מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מתכוני קינוחים נוספים

עוגת אוראו ללא אפייה

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים
עוגת אוראו ללא אפייה

מצרכים

עוגיות אוראו הן עוגיות הסנדביץ’ בשחור-לבן. הבחוץ שחור ומצטיין בטעם מתוק מאוד של עוגיות שרופות (בכוונה) והבפנים לבן ומצטיין בטעם עוד יותר מתוק. בסלנג אמריקאי "אוראו" פירושו כושי משתכנז – אולי שחור מבחוץ, אבל לבן ומתקתק מבפנים. אין ילד שלא מת על העוגיות האלה ונראה שהעוללים צודקים – הן באמת מופלאות. שימו לב שהגבינה במתכון היא גבינת שמנת. אפשר להשתמש בגבינת שמנת 5% (זה בהחלט עובד) אבל בהתחשב בתכולה הקלורית של יתר המרכיבים, זו תהיה צביעות.

החומרים הדרושים:
150 גרם ביסקוויטים עוגיות רגילים (כמו פתי-בר) בטעם שוקולד או וניל, מרוסקים
50 גרם חמאה מותכת

לתערובת:
חבילה וחצי שמנת מתוקה 32%
250 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
24 עוגיות אוריו (חבילה וחצי)

לציפוי:
חצי חבילה שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה. מעבירים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (זו המומלצת, אבל גם מרובעות או עגולות קטנות או גדולות יותר תעבודנה), מהדקים לתחתית בלבד (לא לדפנות) בכף ומניחים במקרר.

2. מקציפים חבילה וחצי של שמנת לקצפת סמיכה (שימו לב: צריך שמנת 32%. שמנת 15% לא תהפוך לקצפת). מניחים במקרר.

3. מעבדים את הגבינה והסוכר למחית חלקה לגמרי. מקפלים פנימה את הקצפת.

4. שוברים את עוגיות האוראו לחתיכות די קטנות (בגודל של ציפורן). לא לרסק! רק לשבור. מערבבים לתוך תערובת השמנת-קצפת, ויוצקים לתבנית שבמקרר, מעל תחתית הביסקוויטים. מכסים ומניחים במקפיא לארבע שעות לפחות (ועדיף לילה שלם).

5. מכינים את הציפוי: מביאים את חצי חבילת השמנת הנותרת לרתיחה עדינה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים חמש דקות. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. יוצקים על העוגה ומחזירים למקפיא לעוד ארבע שעות.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת אוראו ללא אפייה

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת אוראו ללא אפייה?
דרג:

הצביעו: 104 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

שאלה

לאחר שהעוגה מוכנה, האם לשמור אותה במקרר או במקפיא? אנה, 28/11/2013 18:45:46

גלידת מקדונלס

העוגה/גלידה,טעימה וקלה להכנה בדיוק כמו הגלידה במקדונלס. ורק הבנות שלי מכינות אותה מכיון שמרוב שהיא קלה זה בושה שאני יעשה את זה.לגבי כמות הסוכר תלוי את מי אתן שואלות לגבי כמות העוגיות אני מסכימה שמספיקה חבילה 1. וכן זאת הפעם השניה שאני מריצה את העוגה וכנראה שהבנות שלי לא יחליפו אותה כל כך מהר.אז תודה לך גיל על המתכון סוף סוף הבנות שלי אוהבות אותה עוגה ובנוסף כל-כך קלה שאני לא צריכה להכין אפילו. מה עוד צריך לבקש. גלית, 14/11/2013 19:41:24

שאלה

אני מכינה את העוגה למשרד ורציתי לדעת אם היא יוצאת גבוהה? ואם אני רוצה לעשות אותה בתבנית26 אז אני צריכה להגדיל את החומרים? עדי, 25/06/2013 23:44:42

טוב טובבבב

ההערות שלכם נכונות... יותר מידי סוכר מומלץ עם פחות. בכל אופן עוגה פיצוץ!!! חובבן, 14/06/2013 19:18:08

שאלה

זה אמור להיות בתבנית אחת גדולה או בכמה קטנות ?? מה יותר עדיף ? ואם זה בכמה קטנות אז כמה ?? אלמוגית, 06/04/2013 12:17:25

העוגה פצצה

מדהימה וטעימה כל כך טעימה כמו הגלידה של מקדונלדס מומלץ!!!! מבשלת צעירה אבל ענקית, 16/03/2013 16:11:39

יצא מדהים

בזכות העצות של המגיבה הראשונה סופיה, 05/03/2013 20:30:54

עוגת אוראו

כמה עוגות צריך לצאת??

ליליאן, 30/12/2012 15:36:21

כמה?

כמה עוגות כאלו יוצאות? (; ים, 25/10/2012 18:02:09

עוגת אוראו

האם שומרים את העוגה במקפיא או במקרר?
זה אמור להיות עוגה או יותר עוגת גלידה?
שאלה קטנה, 21/09/2012 09:10:50

כמה עוגות יוצאות ?

לאלי, 16/09/2012 12:00:08

תודה על התגובות פה

בזכות ההערות שלכן יצא לי טוב.
תודה!
נחמדת, 19/07/2012 21:23:56

ממממ טעים

בקשר לכמות העוגיות לא ספרתי כמה... מה שנראה בעין...
אבל זה טעים!!!!!!! :) :) ו-50 גרם חמאה זה בהחלט מספיק
א, 25/02/2011 00:01:21

מצטרפת לדעה....

לפי דעתי זה נכון, כי גם אני ניסיתי ולא רק שהחמאה לא החזיקה את הבסיס זה כמעט והתפרק לי, בנוסף זה מתוק מאוד.
לפי דעתי צריך לבסיס לפחות 150 גרם חמאה, ולהפחית בכמות הסוכר.
מי שמטורף על מתוק אבל ברמות קשות יאהב את המתכון הזה כמו שהוא.
מיטל, 02/11/2009 15:49:38

מצטרפת למגיבה הראשונה

50 גרם חמאה לבסיס זה בהחלט לא מספיק, צריך להשתמש ב-150-200 גרם. שוב, אני אחזור על דברים שהיא כבר כתבה, אבל הם כל כך נכונים! מספיקה חבילת שמנת אחת, ו-16 עוגיות אוראו (חבילה אחת), שגם אז זה טיפה'לה יותר מדי. בקשר לכוס סוכר - בהחלט, להשתמש רק בחצי כוס או ב-3/4 כוס.
ותעשו טובה, תשתדלו לדרג אחרי שאתם מכינים ולא לפני.
נתנאלה, 02/07/2009 19:57:14

כמה תיקונים למתכון:

אם גיל ניסה את המתכון לפני הפרסום, אני חבילת עוגיות אוריאו.
יותר מדי שמנת- מספיק חבילה אחת
יותר מדי סוכר- מספיק חצי או שלושת רבעי כוס מקסימום, יוצא מתוק בצורה מחרידה ממש.
יותר מדי עוגיות- זו כמות שלא מתאימה למתכון.

לעומת זאת בבסיס העוגיות אין מספיק חמאה. 50 גר' חמאה לא מחזיקים את הבסיס כראוי. יש להכין אותו עם 150 גר' חמאה, ואפשר להוסיף קצת סוכר- עדיף חום, כי זה יותר טעים.
הוא ממש לא טוב כמו שהוא, 21/06/2007 11:29:17