מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

עוגת שמרים גבינה וצימוקים

מאת: מיקי שמו
דירוג הגולשים
עוגת שמרים גבינה וצימוקים

מצרכים

חומרים ל-3 עוגות בקוטר 20 ס"מ

770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח תופח אסם
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרית
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
לסירופ סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
למלית גבינה:
750 גר’ גבינה כחושה לאפיה או, גבינת "טוב טעם" של טרה
2 כפות גדושה קורנפלור
1.5 כוסות כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות צימוקים לבנים
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית תמצית וניל
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
למלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המלית.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים במרכז המלבן לאורך שליש ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב ומשלבים את פסי הבצק מעל המלית פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
מניחים לבצק לתפוח כ- 45 דקות בטמפ’ החדר.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד להזהבה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת שמרים גבינה וצימוקים

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת שמרים גבינה וצימוקים?
דרג:

הצביעו: 10 גולשים     הדירוג:3
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

שאלה

מתי משתמשים בסירופ? גלית חיים, 18/09/2013 18:15:13

עוגת שמרים גבינה וצימוקים

שלום רב
ב-18 לינואר 2013 שאלתי לגבי עוגת השמרים גבינה וצימוקים , טרם קיבלתי תשובה
האם התשובה מגיעה לאתר או ל-אימייל
תודה על תשובה בהקדם
שמחה
שמחה שיינמן, 27/01/2013 14:52:42

עוגת שמרים גבינה וצימוקים

שתי שאלות לגבי המתכון
האם שמים קמח תופח וגם שמרים ומשפר אפיה
באיזה שלב שמים את סירופ הסוכר ואיך
שמחה, 18/01/2013 18:08:46

עוגת שמרים עם גבינה

מה עם סירופ הסוכר? רחל, 23/11/2012 14:36:38

קמח תופח עם שמרים?

אור, 07/12/2010 18:26:16