מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
חגים ומועדים

ספגטי ברוטב שמנת ופטריות מוקרם לשבועות

מאת: ע.וקנין
דירוג הגולשים

מצרכים

חב’ ספגטי
1 שמנת לבישול
חב’ גבינה צהובה
פיטריות (או פטריות שמפיון טריות או בשימורים) לפי הטעם.
2 כפות אבקה לרוטב פטריות
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
אורגנו
קצת מים

אופן ההכנה

בסיר גדול מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן
לאחר הבישול מצננים את הספגטי ושמים בקערה בצד.
לרוטב:
מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה קלה
מוסיפים לשמן את הפיטריות ומערבבים כדקה.
שופכים את השמנת פנימה ומערבבים.
לפני התחממות השמנת מוסיפים את האבקה לרוטב פטריות.
מגביהים את הלהבה ומערבבים עד לרתיחה.
מנמיכים את הגז ומוסיפים את התבלינים (מעט מלח, פלפל שחור)
מוסיפים מעט מים (רבע כוס בערך)
מבשלים כ- 5 דקות ומורידים מהגז.
מערבבים את הספגטי עם הרוטב ומעבירים לתבנית אפייה את הכל.
מפזרים למעלה את הגבינה צהובה קצת אורגנו למעל ומכניסים לתנור לחום גבוה כ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.

בהצלחה ובתיאבון.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - ספגטי ברוטב שמנת ופטריות מוקרם לשבועות

כיצד אתה מדרג את המתכון - ספגטי ברוטב שמנת ופטריות מוקרם לשבועות?
דרג:

הצביעו: 726 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

פסטה

פסטה חבל על הזמן :-) רוני, 5/17/2014 9:04:59 AM

קלה

זה דבר מגניב יוטר טעמים משאני מזמין ואלה איזה דבר גורר יוטר מי סקס איציק , 3/18/2014 10:17:52 PM

אהבתי

ניתן לשים 2 שיני שום מאוד מוסיף לטעם תמי בלום, 2/25/2014 2:38:29 PM

שאלה

אפשר לעשות את הפסטה בלי פטריות צילה, 1/29/2014 3:19:39 PM

טעים

טעים מאוד תודה הודיה, 1/13/2014 4:18:38 PM

הורס שחבל על הזמן

אני מאוד אהבתי את הספגטי הזה שירוש, 1/11/2014 5:45:05 PM

הורס שחבל על הזמן

אני מאוד אהבתי את הספגטי הזה אני רציתי להודות למי שכתב את המתוקן תודה רבה רבה שירה המהממת, 1/11/2014 5:44:40 PM

טעיייםם אבל כבד מידי ומשביע.

רוייתתת, 12/30/2013 8:16:12 PM

יש לי שאלה

אפשר אולי לעשות במקום שמן חמאה זה יצא יותר טעים? אורה שבייב, 12/15/2013 3:21:15 PM

ספגטי ברוטב שמנת פטריות

מתכון סוף הדרך מהיר קל להכנה ויצא מעולה.... ממש נהננו תודה לכם.....לייק ענקי שביט נוי לוי, 12/12/2013 3:43:46 PM

פשוטטט מתכון פצצה!!!

הוספתי עוד 2 סוגי גבינות בולגרית מגורדת וגבינה מותכת מגורדת וצהובה ויצא פצצה!! אנה, 10/15/2013 5:02:48 PM

ספגטי ברוטב

פשוט מתכון מגניב קל להכין
מימי, 10/9/2013 9:04:23 PM

שאלה

צריך לשמן את התבנית לפני שסמיים את הכול? נלי, 9/17/2013 6:10:48 PM

וואיי

אין דברים כאלה איך שהוצאתי מהתנור המשפחה פשוט טרםה את זה ובאותו רגע הכנתי עוד אחד זה לא רק לשבועות זה לכול הדנה מדהים וטעים !! יפה, 9/16/2013 7:29:18 PM

יעקב

יצא פצצה אחלה מתכון מעיין , 7/25/2013 2:57:44 PM

איזה שמנת

שמנת גדולה או קטנה קוראל, 7/16/2013 12:40:35 PM

טעים מאוד

כבר פעם חמישית אולי שאני מכינה את זה ויוצא לי פצצה! לא חייב לשים אבקת פטריות למי שאין ועדיף לשים 2 שמנת שירן, 7/15/2013 7:42:46 AM

