שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

כרוב בפלפל אנגלי עם בצלי שאלוט ונקניקיות

דרוג הגולשים:
כרוב בפלפל אנגלי עם בצלי שאלוט ונקניקיות

מצרכים

של אליסטר הנדי

כל סוג של נקניקיות מתאים למתכון זה: נקנקיות רגילות, מתובלות, פיקנטיות או חריפות, לפי בחירתכם. כרוב אדום מבושל הוא בעל אפשרויות מגוונות ביותר: אפשר להשאיר אותו בתנור כמעט עד אין סוף: הוא יחכה לכם ולא אתם לו. אין פלא שהוא מנה קלאסית. אם האורחים מאחרים לסעודה פשוט מוסיפים את הנקניקיות המוכנות לקדרת הכרוב ושומרים הכול בתנור בחום נמוך עד שכולם מוכנים לסעודה.

ל-6 מנות:
1 כרוב אדום, חצוי, בלי הקלח וחתוך לקוביות גדולות (מפרידים בין העלים)
4 בצלי שאלוט גדולים או 8 רגילים, מקולפים
1 שן שום כתושה
חצי כפית ציפורן כתוש
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
1וחצי כפות סוכר חום
2 כפות ריבת תפוחים או חמוציות
3 כפות חומץ יין אדום
30 גרם מרגרינה רכה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
12 נקניקיות לפי בחירתכם, רגילות, מתובלות, פיקנטיות או חריפות

אופן ההכנה

1. מניחים את כל הרכיבים חוץ מהנקניקיות בקדרה כבדה, מוסיפים 3 כפות מים ובוחשים היטב.

2. מכסים ואופים שעתיים בתנור שחומם מראש ל-ºc150 (חום בינוני נמוך). בוחשים פעמיים במשך האפייה, כך שכל עלי הכרוב והבצל יצופו בנוזלים עם החמאה והתבלינים.

3. מטגנים את הנקניקיות או צולים אותן בגריל עד שהן שחומות מכל צד. אם הכרוב עוד לא מוכן, מניחים את הנקניקיות מעל לכרוב בקדרה כדי שיישארו חמות. אם משתמשים בבצלי שאלוט גדולים, מוציאים אותם מהקדרה וחוצים לאורך לפני ההגשה. מגישים עם כמות נדיבה של מחית תפוחי אדמה בחרדל.


צילום: דיוויד לופטוס

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים