מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מרקים

מרק חרירה מרוקאי

מרק חרירה מרוקאי

מצרכים

2 כפות שמן זית
2 בצלים
כוס של עדשים חומים
2 כפות מרק תיבול עוף אמיתי אסם
4 עגבניות חתוכות לקוביות
½ צרור עלי כוסברה
½ צרור עלי פטרוזיליה
תבלינים
כוס חומוס מושרה במים למשך לילה
כוס אטריות דקות אסם
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כרכום
1 כפית זנגוויל טחון (אבקה)

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס.

3. מוסיפים 6 וחצי כוסות מים רותחים ו 2 כפות מרק תיבול עוף (אפשר מרק בטעם עוף פרווה). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך 45 דקות.

4. שמים בבלנדר חצי כוס מים רתוחים עם כפית קטנה של מרק תיבול ומוסיפים פטרוזיליה, כוסברה והעגבניות . מוסיפים כף כורכום וכפית של ג’ינגר ומעבדים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את התערובת למרק עם העדשים ומבשלים עוד 50 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות.

6. לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים עם 2 כפות קמח, מוסיפים למרק ומבשלים עוד 10 דקות עד שהמרק יסמיך.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - מרק חרירה מרוקאי

כיצד אתה מדרג את המתכון - מרק חרירה מרוקאי ?
דרג:

הצביעו: 427 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

חרירה

המרק יצא מעלך רק צריך להוסיף למתכון לימון סחוט בלי לימון זה לא חרירה מרוקאית תודה רונית, 16/01/2014 17:28:50

מרק חרירה

סוף הדרך ... הדרך הבטוחה לבטן מלאה אי אפשר לעצור את האכילה
מאיר, 25/12/2013 20:50:21

המרק

המרק יצא נורא טעים וגם נורא בריא אוראל דיעי, 22/12/2013 21:47:05

אודרי שמיץ

לך ולמרק שלך לילה טוב אוראל דיעי, 22/12/2013 21:44:25

חסר טעם

מרק חרירה בלי בשר עצם נותן טעם!!! ציפי, 21/12/2013 18:39:18

מרק טוווובבב

מרקחרירה רק מעולה!! קל להכנה וטעים... מיכל, 18/12/2013 23:27:17

עדשים

איפשר לעשות בלי עדשים אין לי מצב עכשיו להשיג עדשים מה לעשות? שיראל, 11/12/2013 12:46:20

לגבי הסמיכות

תוסיפי כוס מים חמים בהדרגה ואם זה עדיין סמיך עד שתגיעי למרקם הרצוי.. בתאבון מרק מעולם ומזין, 10/12/2013 16:09:46

עצה בבקשה לגבי הסמיכות ...

היי,
עשיתי הכל בידיוק כמו שרשום במתכון
אבל הכל נהפך לעיסה מאוד סמיכה בלי נוזל !!!
מה עשיתי לא בסדר???
נינה, 06/12/2013 15:50:16

מרק חרירה מרוקאי

מרק מעולה, קל מאוד להכנה. צריך כמובן לדאוג שכל החומרים יהיו בבית. שווה כל מאמץ.
בתאבון, שרה מלמד
שרה מלמד, 26/11/2013 12:43:12

מרק חרירה של אודרי שמיץ

מרק טעים מאוד!!! אופן הכנתו מאוד קל.תודה!! דפנה בוזגלו, 12/11/2013 09:07:50

טעיםםםםםםםםםםםםםם

אני והילדים (ואני בררנית גדולה...), זללנו. אני הכנתי את זה עוד יותר פשוט, כשהשתמשתי בחומוס בקופסאת שימורים. איריס, 29/10/2013 07:55:52

מרק

המרק הכי טעים שיש יהושע, 21/08/2013 11:14:20

מעולה

מוסיפים לימון סחוט וחריף, אליפות (עם גרונות) קארין, 12/08/2013 19:39:39

מרק

מי שמרוקאי אמיתי יודע בול להביא אותה בחרירה דני, 11/01/2013 11:48:18

שדרוג למתכון

אני הייתי מוסיפה למתכון גם 4 תפו"א,גזר וקישואים יוצא טעים,מוצק ובריא בריא
במקום הזנגוויל לשים כמון ופפריקה חריפה
יפית, 09/12/2012 13:55:11

מרק חרירה

אני מוסיפה כל סוג של קטנייות המצויות באותו יום בבית. פול קלוף יבש מצרי, שעועית יבשה ואפילו אפונה יבשה. בעכרך סה"כ 1.5כ וסות קטניות. . החומוס חובה בכל מקרה. דניאלה , 15/10/2012 07:13:47

ממש טעים

מרק טעים מאוד הילדים מאוד אהבו הוספתי מעט לימון ממש מעדן אורית, 22/02/2012 00:05:38

טעות בלשון

עדשים ירוקות ולא חומים עדשים בשפה העברית זה נקבה... נורית, 15/12/2011 23:22:17

זה לא חרירה

איפה החומציות של המרק שמאפיין את החרירה? איציק, 14/12/2011 18:33:52

מרק חרירה מרוקאי

איפוא הלימון שמוסיפים זה הטעםםםםם שושה, 25/11/2011 00:21:52

ככה לא מכינים חרירה

מרק חרירה במרוקאית זה "לערבב",
אפשר לשים בו גם ירקות.
אה, וכמובן - לימון.
מרים ביטון, 25/09/2011 21:38:52

זנגזוויל?

ממתי שמים את זה בחרירה?
ליליאן, 17/09/2011 15:18:59

זה לא מרק אסייתי

מה למרק חרירה וזנגוויל .
אדון שמיץ, אל תהרוס לנו את האוכל
יה יה, 14/03/2011 16:00:03

מרק חרירה

מרק טעים מאוד במיוחד לאחת שלא אוהבת במיוחד מרקים פשוט מעולה והכנתי אותו כבר מספר פעמים שבוע טוב לכולם חנה, 19/02/2011 20:59:00

מרק חיררה

פשוט מעולה לימור, 12/01/2011 09:27:13

אורגינלי או לא - המרק מדהים

אני הכנתי אותו לפי המתכון מס' פעמים ותמיד זכה למחמאות. באחריות!!!!!!
בהצלחה
יהודית, 11/01/2011 09:14:44

הולכת לחפש המצרכים פה בקנדה ממש

בא לי :-))) רינה, 03/01/2011 23:48:27

איפה הלימון

מרק חרירה בלי לימון זה לא חרירה רותי, 09/12/2010 20:50:14

מרק חרירה

זה המרק הכי קרוב למרק של סבתא למי שנמצא בקנדה הקרה פשוט טעים ומחמם ניב, 24/10/2010 00:13:00

מרק חרירה פצצה

טעים ממממממממממממממ ממממממממממממממש! ללקק את האצבעות עומר שקד, 07/06/2010 20:18:37

מרק חרירה מרוקאי

מרק פיצוץ אני מכינה אותו חבלז פשוט טעים שביותר. שרית.א , 14/11/2009 21:05:53

מתכון בדיוק כמו של אהרוני

ממש באותם המילים.. דקלה, 29/05/2009 08:54:33

ללא קמח

חבר'ה תוותרו על הקמח.
המרק יותר טעים ללא תוספת הקמח מכיוון שהוא מספיק עתיר ירק .
יש להוסיף לימון אמיתי בהגשה.
sil, 22/12/2008 11:22:51

אשתי עושה לי חרירה

אחלה מרק, מתאים יותר להוסיף גרונות הודו מאשר בשר משה, 11/12/2008 21:34:03

מרק אליפות!

יצא פשוט משובח, אפילו לי! מאותגרת קולינארית, 17/11/2008 19:34:53

סולת-זה מרק לחשו

החרירה נכונה מאוד בשלנית מרוקאית, 13/11/2008 19:28:44

הערה קטנטונת

המרק נשמע אחלה אבל ככל הידוע לי צריך להוסיף לימון סחוט ??.לא??? לינדה , 29/10/2008 16:57:56

מעדן!!!!!!!!!!!!

תשמעו יצא לי חבל על הזמן הדבר היחידי שהוספתי זה בשר ולימון ויצא סוף הדרך
אפשר לצרף את כל המרכיבים מלבד האטריות ולבשל את זה למשך שלוש שעות וגם אפשר לותר על הקמח
וצריך כל הזמן להוסיף מים
גיגי, 08/10/2008 23:59:02

עם קצת תספות - מ ע ו ל ה !

