מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
מתכוני חגים

עוגת תפוחי עץ

עוגת תפוחי עץ

מצרכים

זאת עוגה שתמיד תנצח, פשוטה ,קלה מאוד להכנה ניתן להגיש אותה קרה או חמה. אפשר להגיש עם גלידה, אבקת סוכר, שמנת חמוצה, רוטב תותים, או רוטב פירות יער קפואים או טריים.
עוגה שנשמרת במקרר עד 5 ימים או בהקפאה זמן ממושך. בקיצור קשה לפספס כשמדובר בתפוחי עץ.

חומרים לבצק:
150 גרם חמאה
1 ביצה
3/4 2 כוסות קמח תופח אסם
1/2 כוס סוכר
1 גביע שמנת 9%

חומרים למילוי:
1/2 1 קילו תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות קינמון
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים

חומרים לקישוט:
סוכר מעורב בקינמון

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים תבנית 26 או מרפדים בנייר אפייה.


1. שמים בסיר את תפוחי העץ הקלופים והחתוכים, קינמון, 3/4 כוס סוכר ורבע כוס מים, מבשלים מעט, שיתרככו ומקררים.

2. בקערת מערבל מערבבים חמאה, סוכר, ביצה, קמח ושמנת עד לבצק אחיד.

3. משטחים 2/3 מכמות הבצק בתבנית בבסיס ובדפנות.

4. מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק, מעל מניחים את יתר הבצק כשמגררים אותו במגררת עבה (פומפייה עם חורים גדולים).

5.מפזרים מעל מעט סוכר מעורב בקינמון ואופים, כ 30 דקות או עד שמוכן.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוגת תפוחי עץ

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוגת תפוחי עץ?
דרג:

הצביעו: 76 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

תפוחים

אם אין לי משקל,איך אני מודד את המשקל של התפוחים דניאל, 21/02/2014 17:31:43

העדפה אישית

העוגה מקסימה ,
הבצק עבה מדי לתחתית
וכמות גדולה מדי של קינמון
אהובה , 06/09/2013 19:09:44

עוגת תפוחים

ניתן לאפות בתבנית מלבנית שהיא נמוכה יותר ואז התחתית נאפית כראוי ענת, 18/02/2013 19:03:56

עוגת תפוחע

נהדרת,.....ותודה מכול בני מישפחתי... מלכה, 04/03/2012 17:38:45

עוגת תפוחי עץ

ממממממממ................ ממש טעים רשמתי ועשיתי הכל לפי מה שהוא נתן
פולינה פדורוב, 20/03/2011 20:36:38

עוגה טעימה-בעיה קלה במתכון

העוגה מאוד טעימה,הבעיה היחידה:כשמכינים את העוגה בדיוק לפי המתכון-הבצק שבתחתית התבנית לא נאפה,הפיתרון שלי:לשים בהתחלה בצק על תחתית התבנית בלבד ,לחורר את הבצק עם מזלג ,ולהכניס לתנור ל 25 דקות בערך,לאחר מכן להוסיף את הבצק בדפנות ואת מילוי התפוחים. SPOTY1, 25/01/2011 23:30:05

עוגה יפה וטעימה מאוד.

עדיף להכין יום לפני,היא יותר טעימה למחרת. גילעד, 02/01/2011 15:30:07

עוגת התפוחי העץ

העוגה היא פשוט טעימה להפלי !!!!
תודה על המתכון !!!!
אסתר פרדקין, 07/12/2010 14:11:48

עוגה טעימה וקלאסית.

הל., 28/11/2010 12:33:31

עוגת תפוחים

איזה סוג של שמנת? מתוקה, חמוצה.... מה? סול, 24/08/2010 13:32:09

עוגת תפוח עץ

נעולה, אני מזגתי את הסירופ שנותר מבישול התפוחים מעל העוגה ... פשוט מדהים סוזי, 22/10/2009 14:58:02

עוגת תפוחים

סוף סוף משהי שמבינה מה זה אומר עוגת תפוחים קבלי ח"ח (חיובי חזק) נירה, 30/04/2009 23:45:37