מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות גבינה

נפוליאון – קרם-שניט

מאת: מיקי שמו
דירוג הגולשים
נפוליאון – קרם-שניט

מצרכים

כשרוצים להכין במהרה קינוח מהיר וטעים לכלל האורחים, אין כמו "קרמשניט – ישראלי" ,שהקרם שלו קל מאוד להכנה ולא מצריך זמן וידע נרחבים .

לבצק:
400 גר’ קמח
1 כוס מים קרים
50 גר’ חמאה
1 כפית מלח, מחוקה
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
250 גרם חמאה לקיפול
או 750 גר’ בצק עלים מוכן

למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2ו-1/2 כוסות חלב
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

1.מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר, את כל המרכיבים (למעט החמאה לקיפול) ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד.
2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3.מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומניחים את החמאה, כשהיא מכסה שני שלישים משטח המלבן. את השליש שאינו מכוסה בחמאה, מקפלים על החלק שמעליו החמאה ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה מבחוץ.
4.ממשיכים לקפל: את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול, מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה 1/3 ל-2/3 ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר. בין קיפול לקיפול מכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
5.אם משתמשים בבצק עלים מוכן מתחילים משלב זה.
6.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ. מניחים את עלה הבצק על גבי תבנית אפייה מוברשת במעט מים בפינות ואופים ב-180 מעלות למשך כ-40 דקות. עד שהבצק מזהיב.
7.מכינים את הקרם: מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה, את האינסטנט פודינג ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד קבלת קצף יציב.
8.מרכיבים את העוגה: מניחים עלה של בצק עלים אפוי על השולחן, מעליו שכבה של קרם (מחצית מהכמות), עוד עלה, לוחצים מעט, ממלאים בשאר כמות הקרם ובסוף עלה אחרון. בוזקים מעל אבקת סוכר.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - נפוליאון – קרם-שניט

כיצד אתה מדרג את המתכון - נפוליאון – קרם-שניט?
דרג:

הצביעו: 84 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

ציפוי טעים

עוגה טעימה מאוד.... אפשר לחסוך עבודה ולהשתמש בבצק עלים...ומעל במקום אבקת סוכר...לערבב אבקת סוכר עמ חלב ולמזוג מעל... ולקשט בסירופ שוקולד טעיייים רצח עינת, 17/07/2013 15:45:02

עוגת נפוליון

עוגה ממש טעימה אני הכנתי אותה יצאה פיצוץ. טובה, 02/04/2013 21:30:26

עוגה

זה דבר יפהההההה שכד, 10/06/2012 21:05:50

שי אלמעלם יבנה

לא טעים בכלל שי, 28/11/2011 20:15:34

123

קל ונוח מה צריך יותר מי זה
אלגרה, 04/08/2011 19:06:01

זה ממש לא קרם שניט

קרם שניט - כשמו כן הוא עם קרם מבושל ולא עם קצפת.
זהו מתכון לעצלנים
חה חה, 02/06/2011 09:49:36

קרמשנית

קרם פשוט מידי
חי, 22/10/2010 00:41:37

אמממ

העוגה כה טעימה...
שהייתי קטנה טעמתי אותה בכיתה והתלהבתי..........אין על העוגה הזאת.
היום אני שפית ויש לי מלא עוגות.
יש לי גם אתר אבל אני צנועה אז תחפשו לבד.
אני מאוווד רזה למרות שאני אוכלת מלא בורקסים ואיזה מליירד עוגות ביום (אפילו יותר)

סיימתי.
יומדהים.
דייייייייייה
דייייייייייה, 30/04/2010 14:09:13

עוגה מדהימה

מתה על עוגות נפולאון והעוגה של שמו אכן טעימה מאוד ושווה li, 04/01/2010 14:42:29

תן מתכון

אתה מציין שיש לך מתכון מצויין אז בבקשה תחלוק אותו איתנו לימור, 16/07/2009 21:28:08

O.M.G

בכל יום הולדת של אבא שלי אמא שלי מכינה עוגת נפוליאון.
ונכון כל הטעם הוא בקרם =]
ולא צריך שום פודינג!!!!
מירי, 26/06/2009 21:50:09

אחד הגרועים שראיתי

עוגת נפוליאון היא עוגת חובה לארועים מיוחדים אצלינו במשפחה כבר עשרות שנים. במיוחד אהובה על גברים.
אבל כל היופי שלה זה כמות גדולה של שכבות וקרם מדהים שלא דורש שמנת כלל ובטוח לא פודינג. וגם היא לא תהיה עוגת נפוליאון אמיתית בלי לילה במקרר עם משקולת מעל, זה עוזר לקרם להספג לתוך שכבות בצק הדקיקות, שמספרם לא קטן מ-10.
לא היתי מתפשרת על אופן הכנת העוגה אפילו לשם חיסכון בזמן. אם כבר לצרוך כמויות כאלה של קלוריות, אז לפחות שהקינוח יהיה מושלם.
אלכס, 05/05/2009 16:46:56