שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק עוף

תאריך פרסום: 14/9/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

עוף טרי במשקל קילו וחצי, שטוף היטב
8-6 כוסות מים (כדאי מינרליים)
1 בצל גדול, חתוך לרבעים (אפשר לנעוץ לתוכו כמה מסמרי ציפורן)
3 גזרים, חצויים לאורך (אפשר לוותר על הקילוף, רק לנקות)
1 גבעול כרישה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד), שטופה היטב וחתוכה לפיסות גדולות
פיסת דלעת במשקל 150 גרם (קצת מעכירה אבל מוסיפה המון טעם)
זר פטרוזיליה
זר שמיר
3 גבעולי סלרי עלים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 שורש סלרי, קלוף
מלח גס
10-8 גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה

1. שמים את העוף בסיר, ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ומקפים בקפידה את כל הקצף העכור שמצטבר למעלה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי.

3. מכבים את האש, ומפרידים בין הנוזל לשאר הרכיבים. מסננים היטב.

4. מגישים עם פיסות עוף מהמרק, חופן שמיר טרי קצוץ ואיטריות/שקדי מרק.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מרק צלול

    בת שבע, 4/10/2012 3:41:17 PM

  • המרק יוצא מאד שומני

    קרן, 1/4/2007 10:03:38 AM

פרפקטו רטבים