שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

נזיד בקר עם ערמונים

דרוג הגולשים:
נזיד בקר עם ערמונים

מצרכים

של אליסטר הנדי

הנתח הטוב ביותר למתכון זה הוא הקשתית. הוא עשיר בשומן ורקמת חיבור ומתאים במיוחד לבישול אטי ממושך. השומן מלחלח את הבשר תוך כדי הבישול, והוא הופך ללח ורך. משתמשים בערמונים טריים או, ליתר קלות, בערמונים מקולפים, מבושלים חלקית וארוזים בווקום (אם משיגים).

ל-6-8 מנות:
1וחצי ק"ג קשתית או סטייק לבישול, חתוכים ל-4 חלקים
3 וחצי כפות שומן בקר או שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 עלי דפנה
1 כוכב אניס (לא חובה)
2 גזרים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כף רסק עגבניות
1 וחצי בקבוקים יין אדום
18 ערמונים
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי


אופן ההכנה

1. משפשפים את הבשר במלח ופלפל בשפע. מחממים קדרה כבדה, חסינת אש, עד שהיא חמה מאוד, מוסיפים 2 כפות שומן בקר או שמן ואת הבשר. לא מזיזים עד שהבשר משחים היטב ומקבל מעטה קרמל, כ-2 דקות. הופכים וממשיכים להשחים את הבשר מכל צדדיו. מוציאים מהקדרה.

2. מוסיפים 1 כף שומן או שמן, מוסיפים את הבצל, השום, עלי הדפנה, כוכב האניס, אם משתמשים בו, הגזר והסלרי ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים מלח ופלפל ואחר כך את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין ו-300 מ"ל (1½ כוסות) מים, מביאים לרתיחה ואחר כך מבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מצטמצמים למחצית.

3. מחזירים את הבשר לקדרה עם תערובת הירקות והיין, מכסים ואופים בעדינות בתנור שחומם מראש ל-ºc150 (חום נמוך) במשך 3 שעות.

4. אם משתמשים בערמונים טריים חורצים את קליפתם בצד הקמור ומרתיחים במים 5 דקות. מסננים, מצננים ומקלפים. מסירים גם את הקליפה הפנימית החומה. מחממים את יתר השומן או השמן במחבת, מוסיפים את הסוכר והערמונים ומטגנים עד שהערמונים מקבלים מעטה קרמל, כ-3 דקות. מוסיפים לקדרה ומחזירים לתנור לעוד 40 דקות. מגישים עם פירה תפוחי אדמה בחמאה, מתובל בחרדל או בחזרת.


צילום: דיוויד לופטוס

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • נראה לי טעות

    שלומית קורטס, 12/10/2007 1:42:00 PM

פרפקטו רטבים