מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית
עוף

עוף וירקות בגריל

דירוג הגולשים
עוף וירקות בגריל

מצרכים

העוף נצלה על ים של ירקות קצוצים והשומן הניגר ממנו יוצר את הרוטב מעצמו. הירקות מתקבלים רכים, בשר העוף עסיסי, עורו פריך וכל תהליך הבישול נמשך שעה אחת בלבד. לא פחות (העוף לא יהיה מבושל) ולא יותר (העוף יתייבש). בול שעה.

החומרים הדרושים:
1 עוף טרי שלם במשקל 2 ק"ג בערך
2 שיני שום קלופות וקצוצות
2 כפות אורגנו או בזיליקום או שמיר טריים וקצוצים (או כף רוזמרין טרי קצוץ)
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 לימון שלם, שטוף
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים כמו של אשכולית
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשישיות
6 שיני שום לא קלופות

ואפשר גם:
3 גזרים קלופים וקצוצים גס
1 שומר חתוך לשישיות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה כמו תפוחי האדמה
1 לפת חתוכה לשמיניות

אופן ההכנה

1. שוטפים את העוף ומייבשים אותו.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3. מערבבים בקערית את השום הקצוץ, עשב התיבול וכפית פלפל שחור.

4. תוחבים שתי אצבעות מכל צד בין עור הצוואר לבשר החזה של העוף (זה נפרד בקלות). מכניסים פנימה את תערובת השום (חצי מכל צד) ומעסים כך שהתערובת תתפזר ותחדור גם אל מתחת לעור השוקיים. כשהעור יגיר שומן, טעמי השום והתבלינים ייספגו יחד אתו בבשר.

5. ממליחים ומפלפלים את העוף מבפנים ומבחוץ.

6. יוצקים שמן זית כך שיכסה בשכבה דקה תבנית אפייה גדולה עם שוליים גבוהים (הכי טוב תבנית פיירקס) שמים את כל הירקות בפנים (או רק בצל-תפו"א-שיני שום, או כל מה שבחרתם להוסיף מרשימת ה"אפשר גם"). מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב, כך שכל הירקות ייטבלו בשמן.

7. דוקרים את הלימון השטוף במזלג כמה פעמים ותוחבים אותו לחלל העוף. מניחים את העוף על הצד (עם כנף אחת כלפי מעלה) על גבי הירקות. יוצקים על העוף מעט שמן זית ומורחים אותו בשמן. מכניסים לתנור וצולים עשרים דקות.

8. הופכים את העוף כך שהכנף השנייה תהיה כלפי מעלה. צולים עוד עשרים דקות.

9. הופכים את העוף כך שהחזה יהיה כלפי מטה והכנפיים בצדדים. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות וצולים עוד עשרים דקות.

10. בודקים שכשדוקרים את העוף המיצים הניגרים ממנו שקופים ולא ורודים ושעורו שחום (אם המיצים ורודים או שהעוף חיוור, ממשיכים לצלות עוד כמה דקות). מוציאים מהתנור ונותנים לעוף לנוח עשר דקות.

11. מחלקים למנות הגשה ומגישים עם הירקות. ליד השולחן חוצים את הלימון שהיה בתוך העוף (זהירות, הוא חם!) וסוחטים מעל הבשר.
אהבתם את המתכון שתפו אותו בפייסבוק

דירוג הגולשים - עוף וירקות בגריל

כיצד אתה מדרג את המתכון - עוף וירקות בגריל?
דרג:

הצביעו: 111 גולשים     הדירוג:5
הוסף תגובה
שם
נושא/כותרת
תוכן

עוף בגריל

המתכון נחמד אבל חסר תבלינים השום פלפל ובזיליקום או משהו לא מספיקים צריך עוד תבלינים מבחוץ מעבר למלח פלפל כמו תיבול רגיל או פפריקה כמון ועוד.. אני הוספתי וזה שדרג את העוף! נחמד, 10/01/2014 19:01:47

העוף וירקות בגריל

יצא ממש ממש מוצלח וטעים תודה רבה!! הדס, 27/12/2012 15:10:07