מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו

דירוג הגולשים

מצרכים

הובא על ידי זהבה שומרי
העוגה המנצחת מתחרות המתכונים בתוכנית "המדריך לאפייה"

כמות: תבנית בקוטר 28 ס"מ .

לעוגה:
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות קמח רגיל
1 ושליש חבילות מרגרינה
2 חלמונים
5 כפות מי סודה
קמצוץ מלח

למלית:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
5 חלמונים
1 כף קוניאק
1 כף רום
2 כפות קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
7 חלבונים

להגשה:
אבקת סוכר





אופן ההכנה

מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל- 2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים, קוניאק ורום. מערבבים פנימה קמח ואגוזים (אם משתמשים).
במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק.
מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד.
מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית.
אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו ?
דרג:

הצביעו: 6 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

מתכון לא מדוייק

המתכון לא מדוייק. לדוגמא בוידאו זיוה מוסיפה את המרגרינה רק אחרי שמוציאים מהאש את השוקולד ואילו במתכון רשום לבשל את המרגרינה על האש.
או למשל במתכון רשום לייצור את העיגולים מהבצק הפריך מראש ואילו זיוה יוצרת את העיגול העליון רק בסוף מה שנראה הרבה יותר הגיוני.
וכן במתכון רשום לחורר את הבצק אחרי שיצרנו עיגול ואילו זיוה מחוררת רק לאחר שהניחה את הבצק על העוגה.
לידיעתכם!!!!
נורית רדעי, 30/04/2011 12:41:43