הוספתי בשר ועצמות, בישלתי מעל 3 שעות. יצא מצויין ! ללא שינוי חוץ מזה.
היה המוטיב המרכזי של הארוחה. מרק שיש בו הכל.
גיא, 02/08/2008 17:46:07

מרק חרירה

טעם גן עדן מלי, 31/01/2008 10:27:12

חסר המון

חסר לכם עוד הרבה להגיע למרק הכי עשיר והכי טעים בכדי לעשותו היכן הלימון היכן הבשר עם מעט השומן שבו ? מרק חרירה שיודעים לעשותו לוקח לפחות כ 3 שעות מבלי לחשוב כמה זה עולה הקלבריפין, 10/01/2008 17:43:28

מעולה, מעולה

ניסיתי אותו וכולם התלהבו. מומלץ מאוד, רונית, 14/12/2007 14:37:17

מרוקאית אורגנלית

המרוקאית האורגינלית צודקת !
אבל לדעתי גם לזה קוראים מרק חרירה או אם מישהי יודעת על שם אחר
אז אנא תבי לנו
רחל, 12/12/2007 09:12:13

מדק חרירה לא אמיתי בדיוק

איפוה הלימון שצריך להוסיף בזמן ההגשה:במרק זה אין כללים מה בדיוק שמים במרק:מה שיש לנו קטניות וירקות הבא ליד: שושה, 10/12/2007 22:22:24

מרק 10

מאיר אלנקרי, 04/12/2007 18:56:37

מרוקאית את ממש לא אורגינלית

זה כן מרק חרירה והמרק עם הסולת שום ופטרוזיליה נקרא מרק לחשו.
תתנצלי!
פולניה אורגינלית, 29/11/2007 17:54:36

במרק פרווה ניתן להוסיף בצלחת יוגורט ובצל מטוגן נור

יש ת'מאכל הזה גם לפרסים, 22/11/2007 21:51:16

ממש לא מרק חרירה זאת המצאה אורגנלית

מרק ירירה זה סולת בלבד עם שום ופיתרוזיליה ללא כל הבאלגם שרשמו לעיל
מרוקאית אורגנאלית, 20/11/2007 18:07:46

טעים מאוד

חבל על הזמן החלה מרק רונית, 20/11/2007 13:09:21

ורדה מאמי

זגנביל וג'ינג'ר זה אותו הדבר אבישג, 12/11/2007 11:49:26

אממממממממממ..ניראהההההה טעיייייםםםםםםם

ניראה מגרה לפי התמונההה
חיחיחיחיחי, 02/10/2007 21:15:08

לורדה 3 תגובות מעלי

ג'ינג'ר וזנגוויל זה אותו הדבר.
בעסה
לורדה, 17/07/2007 15:54:44

pashut nehedar

add lemon miri from canada, 30/05/2007 06:45:08

מתי מוסיפים את העדשים?

לי, 14/03/2007 12:16:00

מרק חרירה

אחלה של מתכון יותר כוסברה קארן, 10/03/2007 22:15:25

חרירה מרוקאי

המתכון מצויין ניסיתי אותו בשבוע שעבר ופשוט הרעיפו מחמאות
הצעות לשיפור :
לפי דעתי פחות חומוס ויודעי דבר
אמרו שצריך להוסיף גם לימון ,
שברמשם לא מופיע
אך מומלץ ביותר
שושי, 27/02/2007 12:26:48

חרירה

מומלץ בחום לכל משאוהב מרקים ויולט, 27/12/2006 09:11:53

מרק חרירה אחרי צום יום הכיפורים פשוט מעולה

כדאי ומומלץ למי שלא טעם ולא ניסה למי שאין גינגר אפשר מעט לימון סחוט עפרה, 26/09/2006 13:05:27

מרק מעולה..רק

יש להוסיף יותר מים אחרת הוא נעזה במקרר ממש תבשיל... אודליה, 20/01/2006 23:36:45

לאוהבי כוסברה בלבד

אהוד, 16/01/2006 21:59:38

מרק חרירה

המרק מעולה,הכנתי אותו היום.המתכון זהה למתכון של אהרוני בשינוי קל............ג'ינג'ר במקום זנגוויל ורדה, 13/01/2006 22:44:17

מומלץ בחום

מעולה ביום חורף.טוב מאוד גם עם חומוס קפוא אורנה, 23/12/2005 20:58:55

מומלץ...גם:

כשמגישים, להוסיף כמה טיפות לימון ישירות לצלחת...
באמת מוסיף המון.
אורלי, 18/12/2005 15:43:55