מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מרקים

מרק בטטה קטיפתי חלומי

מרק בטטה קטיפתי חלומי

מצרכים

2 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים
חתיכה גדולה של דלעת
דלורית קטנה
מלח ופלפל לפי הטעם
בצל קצוץ
2 כפות שמן
אבקת מרק עוף פרווה של אסם
*אפשרות לשמנת לבישול

אופן ההכנה

קולפים את תפו"א הבטטה הדלעת והדלורית מכסים במים פושרים מהברז ומרתיחים בסיר עם מכסה.

בזמן שזה מתבשל קוצצים בצל ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן. לאחר שזה מגיע לרתיחה מוסיפים אבקת מרק, מלח ופלפל, ואת הבצל המטוגן עם השמן.

טוחנים את זה בעזרת בלנדר ידני או רגיל עד שהמרק נהיה קטיפתי, טועמים ובודקים אם חסר מלח פלפל שחור או אבקת מרק ומוסיפים לפי הטעם\.

במקרה שהמרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים רותחים.
לפני ההגשה ניתן להזליף מעט שמנת.
להגיש חם מאוד, ובתיאבון!
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - מרק בטטה קטיפתי חלומי

כיצד אתה מדרג את המתכון - מרק בטטה קטיפתי חלומי?
דרג:

הצביעו: 465 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מרק בטטה

נשמע ממש טעים מישלי מירב, 12/6/2014 2:04:00 PM

מרק בטטוש

מעולה! תמי, 12/16/2013 7:40:34 PM

מרק מדהים

כמה מחמאות קיבלתי על המרק! כולם אכלו ונהנו יצא ממש טעים!
הוספתי גם טוסטים קטנים מרוחים ברוטב פסטו ,ממרח עגבניות וגבינה צהובה תוספת נחמדה ומשדרגת:)
ניצן, 11/13/2013 2:33:40 PM

אוכל

איזה גדול תשמעו אהבתי????. avishag, 4/30/2013 5:00:58 PM

מלוח?....

אם יצא מלוח אפשר לבשל עוד קצת עם שמיר. שמיר סופג אליו מליחות. בהצלחה ובתאבון! מימימו, 2/28/2013 7:35:45 PM

סביר

עשיתי ולא יצא טעים...יצא סביר חני, 12/15/2012 5:45:36 PM

טעם גן עדן...

וואו כבר כמה ימים שבא לי על מרק וזה פשוט טעים!!! רחל, 11/12/2012 5:31:39 PM

מושלם

יואו הכנתי היום פעם ראשונה ויצא פשוט מושלם..הכנתי עם מה שהיה לי בבית בטטה, תפו"א וגזר...מומלץ !! נינה אברהם, 9/23/2012 4:59:49 PM

אחלה מרק שבעולם

מאז שגילתי את המתכון מכינה בלי הפסקה רחל, 6/11/2012 2:58:34 PM

מעולה

הגשתי את המרק לאורחים והם פשוט התמוגגו מהנאה. מרק מצויין מומלץ בשלן חובבן, 11/25/2011 7:53:10 AM

סגנון

במידת האפשר ראוי להקפיד על סגנון כתיבה יותר איכותי מבחינה לשונית בני, 11/24/2011 10:12:09 PM

שינוי קטנטן

עשיתי בלי דלורית ודלעת בלי שמנת בישול. הוספתי שום ואבקת בצל. יצא טעים! רעות, 11/14/2011 11:15:40 AM

לשומרי הכשרות...

ניתן להוסיף במקום שמנת חלבית, חלב קוקוס או שמנת פרווה לבישול. יוצא מעולה!! לירז, 9/25/2011 9:07:34 AM

כמויות המצרכים?

למה לא כתוב את הכמויות של המצרכים ?
(חלק כתו וחלק לא כמו האבקת מרק העוף??.)
קלי , 6/21/2011 5:47:19 PM

אפשר לבשל גם בלי דלורית ודלעת?

עדן, 3/15/2011 6:32:53 PM

פחות מומלץ אבקת מרק

גם אני מכינה מרק דומה והוא אכן מצויין. אישית אני מעדיפה להימנע משימוש באבקות מרק למיניהן (גם אם הן ללא מונוסודיומגלו..).
אני מעדיפה להוסיף תיבול של אגוז מוסקט טחון/ פלפל אנגלי/ בזיליקום/פטרוזיליה/ נענע לטעם רענן.
הילה, 2/10/2011 8:47:22 PM

האם ניתן להוסיף שמנת פרווה??

מטעמי כשרות ק, 1/10/2011 8:53:59 AM

מישהו יודע לכמה אנשים המרק מיועד?

אגב אופסי דייזי דלוקית זה יותר קטן מלדעת, זה משהו אחר... דרור, 12/24/2010 11:49:01 AM

סליחה על הבורות

מה ההבדל בין דלורית לדלעת? אופסי דייזי, 12/24/2010 12:00:26 AM

טעם גן עדן

תודה על מתכון נפלא הללויה, 12/13/2010 6:34:07 PM

יצא ממש טעים! תודה

סולי ואורי, 11/24/2010 1:33:41 PM

מעדן מלכים

המרק יצא פשוט חלומי אין דברים כאלו, הוספתי שמנת שלמה למרק וזה יצא מעולה..... ויקטוריה, 11/24/2010 10:37:54 AM

טעים אחושילינג... פשוט מושלם.

אני לא הכנסתי דלורית ושמתי מיכל שלם של שמנת לבישול בסוף ההכנה, ויצא בן של זונה. נהדר. יהונתן, 9/18/2010 11:30:12 AM

מעולהה

היה לי רק תפוחי אדמה ,בטטה ובצל אדום,
יצא מצוין !!
דיאנה, 4/5/2010 10:25:21 AM

מרק בטטה

מדהים אילנית, 2/3/2010 5:12:52 PM

מה עושים אם יוצא מלוח מדי? (באשמתי)

שרית, 1/21/2010 8:01:42 PM

מומלץ..

טעים רצח.. סימה, 1/20/2010 3:38:15 PM

מרק מצויין וגם בריא מאוד

בישלתי אותו עם דלעת ,גזר ובטטה הוספתי מעט שמן בצל יצא טעים מאוד חב"ז. איווט, 1/19/2010 1:46:15 PM

אוי איזה מרק נהדר!

אחלה מתכון אחלה מרק אפילו התינוק שלי בן השנה ליקק את השפתיים אני, 1/15/2010 7:48:56 AM

מרק בטטה

מעולה יצא קטפתי
מיטל , 1/4/2010 12:45:40 PM

מומלץ לתבל בכרכום וזנגביל

לי, 12/18/2009 9:14:35 AM

טעים-טעים, תודה לרותם...הצעת הגשה

המרק מדהים.
אפשר להוסיף חצי כוס יין לבן במהלך בישול המרק.
מומלץ להגיש כשמעל יוצרים קווים בעזרת מעט רוטב טחינה או שמנת חמוצה ובמרכז קמצוץ של עלי פטרוזיליה.
נחמד להציף במרכז כפית של שמנת חמוצה ובאמצע הכתם הלבן להניח עלי פטרוזילה...
בתיאבון...
דפנה הרמן "מקול הלב", 12/18/2009 12:36:04 AM

כמה מנות

לכמה מנות מספיק המרק עם הכמויות שניתנו במתכון?? שירי, 12/8/2009 10:35:22 AM

פעם 5חמישית שאני מכין לבעלי והוא מטורף על המתכון ה

ניר, 12/7/2009 5:39:18 PM

המלצה לשינוי

הכנתי בלי התפוחי אדמה, רק דלעת, גזר ובטטה, הוספתי סלרי, יצא מדהים חגית, 12/2/2009 7:27:43 PM

תגובה לכמויות

חתיכה מכובדת.
זה לא משנה איזה גודל בדיוק, זה יוצא טעים בכל מקרה.
מירי, 11/26/2009 3:17:32 PM

מה זה חתיכה גדולה?

כמה לשים ): כמויות, 11/20/2009 2:04:44 PM

מדהים

יצא מעולה!!!
ממש אהבתי
ענבר, 11/13/2009 12:22:48 PM

מעולה!!!

מירי, 11/2/2009 3:20:51 PM

מרק בטטה יצע מעולה!!!

ניר, 10/31/2009 7:40:33 PM

למה אין כמויות של מלח, פלפל, אבקת מרק ? אישה צעירה

א.א. , 10/30/2009 11:49:57 AM

יצא ליגה גם משביע

מומלץ שרון שלמה, 3/23/2009 4:24:35 PM

מעולה

מממעעעעעעעעווווווללללללללהה רויטל, 2/27/2009 12:27:30 PM

מרק בטטה קטיפתי

מומלץ - נית׳Ÿ להוסיףגרגיקי חומוס ועלי תרד רצוצים סמדר, 1/28/2009 12:36:08 PM

מעולה חבר שלי אהב את זה בטרוף

עינת ברוך, 12/29/2008 12:24:51 PM

שדרוגו׳Ÿ

אני הוספתי גזר וסלרי. יאמי ענבל, 12/27/2008 1:56:38 PM

מתכו׳Ÿ מעולה.

המרק מאוד טעים.
הייתי חייבת להוסיף גזר...זה פשוט מתבקש. ואכ׳Ÿ הוא הוסיף בצבעו הכתום ובמתיקות העדינה שלו.
הוספתי גם אגוז מוסקט.
נקווה שבעלי יאהב..(הוא לא מתלהב ממרקים טחונים).
אני והעוברית שלי אהבנו מאוד.
בתאבו׳Ÿ ובהצלחה.
אוהבת לבשל, 12/15/2008 12:40:34 PM

מרק מעולה כולם אהבו

טל, 12/14/2008 8:27:08 AM

תוספת קימל

אני מוסיפה מעט קימל לקראת סוף הבישול וזה מאוד מוסיף , 11/22/2008 6:14:09 PM

תוספת רצויה

במקום שמנת, לקצוץ עירית ולזרות על המרק לפני ההגשה. ע., 10/30/2008 4:40:52 PM

ניתן להגיש גם קר?

האם ניתן להגיש קר? איך זה יוצא? דחוווף דחוווף, 9/8/2008 3:11:08 PM

לגבי השמנת

את השמנת ניתן להניח במרכז השולחן וכל סועד מוסיף לעצמו קצת. אין צורך לבשל על האש. דפנה, 7/31/2008 9:24:45 PM

איך להסיף את השמנת המתוקה?

לא הבנתי איך מוסיפים את השמנת לפני /אחרי /לבשל/לא שלומי , 2/19/2008 11:47:44 AM

טעים

יצא מצוין- אפשר גם בלי אבקת מרק, זה גם טעים וגם יותר בריא. אם רוצים טעמים חזקים אפשר להוסיף עוד תבלינים אחרים לפי הטעם. מתנסה, 2/14/2008 1:09:05 PM

מרק בטטה

ניתן ורצויי לוותר על אבקת מרק העוף ואכן להוסיף אגוז מוסקט שמנת חובה ומעט יין בסוף הבישול פשוט מעדן מירה, 2/12/2008 4:05:38 PM

לא מובן

סליחה אבל לא הבנתי כמה זמן מבשלים? רק מרתיחים וזהו??? מבשלת, 2/12/2008 1:19:27 PM

ורדית צודקת ובגדול!!!!!! אגוז מוסקט ושמנת חובה!!!!

רוזי, 12/28/2007 8:00:28 PM

מעלללללה

המרק מדהים וממולץ מאוד גיז, 12/23/2007 3:19:21 PM

מרק בטטה

ניסיתי יצא מעולה שווה לנסות עידית , 12/3/2007 10:00:18 AM

מרק

זה אחלה מרק אני טעמתי והוא מאוד מאוד טעיםלי הוא היה באמת טעים אני לא ישקר זה באמת אחלה אבל אחלה של מרק פצצה. אורי, 11/23/2007 1:21:42 AM

טעים מאוד

אחלה של מרק,בתיאבון. אביב, 11/14/2007 9:15:51 PM

שדרוג

להוסיף שני ענפים של טימין משדרגים את המרק פלאים ! דלית , 9/24/2007 10:54:19 AM

מרק בטטה מיוחד למתקדמים...

שונה מכל מה שהכרתם:

50 גר' חמאה
5 בטטות בינוניות
3 גזרים
1 בצל גדול
1 תפוז כתום יפה רצוי עם קליפה דקה
2 כפות מרק עוף
מים לכיסוי
מלח,פלפל טחון טרי
1 חב' שמנת מתוקה 15%
הכנה:
קולפים בטטות,גזר,בצל וחותכים גס
שוטפים את התפוז וחותכים לרבעים עם הקליפה,מוציאים גרעינים.
מאדים בסיר גדול עם החמאה כ-20 דקות, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי+מרק עוף/טעם עוף,מביאים לרתיחה ומבשלים
עד שהכל מתרכך.מתבלים.
מרסקים את המרק בבלנדר ידני עד
למרקם חלק. מוסיפים את השמנת ומתקנים תיבול. אם
נורית, 5/17/2007 2:28:59 PM

שיפור כללי למרקים

כדאי תמיד למרקים מרוסקים לטגן בצל בשמן זית לפני הוספת שאר הירקות. ח.ת.ש, 5/17/2007 12:47:25 PM

שיפור קל

בטיגון של הבצל ניתן כמו שצויין כבר כמה שיני שום כתוש, כף ג'ינג'ר מגורד וכמה כפות רוטב סויה וזה יוצא מדהים אינה, 2/1/2007 8:47:37 AM

לא נשאר אפילו לק!

המרק היה פשוט מעדן , אכלנו אותו לארוחת ערב , לאור הקור ששרר אתמול , וכוללללללם נהנו , גם שונאי הבטטה פשוט ליקקו אצבעות.
הוספתי למרק הזה א.מרק בטעם בצל , פטרוזיליה , ואגוז מוסקט.
ובלי השמנת , באמת למה , לא חבל על הקלוריות!
ומה שנהדר זה זהוא מוכן ממש מהר!
אז תודה ורוצו להכין כי זה ממש חבל"ש.
שרי, 1/31/2007 3:40:57 PM

פשוט מעולה

קל, טעם, להיט!!! תהילה, 1/10/2007 11:18:46 AM

טיפ לשיפור

אני הוספתי שמיר ולא טחנתי רק ריסקתי ויולט, 1/1/2007 6:56:44 PM

טיפ לשיפור

רצוי לתבל עם אגוז מוסקט, שום, מלח, פלפל שחור, ולחטוא עם שמנת מתוקה ורדית, 12/30/2006 6:56:07 PM

רעיון לשיפור

המרק באמת חלוממיי..והמרקם קטיפתי ועשיר..
אולם הכמות יצאה נורא גדולה ולכן אני ממליצה להוסיף 3-4 כפות אבקת מרק עוף פרווה במהלך הבישול..ו2 שיני שום טריות קצוצות דק דק דק( אותן להוסיף בתום הבישול) ולערבב היטב..
יוצא ממדדההייםם!!
ליאת, 12/27/2006 1:55:08 PM

להשבחת הטעם

יש להוסיף גיגייר לקצוץ אותו דק ולהוסיף למרק תנסו באחריות שי זאדה, 12/26/2006 3:06:36 PM

מרק בטטה מושלם

אני הכנתי לבנות הקטנות שלי והם מתות על זה הוספתי קצת אבקת מרק עוף של בצל זה עשה את זה טעים בעקרון המתעון עצמו מעולה תודה!!.. טלי, 12/17/2006 10:51:42 PM

השבחת הקטיפה

ניתן ואף מומלץ לטיגון הבצל להוסיף 2 ראשי שום קצוצים דק וחצי כפית אבקת קארי ( בנוסף , לא במקום שאר המרכיבים ) .
בהגשה מומלץ להניח במרכז הקערה כף יוגורט ועליה חופן קל של אירית קצוצה .
שי גולן, 11/13/2006 11:55:25 AM

להשבחת הטעם

ניתן להוסיף לקראת הסוף מספר עלי מרווה, ולהוציאם לאחר מספר דקות. זה מוסיף טעם מעולה למרק. (ניתן להוסיף גם למרק ירקות מסורתי) מיכל, 8/31/2006 2:20:42 AM

לדבורי

אני שמחה שאת אוהבת את המרק את מוזמנת לבוא ואני יכין לך אותו כ"כ קטיפתי שתחשבי שאת אוכלת כותנה. רותם אדרי, 2/10/2006 4:23:58 PM

לגולן

כן, כתבתי שניתן להוסיף שמנת, ואאני גם אוהבת חלב קוקוס/ קרוטונים.
אבל בגלל הדיאטה אני הופכת את המרק הזה למרק דלעת, אותו דבר בלי בטטות כמעט,, רק בטטה אחת ומלאאא דלעת
רותם אדרי, 2/10/2006 4:23:13 PM

רותם תותחית...

אחלה מרק... פשוט חלומייייייייייייייי
המרקם הקטיפתי שלו.. אפשר ממש לתפור שמלת קטיפה....
דבורי/ דביבון, 2/8/2006 6:38:58 PM

מרק בטטה

מעולה ניתן לשדרג עם שמנת מתוקה בסוף הבישול ובקוביות של גבינת מוצרלה או צהובה גולן, 2/8/2006 4:50:20 PM

מדהים

ניסיתי והתלהבתי, מעולה!
מתאים לימי החורף הקרים!!
מרים ראשון לציון, 2/7/2006 4:39:06 PM