מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

מתכון בסיסי לרולדות שמרים:

מצרכים

לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
200 גרם חמאה
1.25 כוסות חלב קר (300 מ"ל)
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית מלח

למלית:
מבחר מילויים אני עשיתי 2 עם :
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1/2 כפית קינמון (שמתי קצת יותר)
50 גרם חמאה רכה - למרוח על הבצק ולפזר מעל את התערובת שהכנו.
אני פיזרתי גם אגוזי מלך.

2- עשיתי עם ממרח שוקולד ופיררתי מעל חלבה.

2- עשיתי עם ממרח גבינה:
200 גרם גבינת שמנת / ריקוטה/ גבינה לבנה
3 כפות סוכר
חלמון
1 כף קורונפלור
כפית תמצית וניל
1/4 כוס צימוקים
קליפה מגורדת של 1/2 תפוז - אני הכנתי מקליפה של לימון

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
שמים קמח מערבבים לתוכו שמרית.
ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
מוסיפים לקמח אתתערובת החמאה, סוכר וביצים ומעבדים עד לקבלת בצק, מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך לילה או שעה בטמפ’ החדש עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים ל-4 חלקים שווים (אני חילקתי ל-6) . מרדדים כל חלק למלבן בעובי 0.5 ס"מ.
מורחים את המלית הרצויה, ומשאירים רוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ מהקצבה, כדי שיהיה נוח לסיים את הגלגלול, והמלית לא תגלוש החוצה.
מגלגלים לרולדה הדוקה.

מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות.
מניחים לתפוח עד להכפלת הנפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים (אני הכנסתי את התבניות לשקית זבל גדולה בצירוף כוס מים רותחים וסגרתי היטב את השקית).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את הבצק בעדינות בתערובת של חלמון טרוף עם כף חלב.
אופים 25-30 דקות , עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמ’ החדר.

בתאבון ובהצלחה.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - מתכון בסיסי לרולדות שמרים:

כיצד אתה מדרג את המתכון - מתכון בסיסי לרולדות שמרים:?
דרג:

הצביעו: 49 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

בצק שמרים

זו פעם ראשונה שאני מכינה בצק שמרים הבצק היה נעים מאד לשתי ביד ולא במקסר עכשיו העוגות בטפיחה נראה מה יהיה.... אושרית שלי, 10/12/2013 12:47:29

הבצק?! לא משהו...

הבצק לא טוב בכלל ואם מישהו מתעקש להתפיח אותו לא שעה אלא 3-4 שעות מחוץ למקרר... קאתי, 06/01/2011 17:00:25

הקפאה?

האם אפשר להקפיא חצי מכמות הבצק לפעם אחרת? מתחילה, 23/01/2010 17:54:57

השוקולד בורח!

מתכון מצוין! אבל למה תמיד אבל תמיד לא משנה באיזה מתכון של רולדות שמרים בורח לי השוקולד.... והעוגה בפנים ר י ק ה .... אני כבר התיאשתי... וכשמנסה שוב בואריאציות שונות התוצאה לדאבוני דומה. אם למישהו יש תשובה אשמח מאד לקבלה.... שושי, 20/11/2009 08:15:42

מתכון בסיסי לרולדות שמרים

יחסית לעוגת שמרים נראה לי שהעוגה הזאת מאוד קלה... תודה על המתכון.. maysa, 05/05/2009 15:08:10

עוגת שמרים פרווה

האם יש מתכון מנצח ל"חדשה" בשמרים על בסיס פרווה? איבט, 28/03/2009 22:33:25