ילצ

יצא פצצות לגבות לריסים ולטריסים

רחלי, 6/27/2013 8:07:39 AM

פסטה שמנת

עכשו אני צריך להכין אותה חחחח אקרם, 6/24/2013 8:07:22 PM

מוקרם

איזה מתכון שירה ממן, 6/18/2013 3:57:19 PM

פסטה רוזה

הכנתי ויצא פצצה אלופים! זה היה טעים מאוד וכולם חיסלו את הפסטה לא נשאר כלום!!!
תודה על המתכון <3
אריאל, 5/31/2013 12:38:15 PM

אא

אחד המתכונים הפצצתיים!!!!!!!!!!!!!!!!!! יוסי, 5/27/2013 3:04:23 PM

תוספת

אפשר להוסיף גביע שמנת וחצי כוס חלב במקום המים
יוצא נדיר באחריות!!!!!!!!
שיר, 4/25/2013 11:31:03 PM

פסטה בשמנת

טרם הכנתי, אבל החג שבועות הזה אני אכין ונראה לי שאקצור הצלחה! מזרחי לאה, 4/23/2013 8:43:56 AM

טעים טעים טעים

מעולה!! גילה, 4/19/2013 10:00:34 AM

טעים מאוד

זה משש טוב המוקרם יוצא בדיוק כמו במסעדות!! ..., 4/15/2013 5:36:56 PM

רביולי

הייתי מוכנה לעוד מתכונים ג''ולי, 4/14/2013 1:21:25 PM

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

פעם ראשונה ויצא מעדן לחיך
כל הכבוד למתכון
נחמה, 1/14/2013 2:46:13 PM

מצוין

יצא לי מעולה..
חסוי, 1/8/2013 10:40:52 PM

מוקרם

אם אין לי אבקצ פטריות מה התחליף? אנג''ל, 1/8/2013 8:43:36 AM

כמה גרם גבינה צהובה צריך לשים?

כמה גרם גבינה צהובה צריך לשים?
אחד, 12/31/2012 7:03:29 PM

מצוין

יצאה לי ממש טוב .. חסוי, 12/25/2012 9:02:59 PM

ספגטי מוקרם

האם אפשר פחות מחבילת גבינה צהובה טל, 12/25/2012 1:05:56 PM

אני צריכה לנסות

מממ אני רוצה לנסות דחוווווף חסוי, 12/20/2012 1:38:20 PM

דחוף!

אפשר החליף את אבקת הפטריות באבקת מרק עוף ? ....., 12/14/2012 1:18:43 PM

שמנת- שאלה

אפשר להשתמש בשמנת להקצפה במקום שמנת לבישול?
דחוףף
מאיה, 12/12/2012 11:18:00 PM

הגבינה בתנור

הגבינה בתנור לא כלכך מוצלח בגלל שזה מייבש את האיטריות לכן אני ממליץ על הוספת הגבינה לטיגון
אורן, 12/11/2012 10:41:31 AM

וואווו

יצא סוף הדרך מומלץ בחום!! ללא שם, 12/10/2012 6:01:36 PM

וואווו

יצא סוף הדרך מומלץ בחום!! ללא שם, 12/10/2012 6:01:08 PM

בישול

פצצה לגבות אין אוכל יותר טעים מזה
יובל, 12/10/2012 11:47:15 AM

טעים מאד

מדהים עינת, 11/10/2012 11:18:40 PM

אני מכין יותר טעים

מנסיון נתי , 10/30/2012 10:20:51 PM

אמאלה

אלוהים ישמור איזה טעים פייגא, 10/13/2012 3:34:20 PM

זה נישמע טעים מאוד

זה נישמע טעים מאוד בימיוחד עם הגבינה הצהובה שם גלוי טל, 10/6/2012 8:34:30 PM

מוקרם

אן על הדבר הזה פשוט מדהים.!!!! הודיה, 10/1/2012 11:10:23 PM

;)

עכשיו ראיתי את המתכון ואני יורדת לקנות מוצרים פעם ראשונה שליי מקווה שימא טעים;) נעמה, 9/27/2012 6:02:42 PM

רוטב שמנת

יצא מעולה!! ממליץ בחום! לא לשכח לשים מעט אגוז מוסקט. משה זגורי, 9/6/2012 2:33:26 PM

מקרונים ברוטב שמנת ןפיטריות

מתכון מוצלח יצא מעולה
קליין מןניק, 9/3/2012 12:58:46 PM

מוקרםגבים וקרם

וואי איזה טעים הכנתי סוף הדרך מומלץ מאוד חבל על הזמן גבי, 8/26/2012 12:35:24 PM

טעים

יצא לי מדהים רק אם צריך חבילת ספגטי שלמה אז גם צריך 2 שמנת לבישול ועשיתי בלי בצל (: חסוי, 8/2/2012 2:24:44 AM

..

