שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

דרוג הגולשים:
מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

מצרכים

של חנה שאולוב

ל-5 מנות:
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן
300 גרם אפונה מיובשת, שטופה ומסוננת
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
7-8 כוסות מים רותחים
1 כף קמח
מלח ופלפל
1 כף מרק תיבול בטעם עוף – אסם

לבצקניות:
1 ביצה
2 כפות קמח
קורט מלח

אופן ההכנה

1. מטגנים קלות את הבצל בסיר עם השמן עד לגוון זהוב. מוסיפים את האפונה, את תפוח האדמה והגזר, ובוחשים. בוזקים פנימה את הקמח ובוחשים. יוצקים פנימה את המים, מתבלים במלח, בפלפל ובמרק התיבול ובוחשים.

2. מבשלים על אש נמוכה 45 דקות. בוחשים מדי פעם. אם יש צורך, מדללים לקראת סוף הבישול בכוס מים נוספת.

3. מרסקים את המרק במעבד מזון, מסננים תוך כדי מעיכה במסננת רשת, מחזירים את הסיר ומביאים לרתיחה. בוחשים בלי הרף עד הרתיחה. מנמיכים מעט את האש.

4. מערבבים בכלי נפרד את הביצה, הקמח והמלח ומעבירים בכף או בכפית את הבלילה אל תוך המרק הרותח. מחכים 3 שניות כדי שהבצקניות תתייצבנה במרק. בוחשים ומבשלים כ-2 דקות ומגישים מיד.

5. אפשר להוסיף מעט שום כתוש לפני ההגשה.

6. למחרת, לפני החימום, יש לדלל את המרק במעט מים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים