שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק בצל בקלי קלות

תאריך פרסום: 4/5/2006
דרוג הגולשים:
מרק בצל בקלי קלות

מצרכים

אין מנה יותר צרפתית מזו, והאמת היא שמדובר בתבשיל שכל כך קל להכין, עד שלפעמים בא לך להגיד לצרפתים "אז זה כל המטבח המפורסם שלכם? מזה אתם עושים עניין?! תתביישו!". אבל זה כל כך טעים, שמי יכול לכעוס (ולמי מתחשק בכלל). קצת לחם טוב ליד או קרוטונים, איזו גבינה נחמדה, סלט ירוק – ויש ארוחה (ולחילופין, ברוח שדרוג הארוחות מהפסקאות הקודמות – הנה מנה ראשונה בלי עבודה, כזו שאפשר להכין גם יום מראש ולשמור במקרר, כזו שמניבה שאריות נפלאות למחר).

החומרים הדרושים (לשמונה סועדים):
4 בצלים גדולים
4 כרישות (אם אין, ניתן להחליף בעוד שני בצלים)
5 שיני שום
רבע כוס שמן זית
1 כוס בירה לבנה או יין אדום
1 כוס מרק בשר (ברור שמאבקה)
6 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. קוצצים די דק את הבצלים והכרישות (או רק בצלים, אם אין כרישות). מזהיבים היטב בשמן הזית בסיר גדול. זה לוקח זמן (לפחות רבע שעה) ולא לתחמן בבקשה. ההזהבה הזו היא שממתיקה את הבצל ומדגישה את טעמו, ומי שיכין מרק מסתם בצל שקוף – נו, מגיע לו.

2. קולפים וקוצצים את השום. מוסיפים לבצל הזהוב ומטגנים תוך בחישה כחצי דקה.

3. מוסיפים את הבירה או היין, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את המרק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים.

5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עשרים דקות.

6. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. מניחים על השולחן קרוטונים, לחם וגבינה (אם רוצים מרק לא בשרי ניתן להחליף את מרק הבשר שבמתכון במרק ירקות או מרק עוף פרווה). ניתן לפזר קצ’קבל מגוררת מעל המרק החם.

מי שממש משקיע יוסיף לקראת סוף הבישול כף עלי רוזמרין קצוצים או כפית עלי תימין. זה טעים, אבל המרק עובד גם בלי זה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מרק בצל

    קרן, 2/13/2014 6:36:32 PM

  • כמות אבקת מרק

    עומר, 2/10/2014 8:13:17 PM

  • מרק

    ניקול, 2/4/2014 8:58:34 PM

  • מרק טעים בטירוף

    דיינה קול, 10/16/2013 8:41:14 PM

  • איזה יין אדום?מתוק או יבש?תענו דחוף

    דני, 2/21/2013 8:55:18 PM

  • לטליה

    אני, 4/19/2010 8:29:42 PM

  • רגע לא הבנתי משהו?

    טליה, 3/22/2010 8:30:22 AM

  • לא הבנתי משהו

    נחמד, 6/26/2008 5:02:43 PM

  • מרק מצויין

    עמית, 12/25/2007 6:48:58 PM

  • גיל חובב

    jud, 2/24/2007 2:07:39 PM

  • מחמאה לגיל

    קרן, 8/22/2006 1:26:00 PM

  • חסר קמח להסמכה

    יעל, 7/4/2006 3:08:00 PM

פרפקטו רטבים