מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות בחושות

עוגה בחושה שמנת וקינמון של קרין גורן

מצרכים

עוגת שמנת קינמון

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
2 שקיות (2x10 גרם) סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למלית:
1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)
אבקת סוכר- לקישוט


שלבי ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים שליש מהבלילה ל-2 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד קיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.


הערות של סבין
את העוגה אפיתי בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת היטב, העוגה יצאה גבוהה וטעימה.
לטעמי היה כדאי, אחרי שמסיימים את הרכבת העיסה והמילוי, להעביר שיפוד או מזלג ולערבב מעט-מעט (כמו לעוגת שייש) כדי לפזר את המילוי בתוך העוגה.

אופן ההכנה

עוגת שמנת קינמון

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
2 שקיות (2x10 גרם) סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למלית:
1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)
אבקת סוכר- לקישוט


שלבי ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים שליש מהבלילה ל-2 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד קיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.


הערות של סבין
את העוגה אפיתי בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת היטב, העוגה יצאה גבוהה וטעימה.
לטעמי היה כדאי, אחרי שמסיימים את הרכבת העיסה והמילוי, להעביר שיפוד או מזלג ולערבב מעט-מעט (כמו לעוגת שייש) כדי לפזר את המילוי בתוך העוגה.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגה בחושה שמנת וקינמון של קרין גורן

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגה בחושה שמנת וקינמון של קרין גורן?
דרג:

הצביעו: 60 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

הכנתי עם אגסים

במקוםאגוזים ואפרסקים שמתי אגסים חתוכים,יצא מדהים!! דורין, 1/4/2014 3:51:20 PM

גרסת פרווה

מה עליי לעשות לעוגה פרווה? האם המרת השמנת בקצפת צמחית תצלח? יעל, 10/24/2013 10:11:42 PM

תגובה ל3

לתגובה מס 3 תבדקי את התנור שלך העוגה שלך פשוט לא נאפתה שימי על טורבו 170 מעלות 50 דק יוצאת עוגה מדהימה. אצל קארין גורן אין טעויות הכל יוצא מושלם וגם תבדקי את שלבי ההכנה של העוגה גליה, 9/18/2013 7:50:00 PM

עוגה. מעולה

עוגה מעולה הילדים שלי חיסלו. אותה גליה, 9/18/2013 7:45:58 PM

עוגת שמנת וקנמון

עוגה מעולה וטעימה. מתכון מנצח
זיוה, 12/3/2012 6:44:22 PM

בקשר לעוגה

שווה לנסותת !!!! רחלי, 9/20/2012 1:46:47 PM

לא יודעת מי המגיבות פה אבל העוגה על הפנים

יצאה מהתנור, למעלה מוכן פיקס, כל האמצע חי חגמרי. הכנסתי שוב לתנור, בקיצר יצא זוועה. יש יותר טובות... נינה, 5/23/2012 7:46:44 PM

יופי של עוגה

כל המתכונים של קרין יוצאים מעולה!!! ?? כ, 12/11/2011 7:29:36 AM

עוגה מדהימה

עוגה טעימה ופשוטה בטעם של עוד, עם האפרסקים נותן ניגוד של קלילות ורעננות ... מירי, 2/13/2011 11:35:54 AM

עוגה שמנת וקינמון

עוגה מדהימה

אין עלייך
תמי חרמון, 1/21/2011 9:56:17 AM

עוגה טעימה

ממליצה לעשות בחום.
עשיתי עם אפרסקים ויצא מעולה!!!
חנה, 6/28/2009 2:51:20 PM

עוגה נהדרררת!

עוגה בחושה עם מרקם משי -עדין וטעים תודה לקרין גורן מדהימה! מיכל ויצמן, 9/27/2008 9:29:10 AM

מעולה!!

עוגה פשוטה ומדהימה, בכלל כל מתכון של קארין יוצא מדהים... אמירה, 2/1/2008 3:07:43 PM