ציפיתי למשהו יותר טעים.. נירית, 7/31/2012 10:13:43 PM

נשמע טוב

ווואלה נראה סוף הדרך תודה אדיר, 7/31/2012 5:07:42 PM

מוקרם

אתם לא מאמינם איזה מתוקן כדי לנסות ליאור, 7/26/2012 8:24:10 PM

אם לי יצא טעים, אני מאמינה שלכל אחד יצא גם

מיכל :), 7/26/2012 4:40:08 PM

מוקרם

הרבה תודות על המתכון הזה היה מאוד טעים גזל אבו יונס, 7/21/2012 2:11:39 PM

הכי טעים

קלי קלות מומלץ חן, 6/8/2012 3:24:53 PM

ואו

בדיוק אני יושבת ואוכלת את המוקרם המעולה שהכנתי מהמתכון הזה,מתכון מעולה!!תודה רבה עדי, 5/26/2012 5:50:52 PM

אמממממ....

איזה טעם אני חייבת לרוץ להכין את זה שירז, 5/25/2012 12:42:53 PM

תודה

תודה רבה רבה בדיוק חיפשתי את המתכון הזה!!! תודה, 5/24/2012 5:30:24 PM

פשוט

נראה מהמם וטעים אני הולכת לעשות את זה לשבועות אבל אני לא יכולה לחכות, מקווה שאני יתפק עד אז...!!!! משהי שאוהבת מוקרם..., 5/21/2012 7:20:24 PM

ספגטי

שבועות רחל קדוש, 5/21/2012 2:09:10 PM

ספגטי

רחל קדוש, 5/21/2012 2:08:28 PM

המלצה ופתרון

אחלה של מתכון ללא האורגנו במקוםאבקת פטריות ניתןלשים כף לא מלאה של קמח עם מעט מים לערבב היטב ולשפוך לרוטב להוסיף מעט אגוז מוסקט במקום לשים 2 מיכלים של שמנת ניתן להחליף שמנת מתוקה אחת בכוס חלב בהצלחה מוקרמת, 5/17/2012 10:57:56 AM

מתכובי

מזה אבקה לרוטב פטריות
מירי מאוס, 1/15/2012 7:17:16 PM

ספגטי

אמא איזה טעים שרית בכר, 1/9/2012 11:13:11 AM

הספגטי

עושים את המתכון והוא נראה פצצה!!! עכנךננננ, 12/5/2011 9:35:15 PM

mmmm

טעים ? ayosha, 12/5/2011 3:35:30 PM

מתכון ממש ממש טעים !!!!!!!

הכנתי את המתכון לבעלי כשחזר מהעבודה והוא התלהב חבל על הזמן!!!!!! תודה רבה דולבי, 12/1/2011 11:25:31 PM

יצא

מהמם ענברוש, 12/1/2011 8:32:20 PM

ספגטי מוקרם

לא משהוא
סימה, 11/28/2011 11:48:05 AM

יי

מדהים מוסא, 11/26/2011 1:28:50 PM

תודה רבה

. כריס, 11/25/2011 8:58:38 PM

מתכון

ממש טעים אין מילים נהדר כמו
לביבות אין מה לדבר זה שווה יותר
נוילה, 10/19/2011 1:56:07 PM

יצא מעדן!!!!!

קודם כל המתכון מעולה, המוקרם יצא טעים מאד.....
מומלץ בחום להשתמש ב 2 חבילות שמנת :)
קטי, 10/4/2011 2:32:12 PM

עם כל התגובות האלה אין מצב שאני לא מכינה !!!

נטלי, 8/25/2011 9:48:07 PM

:)

וואייי איזה מתכון מציון אני לא מפסיקה להכין אותו תוודה על מתכון מציון יובל, 8/4/2011 2:47:44 PM

רק לרזים!!!!!!

הזהרה לאנשים בדיאתה! דנה הירש, 6/12/2011 5:12:26 PM

לייק:)

35359843
טופז, 6/7/2011 5:30:45 PM

אממממ לא לפתוח הזהרה!!!!!

חח ידעתי שתפתחו זה היה בצחוק אני בדיוק עכשיו מכינה את הספגטי כי זה נראה לי טעיםםםם מאווודדדד אז תאחלו לי בהצלחה שזה יצא לי טעים.אם זה יצא טעים אני אכתוב אז צאו בנתיים נועה, 6/7/2011 3:23:59 PM

מקסים

מקסים מקסים מקסים!!!!


