מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
כתבת השבוע
הפעלות מתוקות לילדים מתוקים
הפעלות מתוקות לילדים מתוקים אסם מגישה את "הפעלות מתוקות לילדים מתוקים" - שפע של הפעלות טעימות שיהפכו כל יום הולדת וכל מפגש עם חברים לחגיגה מתוקה
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית

מבשלים עם הילדים

עוגיות קיץ צבעוניות

עוגיות קיץ צבעוניות

מאת: ליהי רוזנברג-טובול


כולם כבר מכירים את עוגיות השוקולד-צ’יפס, עוגיות הלימון, העוגיות המתפוצצות ועוגיות הסבתא. לכולנו כבר יש מתכון מועדף, כזה שתמיד נשמח להכין או לאכול ממנו.
הפעם נכין עוגיות קצת אחרות – כאלה עם ’אישיות’. הבסיס הוא בצק פריך פשוט וטוב, אבל הקישוט הוא מה שנותן להן את האופי.

מתכון לעוגיות:
300 ג’ קמח (לא תופח)
200 ג’ חמאה רכה
100 ג’ סוכר
1 ביצה
1שקית סוכר וניל.

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו לישה את החומרים לפי הסדר. שהבצק הופך פירורי מפסיקים את המיקסר ואוספים את הפרורים לגוש בצק אחד. מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומשטחים אותו.
מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות עד שהוא הופך יציב וקר.

הערה: ניתן להחליף 20% מהקמח באבקת קקאו טובה לקבלת עוגיות כהות.


מה צריך:
בצק עוגיות, חלבון ביצה, אבקת סוכר, צבעי מאכל בג’ל, שקיות זילוף, צלוחיות, מזלג
אפשר: פיות זילוף מספר 3 ו-4


מרדדים את הבצק


ולעבודה:
1. מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומרדדים. מומלץ לרדד את הבצק בין שני ספייסרים (מקלות) כדי לקבל עוגיות בעובי אחיד. זה חשוב גם כדי שזמן האפייה יהיה אחיד וגם למראה אחיד ומקצועי.
2. קורצים בעזרת החותכנים צורות ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
3. מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
4. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים לצינון.


קורצים צורות


בזמן שהעוגיות מצטננות – נכין את קרם הקישוט.

את הקישוט נעשה בעזרת קרם ששמו ’רויאל אייסינג’.
הרויאל מורכב מחלבון ביצה ואבקת סוכר.
היחס הגס הוא 300 גרם אבקת סוכר לחלבון אחד, ואולם סמיכות הרויאל תלויה בהרבה משתנים: גודל הביצה בה השתמשנו, משקל הביצה, הלחות באוויר ולכן נשתמש ביחס זה כהמלצה בלבד.
נשים חלבון בקערה ונוסיף לו אבקת סוכר. נתחיל לערבב עם מזלג עד למרקם לבן, סמיך וללא גושים.
כדי לדעת שהגענו לסמיכות הנכונה נרים את המזלג ונצייר עיגולים על פני הרויאל.
נספור מאחת עד שבע ונסתכל: אם העיגולים נטמעו בבצק לפני שסיימנו לספור צריך להוסיף אבקת סוכר. אם העיגולים עוד שמרו על צורתם הסמיכות נכונה וניתן להתחיל בעבודה.


כך בודקים אם הקרם מוכן


את הקרם צובעים בצבעי ג’ל (המכונה גם צבע מאכל במשחה) שעשויים להוסיף לו מעט לחות, אם צריך ניתן לאחר הצביעה להוסיף מעט אבקת סוכר. לצבעי המאכל בג’ל כמה יתרונות: המרקם שלהם אינו נוזלי והפיגמנט שלהם מאוד דומיננטי מה שאומר שלא צריך הרבה צבע מאכל כדי לצבוע את הקרם. מי שחשובה לו כשרות למהדרין, צבעים ללא גלוטן, צבעים ללא אגוזים, צבעים ללא שומן או ללא הנדסה גנטית יוכל למצוא את כל אלה בצבעי המאכל של חברת Sugarflair.
נחלק את קרם הרויאל לכמה קעריות ונצבע כל קערית בצבע שונה בעזרת צבעי הג’ל. ונכניס את הקרם הצבוע לשקית זילוף עם פיה.


שקיות הזילוף מוכנות


עכשיו שהעוגיות התקררו אפשר להתחיל לעטר אותן .
נתחיל מקווי הקונטור (קווי המתאר של העוגייה), ואז נמלא את שטחה.


מציירים את קווי המתאר


וממלאים את השטח


עוגית ספירלה
נצייר את קו המתאר של העוגייה ואז נמלא את כל שטח הפנים ברויאל. נקפיד שאין חלקים ללא קרם. ניקח שקית זילוף עם צבע שונה ונצייר ספירלה על גבי העוגייה מבלי להמתין לייבוש. כיוון שהקרמים עוד רכים – הם ייטמעו אחד בשני, ושטח הפנים יתקבל חלק. אם רוצים שהספירלה תבלוט מעל העוגייה – נמלא את שטח פני העוגייה, נמתין כ-10 דקות ואז נצייר את הספירלה. כך יתקבל מימד קישוטי נוסף. (תמונה מס 7)

עוגית נשיקה
נצייר את קווי המתאר ונניח לייבוש כ-10 דק’. לאחר מכן נמלא את שטח הפנים וכך תתקבל הנשיקה.


נשיקה מוכנה

עוגית אבטיח
נצייר את קו המתאר של קליפת האבטיח בירוק, ונמתין כמה דקות לייבוש. נצייר את קו המתאר האדום, נמלא את שטח העוגיות ונניח בצד להתייצבות לכ-10 דק. בעזרת רויאל צבוע בשחור נצייר כמה גרעינים קטנים שיקנו לאבטיח מראה עסיסי.

עוגית שמש
נצייר את קו המתאר ברויאל צהוב, ומיד נמלא את שטח פני העוגייה. לאחר המתנה של כ-10 דקות נצייר את משקפי השמש ונוסיף נמשים. בעזרת הרויאל הצהוב נסמן אף, ובריאל צבוע ורוד נצייר חיוך רחב.

על אותו עיקרון של עיטור בשלב אחד (ואז מתקבלת עוגייה שטוחה) או עיטור בשלבים (ואז מתקבלים הפרדות ודגשים) נקשט את שאר העוגיות עד שנקבל זר עוגיות מקושט, צבעוני וטעים.
אם רוצים להעמיד את העוגיות כעציץ מתוק – מומלץ לייבש אותן לפחות 12 שעות כדי שהרויאל יתייצב.


והעוגיות מוכנות



** רויאל עודף ניתן להחזיק במקרר עד 4 ימים. ניתן גם להקפיא ולאחר ההפשרה להוסיף מעט אבקת סוכר. את העוגיות המעוטרות שומרים בקופסא אטומה לאחר שהרויאל התייבש לגמרי.

לאתר של מותק - בוטיק סוכר
תגובות הוסף תגובה

עוגיות קיץ

זה עוגיות מאוד יפות למראה וטעימות!(אני הכנתי אותם ואכלתי אותם!!!)לא לזלזל כי זה מאוד אכיל תנסו בעצמכם! ענהאל יעקב, 01/07/2013 14:36:37

העוגות

השיתי את זה וזה יצא מה זה טעים אל תשאלו תעסו גם אתם דניאלה, 06/08/2012 11:15:00

קרם קישוט בלי ביצה

אפשר להכין את אותו קרם אבל במקום ביצה לשים חלב \ מיץ לימון \ מים עד שהקרם מסמיך סמדר, 19/07/2011 22:48:24

זה פשוט ,מהדןן

ייייאאאלללהה,זה הככי דבר הרישון שהחלתי לירון, 19/05/2011 19:47:48

תאמינו לי הכנתי את זה ואני די טובה בבשישול אבל יש

כמו שכתבתי לא מומלץ שרית, 18/10/2010 18:50:47

ביצה לא מבושלת???

