מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מרקים

מרק חרירה מרוקאי

מרק חרירה מרוקאי

מצרכים

2 כפות שמן זית
2 בצלים
כוס של עדשים חומים
2 כפות מרק תיבול עוף אמיתי אסם
4 עגבניות חתוכות לקוביות
½ צרור עלי כוסברה
½ צרור עלי פטרוזיליה
תבלינים
כוס חומוס מושרה במים למשך לילה
כוס אטריות דקות אסם
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כרכום
1 כפית זנגוויל טחון (אבקה)

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס.

3. מוסיפים 6 וחצי כוסות מים רותחים ו 2 כפות מרק תיבול עוף (אפשר מרק בטעם עוף פרווה). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך 45 דקות.

4. שמים בבלנדר חצי כוס מים רתוחים עם כפית קטנה של מרק תיבול ומוסיפים פטרוזיליה, כוסברה והעגבניות . מוסיפים כף כורכום וכפית של ג’ינגר ומעבדים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את התערובת למרק עם העדשים ומבשלים עוד 50 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות.

6. לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים עם 2 כפות קמח, מוסיפים למרק ומבשלים עוד 10 דקות עד שהמרק יסמיך.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - מרק חרירה מרוקאי

כיצד אתה מדרג את המתכון - מרק חרירה מרוקאי ?
דרג:

הצביעו: 460 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

חרירה

המרק יצא מעלך רק צריך להוסיף למתכון לימון סחוט בלי לימון זה לא חרירה מרוקאית תודה רונית, 1/16/2014 5:28:50 PM

מרק חרירה

סוף הדרך ... הדרך הבטוחה לבטן מלאה אי אפשר לעצור את האכילה
מאיר, 12/25/2013 8:50:21 PM

המרק

המרק יצא נורא טעים וגם נורא בריא אוראל דיעי, 12/22/2013 9:47:05 PM

אודרי שמיץ

לך ולמרק שלך לילה טוב אוראל דיעי, 12/22/2013 9:44:25 PM

חסר טעם

מרק חרירה בלי בשר עצם נותן טעם!!! ציפי, 12/21/2013 6:39:18 PM

מרק טוווובבב

מרקחרירה רק מעולה!! קל להכנה וטעים... מיכל, 12/18/2013 11:27:17 PM

עדשים

איפשר לעשות בלי עדשים אין לי מצב עכשיו להשיג עדשים מה לעשות? שיראל, 12/11/2013 12:46:20 PM

לגבי הסמיכות

תוסיפי כוס מים חמים בהדרגה ואם זה עדיין סמיך עד שתגיעי למרקם הרצוי.. בתאבון מרק מעולם ומזין, 12/10/2013 4:09:46 PM

עצה בבקשה לגבי הסמיכות ...

היי,
עשיתי הכל בידיוק כמו שרשום במתכון
אבל הכל נהפך לעיסה מאוד סמיכה בלי נוזל !!!
מה עשיתי לא בסדר???
נינה, 12/6/2013 3:50:16 PM

מרק חרירה מרוקאי

מרק מעולה, קל מאוד להכנה. צריך כמובן לדאוג שכל החומרים יהיו בבית. שווה כל מאמץ.
בתאבון, שרה מלמד
שרה מלמד, 11/26/2013 12:43:12 PM

מרק חרירה של אודרי שמיץ

מרק טעים מאוד!!! אופן הכנתו מאוד קל.תודה!! דפנה בוזגלו, 11/12/2013 9:07:50 AM

טעיםםםםםםםםםםםםםם

אני והילדים (ואני בררנית גדולה...), זללנו. אני הכנתי את זה עוד יותר פשוט, כשהשתמשתי בחומוס בקופסאת שימורים. איריס, 10/29/2013 7:55:52 AM

מרק

המרק הכי טעים שיש יהושע, 8/21/2013 11:14:20 AM

מעולה

מוסיפים לימון סחוט וחריף, אליפות (עם גרונות) קארין, 8/12/2013 7:39:39 PM

מרק

מי שמרוקאי אמיתי יודע בול להביא אותה בחרירה דני, 1/11/2013 11:48:18 AM

שדרוג למתכון

אני הייתי מוסיפה למתכון גם 4 תפו"א,גזר וקישואים יוצא טעים,מוצק ובריא בריא
במקום הזנגוויל לשים כמון ופפריקה חריפה
יפית, 12/9/2012 1:55:11 PM

