שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

ביף סטרוגנוף

תאריך פרסום: 3/9/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים (ל - 6 מנות)
1 ק"ג שייטל או אווזית טרי חתוך לרצועות בעובי 1-2 ס"מ
קמח לקימוח
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות (לא חובה)
2 סלסילות פטריות טריות פרוסות
קורט אגוז מוסקט
1/2 כוס יין לבן
1 כפית חרדל דיז’ון (עדיף גרגרים)
1/2 כוס ציר בקר או מים
1/4 כוס שמנת צמחית לא מתוקה (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מתבלים את הקמח במלח ופלפל ומקמחים בתערובת את רצועות הבשר. מנערים את עודפי הקמח.

2. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ונמוך שוליים ומטגנים את הבשר 2-3 דקות או עד להשחמה. מוציאים מהסיר.
(צילום: דניה ויינר)

3. מוסיפים לסיר את יתרת השמן, מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות, מתבלים במלח, פלפל לפי ומוסקט הטעם ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד להזהבתם.

4. מוסיפים יין, חרדל מערבבים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר בקר או מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה כשמדובר בשייטל ו-45 דקות לאווזית.

5. לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת צמחית ומבשלים עוד דקה-שתיים לעידון הרוטב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים