מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
סלטים

סלט מלפפונים

מצרכים

הסלט הזה הוא סימן ההיכר הקולינרי של העדה הייקית: דק, עדין, ענוג, חיוור במקצת וטעים עד דמעות. כל הסוד טמון באיזון הטעמים ובאיפוק. לגירסה חגיגית יותר אפשר להוסיף לסלט פרוסות ביצים קשות ולהחליף את הרוטב בשמנת מתוקה.

6 מלפפונים
חצי בצל קטן (לא הכרחי)
2 כפות שמיר קצוץ
מלח
רבע כוס חומץ תפוחים
רבע כוס מים
1 כף סוכר (בערך)

אופן ההכנה

1. שוטפים את המלפפונים ופורסים באלכסון, לפרוסות אליפטיות, הכי דקות שאפשר. יש מי שמקלף את המלפפונים, אבל לא חייבים). אם משתמשים בבצל, פורסים גם אותו הכי דק שאפשר. שמים את כל הפרוסות במסננת.
2. ממליחים את פרוסות הירק היטב ומניחים לשעה להגרת נוזלים. מקץ שעה שוטפים תחת מים זורמים, ומסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את השמיר.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את החומץ, המים וכף סוכר. טועמים. הרוטב צריך להיות חמוץ-מתוק ועדין בטעמו. מתקנים תיבול ומוסיפים את החומץ לקערה.
4. מערבבים ומגישים.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - סלט מלפפונים

כיצד אתה מדרג את המתכון - סלט מלפפונים?
דרג:

הצביעו: 9 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מלפפונים של גיל חובב

אוי!
אני מבשלת כבר 40 שנה אם לא יותר ועדיין לא שמעתי שאפשר לקלקל מלפפונים אז בגלל זה האוי!
אני מכינה את הסלט הזה במתכונת קצת שונה ומכירה אותו בתור סלט מלפפונים פולני לחלוטין ובלי בצל ובתור אחת שחיה כבר 23 שנים בגרמניה אינני מכירה כאן שום סלט כזה אלא את הגירסה הפולנית שלו בתוספת שמנת מתוקה נוזלית... (לא רע בכלל...)
את הגירסה עם הבצל למדתי מאמא שלי שהייתה ממוצא הונגרי.
וחוץ מזה - האוי - למה לשפוך את מי המלפפונים? זה ויטמינים ומינראלים וזה כל הטעם של המלפפונים - אדון גיל חובב מהיכן לקחת את
שרה אנגל, 17/11/2008 03:36:04