מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאכלי עדות

מעקודה של אבי לוי. מאסטר שף

דירוג הגולשים

מצרכים


הישר מהמטבח האלג’יראי - פשטידה אוורירית, ספק נאפית ספק מיטגנת, של תפוחי אדמה, ביצים ועשבי תיבול


מתוך מגוון המתכונים בחרנו לפנק אתכם במתכון למעקודה של אבי לוי. שמצליח לשלב במנה אחת את כל הטוב שיש לחג הזה להציע. רק שימו לב, לפני שמתחילים לעבוד תמצאו סיר מתאים - גבוה וצר בקוטר 18-16 ס"מ, רצוי עם ציפוי מונע הידבקות.


מצרכים ל-8 מנות:
4 תפוחי אדמה בינוניים בקליפתם
1 בצל גדול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק
10 ביצים

לטיגון ואפייה:
1 כוס שמן

להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה


אופן הכנה:

מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה עד שהם כמעט רכים (המרכז שלהם צריך להישאר מעט קשה). מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או מזלג למרקם כמעט חלק עם מעט גושים.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. המרקם שיתקבל יהיה כמעט נוזלי, וזה בסדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחממים שמן בסיר גבוה וצר 4-3 דקות עד שהוא חם אך לא רותח. יוצקים את התערובת לשמן החם ומכסים את הסיר. מטגנים על להבה בינונית כ-12 דקות.
מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתבנית אפייה או לתבנית חד-פעמית, כדי שהשמן שישפריץ מהסיר בזמן האפייה לא ילכלך את התנור. אופים את המעקודה כשעה ורבע עד ששיפוד עץ המוחדר פנימה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומעבירים סכין ארוך בין הדפנות לסיר. יוצקים על המעקודה מיץ לימון, ממתינים 3-2 דקות והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם, קר או בטמפ’ החדר.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - מעקודה של אבי לוי. מאסטר שף

כיצד אתה מדרג את המתכון - מעקודה של אבי לוי. מאסטר שף?
דרג:

הצביעו: 4 גולשים     הדירוג:3
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן