מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
חגים ומועדים

ספגטי ברוטב שמנת ופטריות מוקרם לשבועות

מאת: ע.וקנין
דירוג הגולשים

מצרכים

חב’ ספגטי
1 שמנת לבישול
חב’ גבינה צהובה
פיטריות (או פטריות שמפיון טריות או בשימורים) לפי הטעם.
2 כפות אבקה לרוטב פטריות
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
אורגנו
קצת מים

אופן ההכנה

בסיר גדול מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן
לאחר הבישול מצננים את הספגטי ושמים בקערה בצד.
לרוטב:
מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה קלה
מוסיפים לשמן את הפיטריות ומערבבים כדקה.
שופכים את השמנת פנימה ומערבבים.
לפני התחממות השמנת מוסיפים את האבקה לרוטב פטריות.
מגביהים את הלהבה ומערבבים עד לרתיחה.
מנמיכים את הגז ומוסיפים את התבלינים (מעט מלח, פלפל שחור)
מוסיפים מעט מים (רבע כוס בערך)
מבשלים כ- 5 דקות ומורידים מהגז.
מערבבים את הספגטי עם הרוטב ומעבירים לתבנית אפייה את הכל.
מפזרים למעלה את הגבינה צהובה קצת אורגנו למעל ומכניסים לתנור לחום גבוה כ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.

בהצלחה ובתיאבון.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - ספגטי ברוטב שמנת ופטריות מוקרם לשבועות

כיצד אתה מדרג את המתכון - ספגטי ברוטב שמנת ופטריות מוקרם לשבועות?
דרג:

הצביעו: 700 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

פסטה

פסטה חבל על הזמן :-) רוני, 17/05/2014 09:04:59

קלה

זה דבר מגניב יוטר טעמים משאני מזמין ואלה איזה דבר גורר יוטר מי סקס איציק , 18/03/2014 22:17:52

אהבתי

ניתן לשים 2 שיני שום מאוד מוסיף לטעם תמי בלום, 25/02/2014 14:38:29

שאלה

אפשר לעשות את הפסטה בלי פטריות צילה, 29/01/2014 15:19:39

טעים

טעים מאוד תודה הודיה, 13/01/2014 16:18:38

הורס שחבל על הזמן

אני מאוד אהבתי את הספגטי הזה שירוש, 11/01/2014 17:45:05

הורס שחבל על הזמן

אני מאוד אהבתי את הספגטי הזה אני רציתי להודות למי שכתב את המתוקן תודה רבה רבה שירה המהממת, 11/01/2014 17:44:40

טעיייםם אבל כבד מידי ומשביע.

רוייתתת, 30/12/2013 20:16:12

יש לי שאלה

אפשר אולי לעשות במקום שמן חמאה זה יצא יותר טעים? אורה שבייב, 15/12/2013 15:21:15

ספגטי ברוטב שמנת פטריות

מתכון סוף הדרך מהיר קל להכנה ויצא מעולה.... ממש נהננו תודה לכם.....לייק ענקי שביט נוי לוי, 12/12/2013 15:43:46

פשוטטט מתכון פצצה!!!

הוספתי עוד 2 סוגי גבינות בולגרית מגורדת וגבינה מותכת מגורדת וצהובה ויצא פצצה!! אנה, 15/10/2013 17:02:48

ספגטי ברוטב

פשוט מתכון מגניב קל להכין
מימי, 09/10/2013 21:04:23

שאלה

צריך לשמן את התבנית לפני שסמיים את הכול? נלי, 17/09/2013 18:10:48

וואיי

אין דברים כאלה איך שהוצאתי מהתנור המשפחה פשוט טרםה את זה ובאותו רגע הכנתי עוד אחד זה לא רק לשבועות זה לכול הדנה מדהים וטעים !! יפה, 16/09/2013 19:29:18

יעקב

יצא פצצה אחלה מתכון מעיין , 25/07/2013 14:57:44

איזה שמנת

שמנת גדולה או קטנה קוראל, 16/07/2013 12:40:35

טעים מאוד

כבר פעם חמישית אולי שאני מכינה את זה ויוצא לי פצצה! לא חייב לשים אבקת פטריות למי שאין ועדיף לשים 2 שמנת שירן, 15/07/2013 07:42:46

ילצ

יצא פצצות לגבות לריסים ולטריסים

רחלי, 27/06/2013 08:07:39

פסטה שמנת

עכשו אני צריך להכין אותה חחחח אקרם, 24/06/2013 20:07:22

מוקרם

איזה מתכון שירה ממן, 18/06/2013 15:57:19

פסטה רוזה

הכנתי ויצא פצצה אלופים! זה היה טעים מאוד וכולם חיסלו את הפסטה לא נשאר כלום!!!
תודה על המתכון <3
אריאל, 31/05/2013 12:38:15

אא

אחד המתכונים הפצצתיים!!!!!!!!!!!!!!!!!! יוסי, 27/05/2013 15:04:23

תוספת

אפשר להוסיף גביע שמנת וחצי כוס חלב במקום המים
יוצא נדיר באחריות!!!!!!!!
שיר, 25/04/2013 23:31:03

פסטה בשמנת

טרם הכנתי, אבל החג שבועות הזה אני אכין ונראה לי שאקצור הצלחה! מזרחי לאה, 23/04/2013 08:43:56

טעים טעים טעים

מעולה!! גילה, 19/04/2013 10:00:34

טעים מאוד

זה משש טוב המוקרם יוצא בדיוק כמו במסעדות!! ..., 15/04/2013 17:36:56

רביולי

הייתי מוכנה לעוד מתכונים ג''ולי, 14/04/2013 13:21:25

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

פעם ראשונה ויצא מעדן לחיך
כל הכבוד למתכון
נחמה, 14/01/2013 14:46:13

מצוין

יצא לי מעולה..
חסוי, 08/01/2013 22:40:52

מוקרם

אם אין לי אבקצ פטריות מה התחליף? אנג''ל, 08/01/2013 08:43:36

כמה גרם גבינה צהובה צריך לשים?

כמה גרם גבינה צהובה צריך לשים?
אחד, 31/12/2012 19:03:29

מצוין

יצאה לי ממש טוב .. חסוי, 25/12/2012 21:02:59

ספגטי מוקרם

האם אפשר פחות מחבילת גבינה צהובה טל, 25/12/2012 13:05:56

אני צריכה לנסות

מממ אני רוצה לנסות דחוווווף חסוי, 20/12/2012 13:38:20

דחוף!

אפשר החליף את אבקת הפטריות באבקת מרק עוף ? ....., 14/12/2012 13:18:43

שמנת- שאלה

אפשר להשתמש בשמנת להקצפה במקום שמנת לבישול?
דחוףף
מאיה, 12/12/2012 23:18:00

הגבינה בתנור

הגבינה בתנור לא כלכך מוצלח בגלל שזה מייבש את האיטריות לכן אני ממליץ על הוספת הגבינה לטיגון
אורן, 11/12/2012 10:41:31

וואווו

יצא סוף הדרך מומלץ בחום!! ללא שם, 10/12/2012 18:01:36

וואווו

יצא סוף הדרך מומלץ בחום!! ללא שם, 10/12/2012 18:01:08

בישול

פצצה לגבות אין אוכל יותר טעים מזה
יובל, 10/12/2012 11:47:15

טעים מאד

מדהים עינת, 10/11/2012 23:18:40

אני מכין יותר טעים

מנסיון נתי , 30/10/2012 22:20:51

אמאלה

אלוהים ישמור איזה טעים פייגא, 13/10/2012 15:34:20

זה נישמע טעים מאוד

זה נישמע טעים מאוד בימיוחד עם הגבינה הצהובה שם גלוי טל, 06/10/2012 20:34:30

מוקרם

אן על הדבר הזה פשוט מדהים.!!!! הודיה, 01/10/2012 23:10:23

;)

עכשיו ראיתי את המתכון ואני יורדת לקנות מוצרים פעם ראשונה שליי מקווה שימא טעים;) נעמה, 27/09/2012 18:02:42

רוטב שמנת

יצא מעולה!! ממליץ בחום! לא לשכח לשים מעט אגוז מוסקט. משה זגורי, 06/09/2012 14:33:26

מקרונים ברוטב שמנת ןפיטריות

מתכון מוצלח יצא מעולה
קליין מןניק, 03/09/2012 12:58:46

מוקרםגבים וקרם

וואי איזה טעים הכנתי סוף הדרך מומלץ מאוד חבל על הזמן גבי, 26/08/2012 12:35:24

טעים

יצא לי מדהים רק אם צריך חבילת ספגטי שלמה אז גם צריך 2 שמנת לבישול ועשיתי בלי בצל (: חסוי, 02/08/2012 02:24:44

..

