מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מאכלי עדות

מרק תימני

מאת: עפרה
דירוג הגולשים
מרק תימני

מצרכים

אפשר להכין מכל סוגי הבשר, עוף, הודו, בקר.
מטגנים בצל, צולים את הבשו בוזקים כמות נדיבה של חוויג’, מוסיפים מעמרק תימני מאת: עפרה



מצרכים

5-8שוקיים עוף
1.5ליטר מים
חוויג’ תימני
כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
בצל יבש
תפוחי-אדמה
6 שיני שום
צרור כוסברה
2כפות קמח כוס מי-ברז
אסיד-2 כפות קמח
2 כוסות סולת
2 כוסות מים










אופן ההכנה

באופן ההכנה

מטגנים בשמן את הבצל
מוסיפים את שוקי העוף עליהם מוסיפים את החוויג’ בכמות נדיבה
מוסיפים מעט מים רתוחים בגובה 2 ס"מ בערך מגבירים להבה ומכסים את הסירלמשך 4 דקות
לאחר מכן מנמיכים להבה ומוסיפים את יתרת המים הרתוחים
אחר כך מוסיפים כף מרק עוף מלח ואת תפוחי האדמה חותכים לחצאים במידה והם גדולים במידה והם קטנים משאירים בגודלם.
מוסיפים את הכוסברה והשום
מבשלים באש נמוכה וסוגרים מכסה עד שהעוף ותפוחי האדמה בשלים לקראת סיום הבישול מכינים רביכה מ2 כפות קמח וכוס מים מהברז בוחשים היטב את הקמח בכוס כדי שלא יוווצרו גושים ומוסיפים את הרביכה למרק ובוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים במרק וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות
את המרק מומלץ להגיש ליד חילבה ובחורף מוסיפים אסיד שזו עיסת סולת עם קמח ומים
מרתים 2 כוסות מים מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי בחישה על מנת שלא יווצרו גושים לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך בחישה על להבה נמוכה תיאבון
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - מרק תימני

כיצד אתה מדרג את המתכון - מרק תימני?
דרג:

הצביעו: 187 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מתכון מזעזע

אני תימנייה ועם כל הכבוד ככה לא מכינים מרק תימני פשוט בושה למי שרשם מתכון כזה רואים שאתם לא יודעים להכין כלום ! נטלי, 02/07/2013 12:41:47

מרק תימני

עים כול הכבוד !
מרק תימני לא מטוגן ולא מכיל אבקת מרק !
ליאור, 20/04/2013 11:01:05

מרק תמני

הכנתי מרק תמני סוף הדרך ויקטור, 09/05/2012 09:25:07

מרק עוף תימני

מרק תימני לא מטוגן !!
עגבניה שלמה ,ובצל שלם .
הצנענים מוסיפים קישואים וגזר.
ולא כולם מסמיכים עים קמח !
לזה קוראים "מעלוט"
ליאור, 17/03/2012 10:52:52

נסו את המתכון הזה (אפשר לשדרג)...

למלא סיר במים עד 2/3 ולהוסיף בצל יבש שלם ומקולף (לחרוץ), 6 שיני שום שלמות (לחרוץ) וחצי צרור כוזברה. להביא את המים לרתיחה, לאחר הרתיחה להוסיף 4-6 כרעיים ולתת לרתוח עוד 5 דקות, אח"כ לנקות את השומן הצף (לזאפר). להוסיף כף וחצי אבקת מרק, כף וחצי חאוויג', חצי כף כמון ולתת לזה לרתוח ברתיחה איטית ע6 תימני ותהני. , 20/03/2011 16:32:17

עוף בשל

תפוחי אדמה בשלים זה ברור אבל עוף בשל? אפי, 29/10/2010 10:35:16

עוף בשל

תפוחי אדמה בשלים זה ברור אבל עוף בשל? אפי, 28/10/2010 15:49:53

לא מטגנים בכלל ת'בצל!!!

אמא שלי עושה את זה הכי טוב. היא מרתיחה מים בסיר ענק בערך 6-5 ליטר ושמה תפו''א, גזר, דלעת, סלרי, בצל אחד גדול, כמה שיותר שיני שום, כף א. מרק עוף ו2-2.5 כפות גדושות של חוו'איז' תימני וכמובן עופות- 8 שוקיים ו2-3 ירכיים (אחרי חליטה) ומבשלת . הכי טעים בסוף עם חילבה!!!!!!!! ולעשות פטות עם סלוף או בפסח מעדן עם מצות!!! תמני, 20/09/2010 20:43:54

מרק תמני

לדעתי אי׳Ÿ צורך ברביכה המרק כשהוא
צח ואורירי יותר טעים בדוק!
דובי, 01/01/2009 12:51:34

מזעזע

רק מלראות את המצרכים.

תגידי את רצינית???????????

זה מתכון?????????
דני, 08/08/2008 22:32:03

מרק תימני.

אין עליו המאכל הסופר לאומי של התימניים טעים כל הזמן ובכל עונה שווה כל כף עם תוספת אורז מומלץ בחום. שרית ד., 13/05/2008 12:20:35

מרק תימני

במרק תימני לא שמים סולת בכלל מה זה דייסה זה אמור להיות מרק עים פתות של לחם ולא עים סולת שלומית , 12/05/2008 12:03:58

המרק של רזיאל אחרק

בס"ד
אני חושב שהמרק של ריאל אחרק אחלה
אבי, 24/04/2008 08:12:36

שווה כל כף

אחלה מרק אין שני לו ברוך, 19/02/2008 20:18:44

מרק תימני

תגידי את בכלל תמניה בכלל לא עושים
ככה לא מרק ולא עסיד עם עין ולא א
רימונה, 09/01/2008 12:29:11

הרבה זמן חיפשתי מתכון כזה

לימור נהרי, 24/07/2007 10:19:28