מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות ועוגיות

עוגת שמרים פרג של הנס ברטלה - קארין גורן

דירוג הגולשים

מצרכים

חומרים ל-5 עוגות בתבניות אינגליש קייק:
לבצק:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות) או 50 גרם שמרים טריים (שקית שמרית)
4 ביצים (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 1 כוסות + כף חלב פושר (380 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
375 גרם חמאה רכה
2 כפיות מלח (10 גרם)
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס צימוקים

ביצה טרופה, לזיגוג

אופן ההכנה

+ מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
+ מכינים מלית פרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
+ מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס"מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות.
+ מברישים בביצה טרופה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
+ אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת שמרים פרג של הנס ברטלה - קארין גורן

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת שמרים פרג של הנס ברטלה - קארין גורן?
דרג:

הצביעו: 7 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן