שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

גספצ’ו

דרוג הגולשים:
גספצ’ו

מצרכים

של מיכל לוי-אלחלל

ל-4 מנות:
6 עגבניות טריות
2 מלפפונים, קלופים
3 כפות חומץ בן יין לבן
חצי כוס עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר. חותכים בבסיסה של כל עגבניה חתך בצורת x ומכניסים לסיר. חולטים כדקה, מוציאים מהמים, קולפים (הקליפה ניתקת באזור החתך ומקִלה את הקילוף) וחותכים לרבעים.

2. מכניסים את העגבניות ואת שאר המרכיבים לבלנדר או למעבד מזון, מוסיפים 1 כף שמן (מומלץ שמן זית) ומעבדים למרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים לקעריות הגשה, ומוסיפים לכל אחת מהן קוביית קרח.

אפשר להכין את המרק יום מראש. המרק נשמר במקרר כשלושה ימים.

המרכיב החמישי: חצי פלפל אדום חריף נקי מגרעינים – מוסיפים לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • גספצ'ו - או סלט ישראלי טחון?

    אני, 6/4/2009 4:28:29 PM

  • במקום פלפל חריף אפשר להוסיף כמה טיפות טבסקו.

    אני, 6/3/2009 6:17:19 PM

פרפקטו רטבים