיות ??? או 2-1 כפיות ? שלגיה, 8/5/2006 4:29:32 PM

מתכון תוקן - 1 ורבע כוסות מים.

תודה למיטל ענבל , 6/27/2006 9:46:53 AM

כמה מים?

די ברור ש- 14 כוסות מים , זאת טעות.
אבל כמה לשים?
תודה :)
מיטל, 6/26/2006 3:55:17 PM