
עוגות ליצן
חומרים ל־2 ליצנים
לגוף הליצן
2 עוגות אסם הבית שיש
לקרם
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לכדורי השוקולד
¾ חבילה (75 גר’) חמאה
100 גר’ שוקולד מריר
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
5 כפות מים
לקישוט
סוכריות צבעוניות
סוכריות גומי
סוכריות עדשים צבעוניות
4 ערגליות אסם
עזרים
6 קורצנים/רינגים בגדלים שונים
אופן ההכנה
לגוף הליצן פורסים את העוגות לפרוסות בעובי 2 ס"מ (ראו צילום) בעזרת 6 קורצנים או 6 כלים בגדלים שונים. קורצים מכל פרוסת עוגה עיגול בקוטר הולך וקטן. את שאריות העוגה שומרים בקערה בצד. כל ליצן מורכב משישה עיגולים ההולכים וקטנים (ראו צילום). שלושה עיגולים גדולים העשויים משתי פרוסות, ושלושה עיגולים קטנים - מפרוסה אחת.
לקרם מעבירים לקערת המיקסר אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב. את הקרם שומרים בצד או במקרר.
לכדורי השוקולד מחממים בסיר קטן את החמאה, השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והמים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם השאריות המפוררות של העוגה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת במרקם אחיד. מכינים מהתערובת שני כדורי שוקולד.
להרכבת הליצן מורחים שכבה דקה של קרם על העיגול הגדול ביותר. מניחים עליו עיגול קטן יותר וגם עליו מורחים קרם. ממשיכים להוסיף באותה השיטה את כל העיגולים עד הקטן ביותר - עד שמתקבלת פירמידה (ראו צילום).
משחילים קיסם או שיפוד לאורך גופו של הליצן ובקצה ממקמים כדור שוקולד אחד (הוא ראש הליצן, ראו צילום). מסביב לגופו של הליצן מורחים קרם בנדיבות.
לקישוט בעזרת סוכריות מכינים פנים לליצן. מצמידים ידיים מערגליות וממשיכים ומקשטים את הגוף בסוכריות צבעוניות.