מרק חרירה

אני מוסיפה כל סוג של קטנייות המצויות באותו יום בבית. פול קלוף יבש מצרי, שעועית יבשה ואפילו אפונה יבשה. בעכרך סה"כ 1.5כ וסות קטניות. . החומוס חובה בכל מקרה. דניאלה , 10/15/2012 7:13:47 AM

ממש טעים

מרק טעים מאוד הילדים מאוד אהבו הוספתי מעט לימון ממש מעדן אורית, 2/22/2012 12:05:38 AM

טעות בלשון

עדשים ירוקות ולא חומים עדשים בשפה העברית זה נקבה... נורית, 12/15/2011 11:22:17 PM

זה לא חרירה

איפה החומציות של המרק שמאפיין את החרירה? איציק, 12/14/2011 6:33:52 PM

מרק חרירה מרוקאי

איפוא הלימון שמוסיפים זה הטעםםםםם שושה, 11/25/2011 12:21:52 AM

ככה לא מכינים חרירה

מרק חרירה במרוקאית זה "לערבב",
אפשר לשים בו גם ירקות.
אה, וכמובן - לימון.
מרים ביטון, 9/25/2011 9:38:52 PM

זנגזוויל?

ממתי שמים את זה בחרירה?
ליליאן, 9/17/2011 3:18:59 PM

זה לא מרק אסייתי

מה למרק חרירה וזנגוויל .
אדון שמיץ, אל תהרוס לנו את האוכל
יה יה, 3/14/2011 4:00:03 PM

מרק חרירה

מרק טעים מאוד במיוחד לאחת שלא אוהבת במיוחד מרקים פשוט מעולה והכנתי אותו כבר מספר פעמים שבוע טוב לכולם חנה, 2/19/2011 8:59:00 PM

מרק חיררה

פשוט מעולה לימור, 1/12/2011 9:27:13 AM

אורגינלי או לא - המרק מדהים

אני הכנתי אותו לפי המתכון מס' פעמים ותמיד זכה למחמאות. באחריות!!!!!!
בהצלחה
יהודית, 1/11/2011 9:14:44 AM

הולכת לחפש המצרכים פה בקנדה ממש

בא לי :-))) רינה, 1/3/2011 11:48:27 PM

איפה הלימון

מרק חרירה בלי לימון זה לא חרירה רותי, 12/9/2010 8:50:14 PM

מרק חרירה

זה המרק הכי קרוב למרק של סבתא למי שנמצא בקנדה הקרה פשוט טעים ומחמם ניב, 10/24/2010 12:13:00 AM

מרק חרירה פצצה

טעים ממממממממממממממ ממממממממממממממש! ללקק את האצבעות עומר שקד, 6/7/2010 8:18:37 PM

מרק חרירה מרוקאי

מרק פיצוץ אני מכינה אותו חבלז פשוט טעים שביותר. שרית.א , 11/14/2009 9:05:53 PM

מתכון בדיוק כמו של אהרוני

ממש באותם המילים.. דקלה, 5/29/2009 8:54:33 AM

ללא קמח

חבר'ה תוותרו על הקמח.
המרק יותר טעים ללא תוספת הקמח מכיוון שהוא מספיק עתיר ירק .
יש להוסיף לימון אמיתי בהגשה.
sil, 12/22/2008 11:22:51 AM

אשתי עושה לי חרירה

אחלה מרק, מתאים יותר להוסיף גרונות הודו מאשר בשר משה, 12/11/2008 9:34:03 PM

מרק אליפות!

יצא פשוט משובח, אפילו לי! מאותגרת קולינארית, 11/17/2008 7:34:53 PM

סולת-זה מרק לחשו

החרירה נכונה מאוד בשלנית מרוקאית, 11/13/2008 7:28:44 PM

הערה קטנטונת

המרק נשמע אחלה אבל ככל הידוע לי צריך להוסיף לימון סחוט ??.לא??? לינדה , 10/29/2008 4:57:56 PM

מעדן!!!!!!!!!!!!

תשמעו יצא לי חבל על הזמן הדבר היחידי שהוספתי זה בשר ולימון ויצא סוף הדרך
אפשר לצרף את כל המרכיבים מלבד האטריות ולבשל את זה למשך שלוש שעות וגם אפשר לותר על הקמח
וצריך כל הזמן להוסיף מים
גיגי, 10/8/2008 11:59:02 PM

עם קצת תספות - מ ע ו ל ה !

הוספתי בשר ועצמות, בישלתי מעל 3 שעות. יצא מצויין ! ללא שינוי חוץ מזה.
היה המוטיב המרכזי של הארוחה. מרק שיש בו הכל.
גיא, 8/2/2008 5:46:07 PM

מרק חרירה

טעם גן עדן מלי, 1/31/2008 10:27:12 AM

חסר המון

חסר לכם עוד הרבה להגיע למרק הכי עשיר והכי טעים בכדי לעשותו היכן הלימון היכן הבשר עם מעט השומן שבו ? מרק חרירה שיודעים לעשותו לוקח לפחות כ 3 שעות מבלי לחשוב כמה זה עולה הקלבריפין, 1/10/2008 5:43:28 PM

מעולה, מעולה

ניסיתי אותו וכולם התלהבו. מומלץ מאוד, רונית, 12/14/2007 2:37:17 PM

מרוקאית אורגנלית

המרוקאית האורגינלית צודקת !
אבל לדעתי גם לזה קוראים מרק חרירה או אם מישהי יודעת על שם אחר
אז אנא תבי לנו
רחל, 12/12/2007 9:12:13 AM

מדק חרירה לא אמיתי בדיוק

איפוה הלימון שצריך להוסיף בזמן ההגשה:במרק זה אין כללים מה בדיוק שמים במרק:מה שיש לנו קטניות וירקות הבא ליד: שושה, 12/10/2007 10:22:24 PM

מרק 10

מאיר אלנקרי, 12/4/2007 6:56:37 PM

מרוקאית את ממש לא אורגינלית

זה כן מרק חרירה והמרק עם הסולת שום ופטרוזיליה נקרא מרק לחשו.
תתנצלי!
פולניה אורגינלית, 11/29/2007 5:54:36 PM

במרק פרווה ניתן להוסיף בצלחת יוגורט ובצל מטוגן נור

יש ת'מאכל הזה גם לפרסים, 11/22/2007 9:51:16 PM

ממש לא מרק חרירה זאת המצאה אורגנלית

מרק ירירה זה סולת בלבד עם שום ופיתרוזיליה ללא כל הבאלגם שרשמו לעיל
מרוקאית אורגנאלית, 11/20/2007 6:07:46 PM

טעים מאוד

חבל על הזמן החלה מרק רונית, 11/20/2007 1:09:21 PM

ורדה מאמי

זגנביל וג'ינג'ר זה אותו הדבר אבישג, 11/12/2007 11:49:26 AM

אממממממממממ..ניראהההההה טעיייייםםםםםםם

ניראה מגרה לפי התמונההה
חיחיחיחיחי, 10/2/2007 9:15:08 PM

לורדה 3 תגובות מעלי

ג'ינג'ר וזנגוויל זה אותו הדבר.
בעסה
לורדה, 7/17/2007 3:54:44 PM

pashut nehedar

add lemon miri from canada, 5/30/2007 6:45:08 AM

מתי מוסיפים את העדשים?

לי, 3/14/2007 12:16:00 PM

מרק חרירה

אחלה של מתכון יותר כוסברה קארן, 3/10/2007 10:15:25 PM

חרירה מרוקאי

המתכון מצויין ניסיתי אותו בשבוע שעבר ופשוט הרעיפו מחמאות
הצעות לשיפור :
לפי דעתי פחות חומוס ויודעי דבר
אמרו שצריך להוסיף גם לימון ,
שברמשם לא מופיע
אך מומלץ ביותר
שושי, 2/27/2007 12:26:48 PM

חרירה

מומלץ בחום לכל משאוהב מרקים ויולט, 12/27/2006 9:11:53 AM

מרק חרירה אחרי צום יום הכיפורים פשוט מעולה

כדאי ומומלץ למי שלא טעם ולא ניסה למי שאין גינגר אפשר מעט לימון סחוט עפרה, 9/26/2006 1:05:27 PM

מרק מעולה..רק

יש להוסיף יותר מים אחרת הוא נעזה במקרר ממש תבשיל... אודליה, 1/20/2006 11:36:45 PM

לאוהבי כוסברה בלבד

אהוד, 1/16/2006 9:59:38 PM

מרק חרירה

המרק מעולה,הכנתי אותו היום.המתכון זהה למתכון של אהרוני בשינוי קל............ג'ינג'ר במקום זנגוויל ורדה, 1/13/2006 10:44:17 PM

מומלץ בחום

מעולה ביום חורף.טוב מאוד גם עם חומוס קפוא אורנה, 12/23/2005 8:58:55 PM

מומלץ...גם:

כשמגישים, להוסיף כמה טיפות לימון ישירות לצלחת...
באמת מוסיף המון.
אורלי, 12/18/2005 3:43:55 PM