ציפיתי למשהו יותר טעים.. נירית, 31/07/2012 22:13:43

נשמע טוב

ווואלה נראה סוף הדרך תודה אדיר, 31/07/2012 17:07:42

מוקרם

אתם לא מאמינם איזה מתוקן כדי לנסות ליאור, 26/07/2012 20:24:10

אם לי יצא טעים, אני מאמינה שלכל אחד יצא גם

מיכל :), 26/07/2012 16:40:08

מוקרם

הרבה תודות על המתכון הזה היה מאוד טעים גזל אבו יונס, 21/07/2012 14:11:39

הכי טעים

קלי קלות מומלץ חן, 08/06/2012 15:24:53

ואו

בדיוק אני יושבת ואוכלת את המוקרם המעולה שהכנתי מהמתכון הזה,מתכון מעולה!!תודה רבה עדי, 26/05/2012 17:50:52

אמממממ....

איזה טעם אני חייבת לרוץ להכין את זה שירז, 25/05/2012 12:42:53

תודה

תודה רבה רבה בדיוק חיפשתי את המתכון הזה!!! תודה, 24/05/2012 17:30:24

פשוט

נראה מהמם וטעים אני הולכת לעשות את זה לשבועות אבל אני לא יכולה לחכות, מקווה שאני יתפק עד אז...!!!! משהי שאוהבת מוקרם..., 21/05/2012 19:20:24

ספגטי

שבועות רחל קדוש, 21/05/2012 14:09:10

ספגטי

רחל קדוש, 21/05/2012 14:08:28

המלצה ופתרון

אחלה של מתכון ללא האורגנו במקוםאבקת פטריות ניתןלשים כף לא מלאה של קמח עם מעט מים לערבב היטב ולשפוך לרוטב להוסיף מעט אגוז מוסקט במקום לשים 2 מיכלים של שמנת ניתן להחליף שמנת מתוקה אחת בכוס חלב בהצלחה מוקרמת, 17/05/2012 10:57:56

מתכובי

מזה אבקה לרוטב פטריות
מירי מאוס, 15/01/2012 19:17:16

ספגטי

אמא איזה טעים שרית בכר, 09/01/2012 11:13:11

הספגטי

עושים את המתכון והוא נראה פצצה!!! עכנךננננ, 05/12/2011 21:35:15

mmmm

טעים ? ayosha, 05/12/2011 15:35:30

מתכון ממש ממש טעים !!!!!!!

הכנתי את המתכון לבעלי כשחזר מהעבודה והוא התלהב חבל על הזמן!!!!!! תודה רבה דולבי, 01/12/2011 23:25:31

יצא

מהמם ענברוש, 01/12/2011 20:32:20

ספגטי מוקרם

לא משהוא
סימה, 28/11/2011 11:48:05

יי

מדהים מוסא, 26/11/2011 13:28:50

תודה רבה

. כריס, 25/11/2011 20:58:38

מתכון

ממש טעים אין מילים נהדר כמו
לביבות אין מה לדבר זה שווה יותר
נוילה, 19/10/2011 13:56:07

יצא מעדן!!!!!

קודם כל המתכון מעולה, המוקרם יצא טעים מאד.....
מומלץ בחום להשתמש ב 2 חבילות שמנת :)
קטי, 04/10/2011 14:32:12

עם כל התגובות האלה אין מצב שאני לא מכינה !!!

נטלי, 25/08/2011 21:48:07

:)

וואייי איזה מתכון מציון אני לא מפסיקה להכין אותו תוודה על מתכון מציון יובל, 04/08/2011 14:47:44

רק לרזים!!!!!!

הזהרה לאנשים בדיאתה! דנה הירש, 12/06/2011 17:12:26

לייק:)

35359843
טופז, 07/06/2011 17:30:45

אממממ לא לפתוח הזהרה!!!!!

חח ידעתי שתפתחו זה היה בצחוק אני בדיוק עכשיו מכינה את הספגטי כי זה נראה לי טעיםםםם מאווודדדד אז תאחלו לי בהצלחה שזה יצא לי טעים.אם זה יצא טעים אני אכתוב אז צאו בנתיים נועה, 07/06/2011 15:23:59

מקסים

מקסים מקסים מקסים!!!!


