מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מתכוני קינוחים נוספים

עוגת קרמבו

מאת: גיל חובב
דירוג הגולשים

מצרכים

גבירותי ורבותי: להיט. העוגה הוותיקה הזו נסמכת על הרבה ביצים (שש!) והרבה אינסטנט פודינג (שתי חבילות!). יש בה שלוש שכבות, הרבה שמנת, המון טעם, מעט עבודה וים רושם. את שמה היא קיבלה כי למטה יש מאפה, באמצע קרם וניל ולמעלה ציפוי שוקולד. אי אפשר לטעות עם הרכב כזה. אגב, אם זה מנחם מישהו, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 10% שומן (יש במרכולים, זה חדש). אבל בינינו – זו צביעות.

החומרים הדרושים:
6 ביצים מופרדות
שני שליש כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה

לקרם השוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מקציפים היטב את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר.

2. מקפלים פנימה את החלמונים (הצהובים) ואבקת האינסטנט פודינג שוקולד. מקפלים בזהירות אך ביסודיות עד שכל האבקה מוטמעת בתערובת.

3. משמנים ומקמחים תבנית קפיץ עגולה ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה בלבד (העוגה תישאר לחה מעט, וסכין שתינעץ במרכזה תצא עם פירורים). מוציאים מהתנור. העוגה התפוחה תשקע מיד ותדמה לפיתה חרבה. זה בסדר. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך ממשיכים לצנן במקרר.

4. מכינים פודינג וניל מאבקת האינסטנט וניל, החלב והשמנת המתוקה. מצננים ואז מורחים על בסיס העוגה האפוי (שכבר הצטנן בינתיים). מצננים לעוד שעתיים במקרר.

5. מכינים את ציפוי השוקולד: מביאים את השמנת המתוקה אל סף רתיחה ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומוסיפים את תמצית הווניל. משהים חמש דקות ואז מערבבים עד לקבלת קרם חלק וכהה. מצננים לטמפרטורת החדר.

6. יוצקים את ציפוי השוקולד על שכבת פודינג הווניל ומורחים לכיסוי אחיד. מצננים עוד שעתיים (לפחות) במקרר ומגישים קר.




אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת קרמבו

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת קרמבו?
דרג:

הצביעו: 41 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

איזה מתכוווון!!

אפילו אין חשק לנסות מתכון אחר כי פשוט אין מצב שיצא יותר טעים!!! ג׳ני, 19/12/2013 00:55:54

עוגה מעולה!!!

אחד המתכונים המנצחים! כל מי שטעם התעלףףףף! פולו, 05/11/2013 19:59:41

איך?

איך נראת העוגה לירון, 21/09/2013 22:29:00

פשוט טעים..

עוגה קלה להכנה וטעימה... תמר, 09/08/2013 12:15:51

בישול

אסם. אכי טובה קרן, 12/07/2013 19:51:58

עוגת קרמבו

פשוט עוגה מאוד טובה וטעימה כמובן דגהו מזל, 31/03/2013 17:26:02

עוגת קרמבו

זאת הפעם החמישית שאני מכינה את העוגה הזו ובכל פעם זה לא יוצא לי טוב היא ישר מתפרקת ולא עומדת פשוט הכל נהיה שליכתה כזו עמנואל, 17/03/2013 10:16:52

עוגת קרמבו

נהדרת , קלה להכנה , מקבלת המון מחמאות אתי, 28/12/2012 17:20:33

עוגת קרמבו

עוגה פשוט מעולה וגם נראת פצצה שרית, 20/12/2012 22:02:54

יצאה מצויינת! + טיפ לשדרוג

למרות כל הטעויות שעשיתי בדרך...
שדרוג קטן ומורגש ממש בקטנה: להוסיף לציפוי השוקולד מעט תמצית רום - נותן לעוגה טעם יותר "בוגר"
חפצי, 17/09/2012 21:24:21

יוגות

העוגנ תעימה מאוווד !! עמית , 01/07/2012 22:59:30

עוגת קרמבו

עוגה טעימה שביותר שווה כל ביס שאי אפשר להפסיק .ויותר טעימה ובריאה מהקרמבו שהוא עונתי והעוגת הקרמבו אפשרית כל הזמן וגם קלה להכנה מומלצת מאוד. שרית .א, 23/06/2008 11:45:20

חסכון בקלוריות

לציפוי אפשר להשתמש רק עם 100 גרם שוקולד וחצי שמנת מתוקה ותאמינו לי לא מרגישים אני עושה את העוגה הזו כבר שני בפסח במיוחד כי היא ללא קמח. פזית, 21/06/2008 11:25:51

לא מבין את שלב 2

האם מערבבים את הצהוב של הביצים עם אבקת האינסטנט שוקולד ואז מערבבים עם הקצפת משלב 1? אלון, 20/06/2008 20:45:57

עוגת קרמבו .

העוגה הכי טעימה בעולם תמיד אני מכינה אותה פשוט פצצת שוקולד מהלכת מומלצת מאוד לא תפסיקו להכין אותה סוף. שריתוש., 19/06/2008 10:44:50

מה גודל התבנית?

אביב, 19/06/2008 07:43:52