מומלץ בחום
שקד, 6/7/2011 1:56:09 PM

ספגטי מוקרם

צריך לצאת טעים אבל לא צריך את האורגנו לפי דעתי ליזוש, 6/5/2011 5:57:57 PM

בתור נערה בת 16 שהכינה משהו לראשונה בחיים....

אני חייבת לציין ולומר שזה נורא קל להכנה, מהיר והכי חשוב יוצא נורא טעים!! ., 6/4/2011 11:54:05 PM

ממממממ

מתכון מצויין..ממש טעים
נטלי, 5/4/2011 8:10:47 PM

שאלה

למה זה יצא לי קצת יבש? אסתי, 3/28/2011 6:19:15 PM

~~ספגטי ברוטב שמנת

אין מילים ,נהדר ציפי, 2/22/2011 7:44:38 PM

ספגטי ברוטב שמנת

זהו רוטב שאני מחפשת די זמן והוא פשוט עונה על הציפיות
תודה
חנה, 2/22/2011 7:39:43 PM

מדהים! פשוט חבל על הזמן.. ביקשו ממני ל....

להכין ולא ידעתי מה עושים.. נכנסתיי, פשוט התחלתי להכין.. ויצא מושלםםם :) ליאן .ל. מהדרום, 1/7/2011 3:42:12 PM

במקום אורגנו מומלץ להןסיץ אגוז מוסקט

קרין, 12/19/2010 11:39:14 AM

ממש טעים!!

זה מזכיר את טעם הפיצה,
וזה ממש טעים ..
תכינו!!
ובתיאבון!!!
מיכאלה, 12/6/2010 11:12:00 AM

אהבתי

תאמינו לי היה שווה להזמין 40 שקל +
גבינה יצא פצצה תודה על המתכון XP
חסוי, 10/26/2010 2:21:34 PM

לכל המלעיזים!

המתכון מעולה!!!! חבל שלא יודעים לפרגן!
מי שהמתכון לא הצליח לו זה בגלל שהוא כנראה לא הכין אותו, המתכון מעולה והכמויות מדוייקות.
אפשר לשחק עם כמות השמנת והתיבול , הכל לפי טעמו של כל אחד!
אני ניסיתי להכין והמתכון ממש אבל ממש טוב!
בהצלחה לכולם!!
ציפורה, 9/1/2010 1:40:56 PM

אני עדיין לאאאאאא

אני עדיין לא ניסיתי אם זה יצליח אני
אכתוב לכן כאן!!!!!!!
שיהיה לכן חג שבועות טעים
ליאור, 5/18/2010 9:48:00 AM

תגובה לספגטי מוקרם

מתכון מעולה וקל להכנה. הפחתתי בהרבה את כמות הספגטי כדי שהספגטי יקבל טעם פיקנטי וערב. מיכל, 12/30/2009 9:41:12 PM

יצא חבל"ז

יצא לי ממש טעים :-]:-]:-] חסוי, 12/18/2009 2:45:14 PM

נהדר

ואוו יצא לי ממש טעים!!! בתאל, 12/6/2009 2:46:36 PM

ממםםםםםםם טעים!!!!!!

נפלנו לאתר באקראי והאוכל........
רחלי , 10/25/2009 8:22:27 PM

מה קרה קשה לפרגן???

המתכון ממש מוצלח...
אני אף פעם לא אהבתי פיטריות..
ומאז שהכנתי בפעם הראשונה את המוקרם הזה אני פשוט חולה על פיטריות בכל מצב..
פשוט ללק את האצבעות!!!
הדס, 9/23/2009 6:28:26 PM

לא פשוט בכלל

המתכון שאת מציעה לא נשמע פשוט ולא נשמע טעים מהדרום, 9/9/2009 11:44:36 AM

יש לי מתכון יותר פשוט ומעולהההה

מבשלים את הפסטה עם מים שמוסיפים להם כף מלח.
ולרוטב שמנת פטריות - מיכל של שמנת מתוקה, אבל השמנת המתוקה בקרטון הנמוך, לא השמנת לבישול בקרטון הצר והגבוה. זה חשוב מאוד.
2 קופסאות שימורים של פטריות שמפניון חתוכות, כפית חמאה וכפית שום, אבקת חלב שתסמיך קצת את העיניינים ויאללה לעבודה.
מחממים טיפה את החמאה, מוסיפים לה את הפיטריות - אם הם טריות חתוכות זה יותר טעים בהרבה - מוסיפים לזה את השום מטגנים קלות, מוסיפים את המיכל שמנת מתוקה, מוסיפים לזה רבע כוס חלב, וכף לא גדושה של אבקת חלב, מבשלים עם מכסה פתו
צלילוש, 9/8/2009 6:52:46 PM

המתכון פשוט מעולה!!!

אהבתי וממש...
קל להכנה ויוצא מעולההההההה...
טיפ..תוסיפו 2 מיכלי שמנת!

ללקק את האצבעות!
מהצפון..., 8/13/2009 2:30:33 PM

מצויין!!!!!

המתכון מצויין שיר, 8/11/2009 10:58:02 AM

ממש לא

מתכון שהורס את המושג ספגטי מוקרם !!!!!!!!!!
תומר, 7/30/2009 12:11:11 PM

אתו'ש אבקת רוטב פטריות של אסם או ויטה

אסתי, 7/22/2009 10:31:20 PM

יש טעות בכמיות השמנת. מדובר בשתי מיכלים!

עם אחד זה יוצא יבש ומגעיל! חייבים לשים שתיים, דוד, 7/9/2009 9:48:49 PM

שאלה דחופה

אני גם רוצה לנסות להכין את זה אבל לא הבנתי מה זה אבקה לרוטב פטריות ואיפה קונים את זה? אתו'ש, 6/24/2009 8:10:06 PM

מומלץ

וואו ממש טעים.. יצא מעולה !! נעמי, 6/22/2009 10:30:15 AM

יצא מעולה!!!

מורן, 6/13/2009 5:13:15 PM

נו איך יצא?

מעניין אותי איך יצא מירי, 5/14/2009 9:59:03 PM

אני עכשיו מכינה . וניראה אך זה יצא ...

אתי, 5/13/2009 1:33:14 PM

פשוט נהדר

אתם לא מבינים איזה טעים זה אני ממליצה בחום.........הכנתי עם 2 שמנת והוספתי קוביית בזיליקום ופטריות ובהקרמה עירבבתי צהובה ומוצרלה יצא סוף תודה על המתכון אתיופית גאה, 5/7/2009 7:08:46 PM

ממש ממש ממש טעים

ממש תודה ! שובל, 5/5/2009 4:22:56 PM

מושלם

יצא ממש מושלם ליקקנו את האצבעות!!!!!!
שיחקתם אותהההההההההההההההההה
יפית, 4/21/2009 6:54:06 PM

ממש מצויין

ממש אהבתי יבגני, 3/10/2009 3:00:47 PM

מצויין

המתכון ממש מדויק ויצא ממש טעים... שמעון, 2/17/2009 6:30:03 PM

לרונה

עיניי׳Ÿ ההקרמה זה הרוטב של השמנת עם הגבינה צהובה למעלה וזה יוצא חבל על הזמ׳Ÿ.
אני ניסיתי לעשות ויצא מעולה! אני לא מבינה מה הבעיה עם ההקרמה?
יונית, 12/15/2008 10:42:56 AM

ממש לא טוב

אני צריכה להכי׳Ÿ הקרמה לספגטי אך לא מצאתי.
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי.. מצאתי ת'אתר הזה ואני רואה מוקרם אבל לא ייצא לי טוב מה אני עושה?!!!!!
בבקשה אנא עיזרו לי!!
רונה, 12/4/2008 3:07:34 PM

רעיון לשדרוג

המתכון הנ"ל הוא מאוד מוצלח, אך אפשר גם להוסיף לרוטב חצי כף קמח וחצי כוס מים והרוטב יוצא סמיך.
התיאבון
משה לוי, 9/3/2008 12:56:05 PM

מצויין!!!!!

ניסיתי היה קל וטעים מאוד כל המשפחה ליקקה את האצבעות אסתר גל, 6/24/2008 1:06:12 PM

ספגטי מוקרם

יצא טעים שלא נישארו אפילו פירורים חבלז טעים פצצות..... שרית .א, 6/2/2008 1:04:08 PM

אפשר עם שמנת חמוצה

ב.ט, 5/18/2008 8:55:49 PM

הפתעה

הפתעתי את אשתי אשר בחודש השביעי להריון והתוצאה 100
דודו מלול, 3/2/2008 4:24:30 PM

קל וטעים

יצא לי מוצלח אפשר גם עם רביולי מירית אל, 12/6/2007 11:34:01 AM

ספגטי שחבל על הזמן!!!

סיגל, 8/2/2007 12:21:46 PM

מומלץ ביותר!

הספגטי יצא חבל על הזמן!!!!! ציפי, 5/13/2007 1:13:12 PM