מומלץ בחום
שקד, 07/06/2011 13:56:09

ספגטי מוקרם

צריך לצאת טעים אבל לא צריך את האורגנו לפי דעתי ליזוש, 05/06/2011 17:57:57

בתור נערה בת 16 שהכינה משהו לראשונה בחיים....

אני חייבת לציין ולומר שזה נורא קל להכנה, מהיר והכי חשוב יוצא נורא טעים!! ., 04/06/2011 23:54:05

ממממממ

מתכון מצויין..ממש טעים
נטלי, 04/05/2011 20:10:47

שאלה

למה זה יצא לי קצת יבש? אסתי, 28/03/2011 18:19:15

~~ספגטי ברוטב שמנת

אין מילים ,נהדר ציפי, 22/02/2011 19:44:38

ספגטי ברוטב שמנת

זהו רוטב שאני מחפשת די זמן והוא פשוט עונה על הציפיות
תודה
חנה, 22/02/2011 19:39:43

מדהים! פשוט חבל על הזמן.. ביקשו ממני ל....

להכין ולא ידעתי מה עושים.. נכנסתיי, פשוט התחלתי להכין.. ויצא מושלםםם :) ליאן .ל. מהדרום, 07/01/2011 15:42:12

במקום אורגנו מומלץ להןסיץ אגוז מוסקט

קרין, 19/12/2010 11:39:14

ממש טעים!!

זה מזכיר את טעם הפיצה,
וזה ממש טעים ..
תכינו!!
ובתיאבון!!!
מיכאלה, 06/12/2010 11:12:00

אהבתי

תאמינו לי היה שווה להזמין 40 שקל +
גבינה יצא פצצה תודה על המתכון XP
חסוי, 26/10/2010 14:21:34

לכל המלעיזים!

המתכון מעולה!!!! חבל שלא יודעים לפרגן!
מי שהמתכון לא הצליח לו זה בגלל שהוא כנראה לא הכין אותו, המתכון מעולה והכמויות מדוייקות.
אפשר לשחק עם כמות השמנת והתיבול , הכל לפי טעמו של כל אחד!
אני ניסיתי להכין והמתכון ממש אבל ממש טוב!
בהצלחה לכולם!!
ציפורה, 01/09/2010 13:40:56

אני עדיין לאאאאאא

אני עדיין לא ניסיתי אם זה יצליח אני
אכתוב לכן כאן!!!!!!!
שיהיה לכן חג שבועות טעים
ליאור, 18/05/2010 09:48:00

תגובה לספגטי מוקרם

מתכון מעולה וקל להכנה. הפחתתי בהרבה את כמות הספגטי כדי שהספגטי יקבל טעם פיקנטי וערב. מיכל, 30/12/2009 21:41:12

יצא חבל"ז

יצא לי ממש טעים :-]:-]:-] חסוי, 18/12/2009 14:45:14

נהדר

ואוו יצא לי ממש טעים!!! בתאל, 06/12/2009 14:46:36

ממםםםםםםם טעים!!!!!!

נפלנו לאתר באקראי והאוכל........
רחלי , 25/10/2009 20:22:27

מה קרה קשה לפרגן???

המתכון ממש מוצלח...
אני אף פעם לא אהבתי פיטריות..
ומאז שהכנתי בפעם הראשונה את המוקרם הזה אני פשוט חולה על פיטריות בכל מצב..
פשוט ללק את האצבעות!!!
הדס, 23/09/2009 18:28:26

לא פשוט בכלל

המתכון שאת מציעה לא נשמע פשוט ולא נשמע טעים מהדרום, 09/09/2009 11:44:36

יש לי מתכון יותר פשוט ומעולהההה

מבשלים את הפסטה עם מים שמוסיפים להם כף מלח.
ולרוטב שמנת פטריות - מיכל של שמנת מתוקה, אבל השמנת המתוקה בקרטון הנמוך, לא השמנת לבישול בקרטון הצר והגבוה. זה חשוב מאוד.
2 קופסאות שימורים של פטריות שמפניון חתוכות, כפית חמאה וכפית שום, אבקת חלב שתסמיך קצת את העיניינים ויאללה לעבודה.
מחממים טיפה את החמאה, מוסיפים לה את הפיטריות - אם הם טריות חתוכות זה יותר טעים בהרבה - מוסיפים לזה את השום מטגנים קלות, מוסיפים את המיכל שמנת מתוקה, מוסיפים לזה רבע כוס חלב, וכף לא גדושה של אבקת חלב, מבשלים עם מכסה פתו
צלילוש, 08/09/2009 18:52:46

המתכון פשוט מעולה!!!