ידוע לכל עד כמה ביצים לא מבושלות- הן סכנה בריאותית.
לא חבל???
בטוח אפשר להמציא קרם קישוט אחר, שיהיה גם נח לעבודה וגם לא כלכך צסוכן.
סמדר, 10/07/2010 21:54:35

יש הרבה צבע מאכל - וזה מ ס ו כ ןןן

עוגיות יפות אך לא אכילות ! רונית, 17/10/2009 13:07:18

רעיון מאוד יפה

אני מאוד אהבתי את הציורים שצירו! אייל מורבר, 14/08/2009 16:32:25

טעים

לב, 28/07/2009 23:22:27

זה ניראה לי טעים

יאמי זה ניראה לי מאוד ,מאוד ,מאוד טעים ... אור, 11/08/2008 10:11:49

צבע מאכל

כמה צבע מאכל אבל זה יפה
סוזי, 31/07/2008 16:53:49

שאלה

אפשר להשתמש בצבעי מאכל רגילים(הנוזליים)?
מוכרים את צבעי הג'ל בסופר?
אור, 29/06/2008 18:42:46

אכיל ועוד איך

פעם בחודש אני שולחת עם הילדה שלי עוגיות מקושטות ברויאל אייסינג לבית ספר והילדים וגם המורה טורפים אותם ורוצים עוד. עדי, 11/06/2008 12:09:34

צבעי מאכל טבעייים

הייתי רוצה להכין אבל זה צבעי מאכל:(

מוכרים בסופר צבעי מאכל טבעיים?
אניD:, 17/05/2008 23:35:05

אני כל כך אבל כל כך עומדת להכין את זה

אני כל כך אבל כל כך עומדת להכין את זה גילה בת 12, 07/05/2008 08:05:39

הרבה צבע מאכל

כשמשתמשים עם צבעי מאכל צריך להוריד מהריכוז
וממש להשתמש במעט .
רונית, 08/12/2007 10:47:58

כנסו מהר.. לפני שיגמר..

אוקי.. יש לי 4 אחים קטים..1 גדול.. והם כול כך רצו להכין את זה.. הכנו והייה מדהים כמה שזה טעים...
פשוט זללנו את הכול האחים של לקחו לגן ולבצפר..... אני לקחתי גם לבצפר...
הייה מעווללההה... כול הכבוד.... וגם במלון שלי.. כלומר איפה שבית שלי ( אני גרה במלון אגמים ) כולם לקחו אבא שלי הוא מנהל המלון.. אז הוא הביא עכשיו בחנוכה לעובדים כולם נהנו.. תודה לכם...........

בואנה פטיט...

( בצרפתית בתאבון.....)

:)
נועה, 07/12/2007 09:55:08

לדעתי

ננראה לא אכיל ! חסוי, 01/12/2007 19:15:13

כנסווווו

תסתכלו על העוגיות טוב זה לא נראה אכיל אוראל, 09/09/2007 14:56:18

צבעי מאכל

עדיף צבעי מאכל טבעיים אי לה, 07/09/2007 16:39:28

אכיל גם אכיל ילדים מתים על זה. מנסיון!

אמנם מתוק בטרוף, מבוגרים כנראה יעדיפו לא לאכול אבל ילדים מתים על זה. זה כמו לאכול סוכריה על העוגיות. סיגל, 23/08/2007 11:09:53

עוגיות

דווקא נראה מאוד מעניין. לא בשבילי סתיו, 12/08/2007 19:24:42

נראה מהממם אך לא אכיל!

ענת, 07/08/2007 21:54:49