מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
דגים

סלונה- דגים עירקיים

מאת: גילה
דירוג הגולשים

מצרכים

סלונה - תבשיל דגים עיראקי (המתכון לא שלי ושיסלח לי בעל המתכון אך לא כתוב לי מיהו) מדהים אני הכנתי עם מלרוזה, ואנסה פעם הבאה לוותר על טיגון הדגים.
אפשר להכין את הסלונה מכל דג. מנסיכת הנילוס, מאמנון(מושט), ישנם אף כאלה המכינים את הסלונה מפילה בקלה. אבל לטעמי, הקרפיון עולה על כל הדגים.

1 דג קרפיון גדול. (כי מדג שמשקלו למעלה משני קילו, קל לשלוף את העצמות. הוא יותר שמן ולכן גם יותר טעים! מקסימום? בשלו חצי דג. ואת החצי השני, הקפיאו לפעם הבאה). שווה לדקדק בעניין הזה.
מעט קמח לקימוח הדגים.
4 כפות שמן.
3 בצלים גדולים פרוסים לרוחבם לחצאי עיגולים.
1/4 כפית כורכום.
כף רסק עגבניות.
3 כפות סוכר. (אני שם יותר. אבל אינני רוצה להטיף כאן לסטיות ולעבירות על החוק)
מלח, פלפל שחור
8 שיני שום פרוסות.
3/4 כוס מים.
4 עגבניות פרוסות.
מיץ מחצי לימון. ( יש ששמים מלח לימון)

אופן ההכנה

חותכים את הדג למנות. ומקמחים.
מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הדגים מכל צידיהם ומוציאים.
מוסיפים מעט שמן (אם צריך) מטגנים את הבצל לגוון זהוב, (אפילו טיפ-טיפה חרוך.)
מתבלים בכורכום, רסק עגבניות, מלח ופלפל ובוחשים.
מוסיפים את המים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.
עורכים את מנות הדג בתחתית הסיר
מוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון, הסוכר והשום.
מערבבים תוך כדי נענוע הסיר. ומבשלים עוד 25 דקות.
מכניסים את הסיר לכמה דקות אל מתחת לגריל התנור, על מנת לקבל טעם קרמל-חרוך ומגישים חם על מצע אורז לבן.


לקרפיון יש טעם נהדר. הוא מצליח בשלל ההרכבים. חבל רק שהעצמות "מתערבות" בכל ביס. בעיראק לא היו קרפיונים ולא היה צורך בהם. כי בפרת ובחידקל היו דגי שיבוט ענקיים ושמנים, שפה רק הקרפיון מזכיר במשהו את טעמם. בקיץ כשמי החידקל היו נסוגים, היה מתגלה בבגדאד אי קטן בלב הנהר. אבי זכרונו לברכה היה מזמין את חבריו מידי שבוע אל האי לאכול דגי שיבוט צלויים על הגחלים וגם דגים מבושלים בלימון וסוכר. אחי הגדולים ממני, עוד מתרפקים בערגה על זכרונות מראה להבות הענק שהיו מתפרצות מן הגחלים כאשר שומן השיבוט היה ניגר עליהן ועל הריחות והטעמים...אבל היום אנחנו פה. ופה יש קרפיונים. ואלה עם הסוכר והלימון, השום והבצל החרוך קמעה, גם הם מייצרים טעם נדיר. ניסיתי את זה על כולם. ואיש איננו יכול להשאר אדיש.

זה פשוט כובש!!!


אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - סלונה- דגים עירקיים

כיצד אתה מדרג את המתכון - סלונה- דגים עירקיים ?
דרג:

הצביעו: 31 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

סלונה

איזה דגים נוספים מתאימים למתכון? אורית, 03/09/2013 07:45:20

סלונה עירקית אסלית

ככה עושים סלונה אמיתית,
לא כמו שיש במקומות אחרים (לא מקמחים או לא שמים מיץ לימון)
סבתא נזימה, 21/01/2013 15:42:56

תודה

תודה על המתכון הנפלא. אמנם השתמשתי בדג אחר .

הספור שלך הזכיר לי את ספורי הורי על
הדגים המסגופים כך קראו לדגים הצלויים .ועל הלילות העליזים על גדות החדקל ודגי השיבוט הענקיים.

תודה על המתכון ועל הזכרון

אילנה
אילנה, 09/12/2010 18:59:31