שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

חמין צמחוני

תאריך פרסום: 9/10/2006
דרוג הגולשים:
חמין צמחוני

מצרכים

ל-8 מנות משביעות עד מאד:

250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם שעועית לבנה יבשה
4 שקיות תיבלונים צלי
3 בצלים גדולים חתוכים גס
6 כפות שמן
5 תפוחי אדמה קלופים
כוס חיטה לא מבושלת
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כפית פפריקה
קופסא קטנה רסק עגבניות

אופן ההכנה

1. משרים ללילה את החומוס, השעועית והחיטה. מטגנים בסיר גדול את הבצל. מניחים בסיר, בלי לערבב, את החומוס, השעועית, החיטה והגריסים. למעלה מניחים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות ומי שאוהב גם ביצים בקליפה.

2. מערבבים את התיבלונים צלי, הפפריקה ורסק העגבניות במים ויוצקים, מוסיפים מים לכיסוי ועוד סנטימטר. מרתיחים, מכסים הדוק ומניחים בתנור בחום נמוך ◦120 ל-15 שעות לפחות. אפילו אוכלי בשר יעריצו את הטעם!

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • חמין צמחוני

    טובה, 1/11/2014 12:12:52 PM

  • חמין צמחוני

    רוית, 8/5/2012 8:04:55 AM

  • צלי

    דורית, 1/20/2012 1:41:49 PM

  • מתכון מעולה!

    נוני, 2/15/2011 4:34:02 PM

  • הכנתי עם שינוי קטן-מעולה!

    איילת, 2/25/2009 8:32:12 AM

פרפקטו רטבים