אהבתי וממש...
קל להכנה ויוצא מעולההההההה...
טיפ..תוסיפו 2 מיכלי שמנת!

ללקק את האצבעות!
מהצפון..., 13/08/2009 14:30:33

מצויין!!!!!

המתכון מצויין שיר, 11/08/2009 10:58:02

ממש לא

מתכון שהורס את המושג ספגטי מוקרם !!!!!!!!!!
תומר, 30/07/2009 12:11:11

אתו'ש אבקת רוטב פטריות של אסם או ויטה

אסתי, 22/07/2009 22:31:20

יש טעות בכמיות השמנת. מדובר בשתי מיכלים!

עם אחד זה יוצא יבש ומגעיל! חייבים לשים שתיים, דוד, 09/07/2009 21:48:49

שאלה דחופה

אני גם רוצה לנסות להכין את זה אבל לא הבנתי מה זה אבקה לרוטב פטריות ואיפה קונים את זה? אתו'ש, 24/06/2009 20:10:06

מומלץ

וואו ממש טעים.. יצא מעולה !! נעמי, 22/06/2009 10:30:15

יצא מעולה!!!

מורן, 13/06/2009 17:13:15

נו איך יצא?

מעניין אותי איך יצא מירי, 14/05/2009 21:59:03

אני עכשיו מכינה . וניראה אך זה יצא ...

אתי, 13/05/2009 13:33:14

פשוט נהדר

אתם לא מבינים איזה טעים זה אני ממליצה בחום.........הכנתי עם 2 שמנת והוספתי קוביית בזיליקום ופטריות ובהקרמה עירבבתי צהובה ומוצרלה יצא סוף תודה על המתכון אתיופית גאה, 07/05/2009 19:08:46

ממש ממש ממש טעים

ממש תודה ! שובל, 05/05/2009 16:22:56

מושלם

יצא ממש מושלם ליקקנו את האצבעות!!!!!!
שיחקתם אותהההההההההההההההההה
יפית, 21/04/2009 18:54:06

ממש מצויין

ממש אהבתי יבגני, 10/03/2009 15:00:47

מצויין

המתכון ממש מדויק ויצא ממש טעים... שמעון, 17/02/2009 18:30:03

לרונה

עיניי׳Ÿ ההקרמה זה הרוטב של השמנת עם הגבינה צהובה למעלה וזה יוצא חבל על הזמ׳Ÿ.
אני ניסיתי לעשות ויצא מעולה! אני לא מבינה מה הבעיה עם ההקרמה?
יונית, 15/12/2008 10:42:56

ממש לא טוב

אני צריכה להכי׳Ÿ הקרמה לספגטי אך לא מצאתי.
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי.. מצאתי ת'אתר הזה ואני רואה מוקרם אבל לא ייצא לי טוב מה אני עושה?!!!!!
בבקשה אנא עיזרו לי!!
רונה, 04/12/2008 15:07:34

רעיון לשדרוג

המתכון הנ"ל הוא מאוד מוצלח, אך אפשר גם להוסיף לרוטב חצי כף קמח וחצי כוס מים והרוטב יוצא סמיך.
התיאבון
משה לוי, 03/09/2008 12:56:05

מצויין!!!!!

ניסיתי היה קל וטעים מאוד כל המשפחה ליקקה את האצבעות אסתר גל, 24/06/2008 13:06:12

ספגטי מוקרם

יצא טעים שלא נישארו אפילו פירורים חבלז טעים פצצות..... שרית .א, 02/06/2008 13:04:08

אפשר עם שמנת חמוצה

ב.ט, 18/05/2008 20:55:49

הפתעה

הפתעתי את אשתי אשר בחודש השביעי להריון והתוצאה 100
דודו מלול, 02/03/2008 16:24:30

קל וטעים

יצא לי מוצלח אפשר גם עם רביולי מירית אל, 06/12/2007 11:34:01

ספגטי שחבל על הזמן!!!

סיגל, 02/08/2007 12:21:46

מומלץ ביותר!

הספגטי יצא חבל על הזמן!!!!! ציפי, 13/05/2007 13:13:12