מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

מאת: מיכל
דירוג הגולשים

מצרכים

עוגיות טחינה ושיבולת שועל


עוגיות טחינה ושיבולת שועל(צ’: דורעם גונט)קטנות, דחוסות, ללא טיפת קמח ופחות מתוקות מהסטנדרט, העוגיות האלה עשויות להיות ממכרות לחובבי טחינה.

חומרים לכ-45 עוגיות קטנות:
3 כוסות שיבולת שועל
1 כוס טחינה
1/2 כוס אגוזים קצוצים (מלך, פקאן, לוז)
1 ביצה
1/2 כוס דבש או סילאן
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
קורט מלח

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון קוצצים את שיבולת השועל בכמה פעימות, לקבלת פירורים (אין צורך להגיע לאבקה). מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים עוד מעט דבש, לפי הטעם.


2. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שאותם משטחים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אין צורך ברווחים גדולים, העוגיות אינן תופחות).


3. אופים בחום של 180 מעלות, רק עד לסימנים ראשונים של הזהבה בשוליים (8-10 דקות).


4. מצננים על רשת ושומרים בקופסה אטומה.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגיות טחינה ושיבולת שועל

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגיות טחינה ושיבולת שועל?
דרג:

הצביעו: 32 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

הוספתי שקדים

טחנתי הקווקר עם שקדים ואגוזים. בני שאינו חובב מאכלים בריאים אהב מאד. תודה! מתכון מצויין ובריא מאד. שרונה, 22/12/2012 21:10:02

ואם אין לי מעבד מזון אפשר להכין אחרת ?

ואם אין לי מעבד מזון אפשר להכין אחרת ?
אוליאנה, 14/03/2012 17:14:22

תודה

תודה רבה חסיו, 03/01/2012 15:12:18

מתכון נפלא

אני מכינה את העוגיות האלו קבוע
והן פשוט נפלאות
לא קשות מידי להכנה, טעימות וכיפיות
והכי חשוב - בריאות.
טלי, 07/03/2011 19:02:17

יצא מ ע ו ל ה

נטעלי, 10/02/2011 20:32:12

איזה סוג של קווקר?

מדובר בשיבולת שועל לבישון מהיר? אוסנת, 09/06/2010 14:33:12

טחינה היא 50% שומן

את לא צריכה שמן/חמאה עם כזאת כמות שומן בטחינה. ההבדל הוא שבטחינה יש שומנים בלתי רוויים מהסוג הבריא, בניגוד לחמאה בה המון שומן רווי. למיכל, 14/11/2009 12:36:05

המתכון ללא שמן/חמאה?

מיכל, 17/10/2009 10:02:46