מתכונים נפלאים לשנה החדשה
מתכונים מתוקים לקינוח גלידה קלים להכנה
הסוד החדש במטבח

מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

עוגת שמרים פרג של הנס ברטלה - קארין גורן

דירוג הגולשים

מצרכים

חומרים ל-5 עוגות בתבניות אינגליש קייק:
לבצק:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות) או 50 גרם שמרים טריים (שקית שמרית)
4 ביצים (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 1 כוסות + כף חלב פושר (380 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
375 גרם חמאה רכה
2 כפיות מלח (10 גרם)
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס צימוקים

ביצה טרופה, לזיגוג

אופן ההכנה

+ מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
+ מכינים מלית פרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
+ מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס"מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות.
+ מברישים בביצה טרופה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
+ אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת שמרים פרג של הנס ברטלה - קארין גורן

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת שמרים פרג של הנס ברטלה - קארין גורן?
דרג:

הצביעו: 7 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן