שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק גולאש

דרוג הגולשים:
מרק גולאש

מצרכים

ל-4 מנות:
2-3 כפות שמן
2 בצלים גדולים פרוסים דק
400 גרם בשר בקר שמן לגולאש חתוך לקוביות קטנות
1 כף שטוחה קמח
1 כף פפריקה מתוקה
6-7 כוסות מים
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 שן שום גדולה קלופה וקצוצה
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות או לפרוסות
1 עגבנייה חתוכה
מלח
1 כף מרק תיבול עוף אמיתי – אסם
2 עלי דפנה
מעט רוטב צ’ילי או כמה טיפות טבסקו

אופן ההכנה

1.מטגנים בסיר את הבצלים בשמן עד לגוון שחום. מוסיפים לסיר את הבשר ומשחימים קלות. בוזקים מעליו את הקמח ובוחשים.
2.בוזקים פנימה את הפפריקה, מוסיפים 1 כוס מים, מכסים ומאדים מספר דקות. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ובוחשים. מוסיפים את יתרת המים בבחישה.
3.מוסיפים את השום, תפוחי האדמה, הגזרים והעגבניה, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
4.מוסיפים את מרק התיבול ועלי הדפנה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי לפחות (תלוי באיכות הבשר). מתבלים ברוטב הצ’ילי או בטבסקו ומגישים מיד.
5.הערה: אפשר להמתיק יותר במעט סוכר. אם יש צורך, אפשר להוסיף נוזלים, ואפשר לתבל בכמון, אם אוהבים את טעמו.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • בת שבע תרגעי

    אני, 12/19/2013 6:46:09 AM

  • מרק

    ויקי , 12/10/2013 9:48:14 AM

  • תוספת הכרחית

    בת שבע, 4/10/2012 3:35:50 PM

  • יצא פצצה אבל...צריך להוסיף

    ליאת, 12/4/2011 8:52:17 PM

  • עשיתי לשבת יצא מעולה, סמיך וטעים מאוד

    פזית סבג, 11/22/2009 12:54:37 PM

  • גולאש

    יוליה, 11/1/2009 3:33:32 PM

  • Simple and delicious!

    Yael, 5/20/2009 2:04:49 AM

  • להוסיף פלפל אדום

    מיכאל דרור, 1/8/2006 7:38:00 PM

פרפקטו רטבים