מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוגות בחושות

עוגת תפוזים אוורירית

מצרכים

כמות: חומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:

לעוגה:
7 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (360 מ"ל)
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה

להגשה:
אבקת סוכר



אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר..













אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת תפוזים אוורירית

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת תפוזים אוורירית ?
דרג:

הצביעו: 4 גולשים     הדירוג:4
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן